Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Maloča:

Odlazak u Dinamo, to bi bila izdaja Hajduka

Mario Maloča
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
07.07.2015.
u 19:40

Obitelj i ja nakon karijere živjet ćemo u Zagrebu. Malo su se promijenile neke okolnosti – ne želeći o detaljima kaže Maloča

Odlazi Mario Maloča! Nakon osam godina u Hajduku potpisao je ugovor s poljskom Lechijom iz Gdanjska. Maloča je oduševljen onim što ga je ondje zateklo. Živjet će u Sopotu, ljetovalištu desetak minuta udaljenom od Gdanjska, supruga Ivana s djecom stiže početkom kolovoza. Počinje prvenstvo Poljske, a Lechia 29. srpnja igra prijateljsku utakmicu s Juventusom.

– Klub se bori za vrh u Poljskoj, to je ozbiljna momčad. Do sada je Lechia najveći uspjeh ostvarila osvajanjem trećeg mjesta, sada želi i više od toga – kaže Maloča.

Nije želio ulaziti u polemiku s Hajdukom, koji ga je praktički otjerao.

– S Hajdukom sam se rastao prijateljski, ponosan sam na sve što je bilo u bijelom dresu. O pojedincima ne bih. Povrijedili su me neki postupci, ali kad sve zbrojim, bilo je previše lijepog da bih sada nekog prozivao.

U posljednjih šest mjeseci doživio je dva odbacivanja.

– Kad me Goran Vučević izbacio iz momčadi, bio je to šok. U to vrijeme supruga mi je rađala pa me to zaokupilo. I sve je brzo završilo, Vukas me vratio u momčad i osigurali smo igranje u Europi. A ovaj sam drugi odlazak naslućivao, pripremio sam se na to.

U sjećanju mu ostaje 1. ožujka 2008. kada je debitirao za Hajduk,  zatim imenovanje kapetanom, dizanje trofeja osvajača Kupa... Žali za naslovom prvaka, ali ne žali za Dinamovom ponudom koju je odbio.

– Kada si igrač Hajduka, a posebno kapetan, onda je to jedini klub u kojem treba igrati u Hrvatskoj. Ponuda Dinama bila je vrhunska, njome bih osigurao cijeli život, ali vodio sam sam se time da bi odlazak bio poput izdaje.

Pred kraj igranja u Hajduku navijači su se okrenuli protiv njega.

– Ne znam gdje se dogodio taj klik da su se navijači okrenuli protiv mene. U svakoj utakmici davao sam sve od sebe, nisam bio problematičan, smatram da sam profesionalac... Ali ne zamjeram nikome ništa...

>>Mario Maloča za mizernih 75 tisuća eura napustio Hajduk

Komentara 13

A4
alfa 4c
20:31 07.07.2015.

A tko tebe uopće i zove kod nas...?

MA
Marsijanac-
21:32 07.07.2015.

Odlazak u Dinamo, to bi bila izdaja Hajduka>>>>> Upitno je da li bi ti imao mjesto i u Dinamu II.

KR
kruško1
21:35 07.07.2015.

eto ti pameti,sad skaci po Poljskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije