Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juniori prošli dalje

Mario Cvitanović: Ne smijemo se sada ovom pobjedom zadovoljiti

Arsenal - Dinamo
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
25.11.2015.
u 08:55

Odlični mladi igrači Dinama sa 2:1 pobijedili su u Ligi prvaka Arsenal u gostima i tako si osigurali igranje u Europi i na proljeće

Dinamo će i na proljeće igrati u Europi, riječ je o juniorima plavih koji su jučer na malom stadionu u Watfordu pobijedili vršnjake Arsenala sa 2:1. Tom pobjedom kolo prije kraja igranja po skupinama Dinamo je osigurao prolaz bez obzira na to kako će igrati s Bayernom u posljednjem kolu Lige prvaka nogometaša do 19 godina. Ako Olympiakos i pobijedi Arsenal u zadnjem kolu, a Dinamo izgubi od Bayerna, opet će plavi ići dalje jer su bolji od Olympiakosa u međusobnim susretima, a da na kraju Englezi, Grci i Hrvati imaju po deset bodova opet bi Dinamo išao dalje.

Strijelci Brekalo i Gojak

Bilo bi dobro kad bi plavi bili prvi u skupini jer bi ušli izravno u osminu finala i preskočili bi šesnaestinu finala koja se igra na samo jednu utakmicu i to protiv klubova koji su igrali drukčiju Ligu mladih, na ispadanje. Kako bilo, igračima Marija Cvitanovića treba se nakloniti. Odigrali su odlično, čvrsto a istodobno i nadahnuto. Vrlo pametno su zatvorili prilaze svom golu, a onda dobro izlazili u kontranapade, a na trenutke i visoko pritiskali.

U prvom dijelu nije bilo pogodaka, s time da je svaka momčad imala po jednu veliku priliku (Gojak za Dinamo nakon prodora Brekala). Sve se još ljepše odvrtjelo u nastavku. U 54. minuti Brekalo je od sredine terena, od aut-crte sam povukao, prošao nekoliko suparničkih igrača i onda mirno, plasiranim udarcem, pogodio suprotnji donji kut. Plavi su povećali prednost preko Gojaka. Vratar Arsenala nije najsretnije odbio loptu koja je došla do Gojaka, a ovaj je opalio s desne strane i loptom 'ugurao' i vratara iza crte. Plavi su primili pogodak nespretno i nesretno, gotovo slučajni strijelac bio je Mavididi u 78. minuti, ali plavi su odnijeli veliku pobjedu koja se slavila pjesmom. Orilo se 'Volim te Dinamo'.

Svakoga dana sve bolji

- Ne pobjeđuje se svaki dan Arsenal. Međutim, ne možemo se zadovoljiti samo ovime jer imamo i druge ciljeve, kao što je prvenstvo. Ovo je zapravo bila potvrda da se svaki dan sve bolje poznajemo i razumijemo te da bolje izgledamo na terenu. Čestitam i igračima koji nisu bili s nama, ovo je i njihova pobjeda - kazao je trener Mario Cvitanović.

>>Evo kako su mladi Dinamovci proslavili pobjedu nad Arsenalom

Komentara 2

ED
europski dinamo
11:52 25.11.2015.

Mirisi na finale LP.

Avatar petrolio
petrolio
15:33 25.11.2015.

mladi su za svaku pohvalu i primjer, da seniori igraju ovako požrtvovno i organizirano kao oni ne bi jučer popušili 3 komada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije