Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKAS TRENER

Brbić: Strašno je da je Vučević morao otići zbog prijetnji njemu i obitelji

Brbić Vukas
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
24.04.2015.
u 15:13

– Pritisak na Vučevića, koji je otišao zbog prijetnji u kojima se spominje i obitelj, nedopustiv je u 21. stoljeću. Strašno je da je morao otići zbog prijetnji da će ga netko istući. Ne znam je li Goran to prijavio policiji, ali on ostaje na mjestu sportskog direktora. Uzeo je odmor do ponedjeljka – kazao je Brbić.

Mario Maloča vratio se u momčad, tako je odlučio novi trener Hari Vukas, koji će voditi momčad do kraja sezone. Njegovim povratkom na klupu Hajduk je, tako smatraju u klubu, na najbezbolniji način riješio krizu. Ideja je bila da na klupu dođe Austrijanac Peter Pacult, nekoć slavni centarfor, ali on je istog dana kada je otišao Vučević, potpisao za austrijskog drugoligaša FAC-a. I Pacult, kao i Vukas, ima dogovor do ljeta, tako da ostaje otvorena mogućnost njegova dolaska.

Podsjetimo, Vukas je nakon Tudora sjeo na klupu i u crnom nizu rezultata jedini je pozitivac. Vodio je tri utakmice, upisao pobjede protiv Slaven Belupa i u kupu protiv Vinogradara, a poražen je protiv Rijeke. Od četiri (u 14 utakmica) proljetne pobjede Hajduka Vukas potpisuje dvije.

– Neću pričati o prošlosti, dobio sam odgovornost i čast. Znam da situacija nije bajna, ali ne bih se ovog prihvaćao da nemam vjeru u sebe. Došao sam ostvariti cilj, a to je plasman u Europu – kazao je Vukas.

Pomoćnik će mu biti Armando Marenzi, a Vukas je potvrdio povratak Marija Maloče u momčad kojeg je Goran Vučević izbacio u B sastav.

– Želim sve igrače, koji su zdravi i koji su pod ugovorom, tako da će i Maloča biti u konkurenciji za prvu momčad – kaže Vukas.

A predsjednik Marin Brbić otkrio je da je Goran Vučević otišao s klupe zbog prijetnji navijača.

– Pritisak na Vučevića, koji je otišao zbog prijetnji u kojima se spominje i obitelj, nedopustiv je u 21. stoljeću. Strašno je da je morao otići zbog prijetnji da će ga netko istući. Ne znam je li Goran to prijavio policiji, ali on ostaje na mjestu sportskog direktora. Uzeo je odmor do ponedjeljka – kazao je Brbić.

Da uskoro nisu izbori na novi Nadzorni odbor, koji će izabrati novu Upravu, ostavku bi podnio i Brbić.

– Ne bježim od odgovornosti, moj mandat je na raspolaganju u svakom trenutku, ali u svjetlu izbora bilo bi neodgovorno povući se. Stanje je teško, turbulentno, ali izvući ćemo ovu situaciju. Vučević je radio dobro, odgovorno, nije korektno da ga se proziva na prvoj utakmici – rekao je Brbić.

U Hajduku se događa zanimljiva situacija, novi ljudi stići će do jeseni, a novu sezonu trebali bi slagati Brbić i Vučević. I onda novim šefovima prepustiti mjesta.

Nemamo izbora, nema alternative. Moram pripremati sezonu kao da ću ovdje biti sto godina – kaže Brbić.

Za kraj je odaslao poruku navijačima, kojima smetaju pregovori s HNS-om.

– Što Hajduk treba činiti u odnosu spram HNS-a? Došli su dva puta u Split, jednom smo sjeli pokraj Zadra. Ne znam što bismo drugo trebali raditi. Imamo sedam utakmica, veliku šansu ući u Europu, molim sve one kojima je Hajduk blizak i žele mu dobro, da daju podršku, da pokušamo izvući Europu – zaključio je Hajdukov predsjednik.

>> Hari Vukas trener Hajduka do kraja sezone!

Komentara 22

SO
sonce
15:34 24.04.2015.

Pa te navijaće ste nedavno hvalili. Sada se jih ne razumijete to se vidi da ste dvolićni. Torcida je umišljena grupa navijaća koja misli oni su najbolji na svijetu, hajduk je najbilji klub ali nije to.

IN
Ineboimorejeplavo
15:29 24.04.2015.

Hahahah brbljo šta si sijao to je izniklo, živila torca i naš hajdug, neka oni vode klub

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:40 24.04.2015.

Brbljić : nedopustljive su takve prijetnje u 21 stoljeću .....kad se Mamiću prijeti je to najnormalnija stvar , koja si ti jadna pojava !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije