Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijan Pušnik:

Makabi kao Barcelona, ne čudi kad im je Jordi Cruijff sportski direktor

Marijan Pušnik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/5
18.08.2016.
u 18:20

Za Milića i Maganjića Talijani bi Splićanima trebali platiti 1,6 milijuna eura u dvije rate, a Sušićeva sudbina ovisi o ishodu s Izraelcima.

Nekako u tišini, u rane jutarnje sate Hajdukova ekspedicija krenula je prema Izraelu na jedan od najvažnijih dvoboja sezone. Protiv Makabija iz Tel Aviva, koji svoje domaće utakmice igra na dvadesetak kilometara udaljenom stadionu u Netanyi, bijeli igraju prvi dvoboj doigravanja za ulazak u Europsku ligu.

U Hajdukovu taboru nema dvojbi, Izraelci koje predvodi Yosi Benayoun su favoriti, što je i normalno za ovu fazu igranja Europske lige. Ali da bi se ostvario veliki rezultat, potreban je i jedan veliki skalp. U idućih osam dana Hajduk igra dvoboje vrijedne minimalno četiri milijuna eura.

Šanse su nam 50:50

Sam ulazak u Europsku ligu nosi Hajduku 2,4 milijuna eura, pobjeda u skupini vrijedi 360 tisuća eura, a bod 120 tisuća eura. Ne treba ni spominjati što taj novac u ovom trenutku znači za praznu Hajdukovu blagajnu.

Dvoboji s Makabijem preslika su onog što se posljednjih godina događalo, Hajduk je posustajao na posljednjoj stepenici, Dnipro i Slovan Liberec Splićanima su oduzimali ulazak u Europsku ligu.

U njoj su do sada igrali tek jednom, u vrijeme Stanka Poklepovića, u sezoni 2010./11. Ništa to nije novo, tek je pitanje je li Makabi protivnik po mjeri. Izraelci su lani igrali u skupini Lige prvaka, pretrpjeli su šest poraza, ali to ništa ne znači jer kvalitetniji su od Hajduka u svim segmentima. No bijeli su spremni skupo prodati svoju kožu, trener Marijan Pušnik pripremio je sve kako bi zaustavio nalete Makabija.

– Igraju slično kao Barcelona, što i nije čudno kada se zna da im je sportski direktor Jordi Cruijff. Očekujem da će oni tražiti posjed lopte, a mi ćemo čekati svoje prigode.

Dobro bi nam došao gol, no to ništa ne znači. Nekada možeš i pobijediti u gostima, a izgubiti u uzvratu. Smatram da su šanse 50:50, ipak smo na terenu jedanaest protiv jedanaest, spremni smo na borbu. Nekad ne igra novac, nego srce i borba – rekao je trener Pušnik.

Otišli bez Španjolca Maganta

Na put je poveo sve raspoložive snage, kod kuće su ostali ozlijeđeni Mujan i Josip Bašić te Futacs koji još nije spreman. Zanimljivo, višak je Španjolac Maganto kojeg Pušnik nije stavio među dvadeset putnika za Izrael. Ako ga nema u najvažnijoj utakmici sezone, onda se postavlja pitanje zbog čega je uopće angažiran. Inače, valja napomenuti da je u Fiorentinu otišao Hrvoje Milić, a njegovim stopama trebao bi i Josip Maganjić.

Za njih dvojicu Hajduk bi trebao dobiti 1,6 milijuna eura koje bi Talijani platili u dvije rate. A o dvobojima s Makabijem ovisit će i sudbina Tina Sušića. Za njega je navodno silno zainteresirana Bologna, ali ako Hajduk uđe u Europsku ligu, ne bi ga prodavao.

O tome kakva utakmica očekuje Hajduk, najbolje svjedoči izjava Lovre Kalinića koji je svjestan snage Izraelaca.

– Bit će posla, ali ja sam spreman na to – kazao je Kalinić.

Komentara 2

Avatar zagorac2
zagorac2
12:40 19.08.2016.

ha ha igraju ko barcelona ha ha, po tome znaci da bi Hajduk pobjedio ili u najmanju ruku igrao ravnopravno sa Barcelonom, ha ha kakovi bolesnici - pa za to bi vam trebao ponovo neki Muzinic, Zungul i ta generacija a ovo sta imate sada je jad i bjeda cak niste dobri ni za jugoligu ha ha a jeste bolesnici nije cudno da ste filijala Beograda

Avatar zagorac2
zagorac2
13:05 19.08.2016.

ha ha ha prodali dva igraca za 1.6 milijuna ha ha pa gospodin Mamic za tri puta veci iznos proda cistacicu kancelarija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije