Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSNI TALIJAN

Marcelo Lippi je novi kineski izbornik

Marcelo Lippi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.10.2016.
u 14:30

Lippi odlično poznaje kineski nogomet jer je tri godine bio trenerom Guangzhou Evergrandea, a u te tri godine osvajao je triput naslove nacionalnog prvaka, uz titulu azijskog prvaka 2013. godine.

Talijan Marcello Lippi danas je imenovan za novoga izbornika kineske nogometne reprezentacije, objavio je Kineski nogometni savez.  

Iskusni Lippi (68) imat će samo jedan cilj, a to je odvesti Kinu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bit će to vrlo teška zadaća čak i ua trenera koji je s Italijom 2006. godine postao svjetski prvak jer je Kina u azijskim kvalifikacijama početkom mjeseca izgubila kod Uzbekistana (0:2) zbog čega je i odstupio izbornik Gao Hongbo. Nakon četiri utakmice Kinezi imaju samo jedan bod i na začelju su skupine. 

Lippi odlično poznaje kineski nogomet jer je tri godine bio trenerom  Guangzhou Evergrandea, a u te tri godine osvajao je triput naslove nacionalnog prvaka, uz titulu azijskog prvaka 2013. godine. 

>> Marcelo Lippi postaje najplaćeniji trener svijeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije