Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HAJDUKA

Marin Brbić: Zbog odgode Dinamove utakmice upitna je regularnost natjecanja

Marin Brbić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
01.12.2015.
u 12:33

– Regularnost je dovedena u pitanje, odnosno hrvatsko prvenstvo je neregularno zbog odnosa Dinama i Lokomotive, čak 17 igrača imaju veze s jednima i s drugima

Tenzije između Hajduka i Dinama proteklih su dana ponovo narasle pa su na Poljudu sazvali izvanrednu konferenciju za medije. Predsjednik Marin Brbić još je jednom ponovio da je regularnost natjecanja dovedena u pitanje.

– Želim pričati o odgodi utakmice Kupa između Intera i Dinama, čija je odgoda narušila regularnost natjecanja u Kupu i prvenstvu. Mi nismo željeli odgađati utakmicu sa Zagrebom, nego smo to napravili tek kad nam je predočen podatak u petak u 14.44 sati da se odgađa utakmica Intera i Dinama. Razgovarao sam s gospodinom Medićem.... Odgovorno tvrdim da nitko nije imao saznanja o odgodi. Zato smo tražili odgodu natjecanja, pozivajući se na pravilnik natjecanja u kojem stoji kako ''pomicanje određenih utakmica ne smije narušiti natjecanje ni druge dovoditi u nepovoljni položaj''. Mi tvrdimo da je dovedena u pitanje regularnost natjecanja – rekao je Brbić, prenosi Goal.

Osvrnuo se na odnos Dinama i Lokomotive.

– Regularnost je dovedena u pitanje, odnosno hrvatsko prvenstvo je neregularno zbog odnosa Dinama i Lokomotive, čak 17 igrača imaju veze s jednima i s drugima. Gospodin Ćuk u Makarskoj se priprema za Dinamo, a vadi dva najvažnija igrača da ne bi ugrozio rezultat.

Na Poljudu nisu zadovoljni disciplinskim sucem Krešimirom Vlajčevićem.

– U nekoliko navrata zatražili smo izuzeće gospodina Vlajčevića jer imamo saznanja da je primio pozajmnicu od Dinama, to je potvrđeno iz više neovisnih izvora. U knjigama je proknjiženo da je primio 140.000 kuna, uz kamatu od 4%. Vraćanje je više puta prolongirano da bi na koncu novac bio vraćen u nekoliko navrata... Tvrdnje da je on primio pozajmicu od Dinama nikad nije demantirao. Mi smo u našem zahtjevu naveli da se on izuzme jer kao takav ne može presuđivati Hajduku na objektivan način. Naravno da to nije učinio, pa je išlo na komisiju za žalbe, koja je napisala: ''Čak i da je zaprimio pozajmnicu, ne bi bilo razloga da se izuzme jer Dinamo nije stranka u postupku'', a nakon utakmice s Dinamom, opet isti scenarij. Ni danas nije donio odluku, očito mu je nečista savjest. Ako je uzeo pozajmnicu, kako je mogao donijeti pravične odluke – zaključio je Brbić.

>> Brbić: Mamiću je neugodno priznati da se Dinamo plaši Hajduka

Komentara 40

PI
pinichi
12:48 01.12.2015.

Brbljiću, je li istina da imaš veću plaću nego ijedan igrač Hajduka?

HR
Hrabraja
13:15 01.12.2015.

koji si ti Gubitnik.

MK
mksdk
13:04 01.12.2015.

Lokomotiva nije Dinamova filijala. Odgoda utakmice između Intera i Dinama je regularna a zahtjev Hajduka za odgodu svoje utakmice nije. Ako je nešto neregularno onda je to neadekvatno kažnjavanje hajdukova igrača poradi priznanja za namjerno čišćenje od kartona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije