Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Manuela Bartulovića zovu 'Mandžo iz Schwandorfa', a želi ga veliki Bayern

Manuel Bartulović
Foto: Facebook
25.04.2015.
u 22:08

U svom uzrastu trenutno je najbolji strijelac regionalne nogometne lige Cham/Schwandorf sa 26 postignutih golova.

Hrvatske mlađe reprezentativne selekcije posljednjih su godina sve više sastavljene od nogometaša iz dijaspore. Ako HNS-ovi skauti obrate dovoljno pozornosti, kockasti bi dres uskoro mogao odjenuti i trinaestogodišnji Manuel Bartulović, igrač SC Ettmannsdorfa iz Schwandorfa u Njemačkoj.

Manuel je u svom uzrastu trenutno najbolji strijelac regionalne nogometne lige Cham/Schwandorf sa 26 postignutih golova. Igrom, stasom i držanjem neodoljivo podsjeća na svog idola, najboljeg hrvatskog napadača Marija Mandžukića, kojega bi jednoga dana mogao i naslijediti. Naime, nadarenog su dječaka nedavno posjetili skauti iz Bayerna i zainteresirani su za njega.

– Bio sam presretan kada sam čuo da me pozivaju na probu u Bayern, čiji sam veliki navijač. Sada sam dobio još veću volju i motiv – kaže Manuel.

Iako je rođen u Njemačkoj, Manuel izvrsno govori hrvatski. U njegovu se životu još od malih nogu sve vrti oko lopte i nogometa. U klubu je počeo trenirati kada mu je bilo pet godina. Na jednoj utakmici zna postići i po četiri pogotka, zbog čega se već pojavljivao na stranicama njemačkih medija. Njegov otac Mile podrijetlom je iz Starih Jankovaca kod Vinkovaca, a majka Mandica iz Gorica kod Brčkog. Mile je nekada također bio vrstan nogometaš, nastupao je u Cibaliji iz Vinkovaca i njemačkom trećeligašu Erfutu, a karijeru je prekinuo 2005. zbog puknuća križnog ligamenta. Danas ima tvrtku za iznajmljivanje vozila.

– Manuel je svojim igrama skrenuo pozornost menadžera, a sada je na njemu da se dokaže. U njegovu se klubu trenira dva do tri puta tjedno, a on bi, da može, trenirao svaki dan. Zato koristim svaku priliku za individualan rad s njim – komentira Mile Bartulović mogućnost sinova preseljenja u 140 kilometara udaljeni München.

Obojici je najveća želja da Manuel jednoga dana istrči na Allianz Areni pred 70.000 navijača. Svi koji poznaju Manuela kažu da je jako odgovoran, poslušan i društven. Za Hrvatsku je vezan više od sestre Ivane (22) i brata Marija (19) pa koristi svaku priliku da s roditeljima posjeti domovinu. Najviše voli kupanje na Jadranu i pecanje na Vranskom jezeru. Što se tiče mogućeg izbora između hrvatske i njemačke repke, tu nema nikakvih dvojbi.

– Na treningu više volim obući hrvatski, nego njemački dres. Suigračima to nije čudno jer znaju tko sam i odakle sam. San mi je jednoga dana zaigrati za hrvatsku reprezentaciju!

>> Njemačka i Hrvatska u borbi za mladog talenta! Evo što kaže njegova obitelj!

Komentara 4

IV
ivica.vranjic
23:27 25.04.2015.

Eh da nam je da Hrvatsku vode Hrvati pa da ne idemo trbuhom za kruhom i da nam djeca igraju u kockastim dresovima...eh...

Avatar Abcda
Abcda
22:53 25.04.2015.

Samo dijaspora Hrvatsku spasava i ne samo u nogometu .

ZI
zico
01:14 26.04.2015.

baš imaš super nadimak.....upiši glumački studij odmah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije