Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupina A

Mandžukiću ovacije na Vicente Calderonu, Turan presudio Juventusu u žestokom okršaju

Atletico - Juventus
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
01.10.2014.
u 23:15

Hrvatski napadač počeo je susret s maskom na licu, a kada mu je Bonucci neoprezno uletio laktom u lice, Mandžo je pobijesnio te je skinuo.

Nakon iznenađujućeg poraza protiv Olympiakosa, pobjeda se nametala kao imperativ Atletico Madridu protiv Juventusa u drugom kolu Lige prvaka. Talijani su pak na Vicente Calderon stigli u nešto komotnijoj situaciji nakon pobjede nad Malmöm.

– Znamo da moramo upisati tri boda. U goste nam dolazi jedna od najboljih europskih momčadi, ali mi jednostavno nemamo izbora. Novi bi nas posrtaj posve udaljio od prolaza skupine, ali nema straha. Uostalom, mnogo smo puta dosad pokazali da najbolje funkcioniramo u ovakvim situacijama, kad je pritisak na nama – rekao je uoči utakmice desni branič Juanfran, jedan od junaka večerašnje pobjede (1:0) do koje je Atletico stigao uz mnogo muke.

Naime, bila je to utakmica s malo uzbuđenja, nije to bila igra za nogometne sladokusce. Vidjeli smo tek mnogo trke i žestoke borbe za svaki milimetar igrališta, za svaku loptu uz mnoštvo prekršaja.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Naravno da se u takvoj igri odlično snašao jedan borac kakav je Mario Mandžukić. Hrvatski napadač počeo je susret s maskom na licu, a kada mu je Bonucci neoprezno uletio laktom u lice, Mandžo je pobijesnio te je skinuo. Igrao je tako do 86. minute kada ga je trener Diego Simeone izvadio iz igre. Super Mario za svoj nastup dobio je veliki pljesak publike na Vicente Calderonu.

A ključni trenutak, prilikama siromašne utakmice, dogodio se u 75. minuti kada je Arda Turan pospremio loptu u mrežu nakon lijepog ubačaja Juanfrana s desne strane. Juventus nakon toga nije smogao snage za izjednačenje iako je u 83. minuti Garcija jedan ubačaj Lichtsteinera umalo skrenuo u vlastitu mrežu. Pogodio je vratnicu.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

'Rojiblancosi' su tako ubilježili čak 18. pobjedu na domaćem travnjaku u posljednjih 20 europskih utakmica. Nakon dva kola imaju 3 boda u skupini A jednako kao i preostale tri momčadi Juventus, Olympiakos i Malmö.

>>Subašić kod Zenita sačuvao Monacovu mrežu netaknutom

>>Pogledajte kaos koji su u Londonu izazvali navijači Galatasaraya

>>Real se namučio u Sofiji, Liverpool i Olympiakos posrnuli

Komentara 7

JU
juma
23:38 01.10.2014.

Utakmica sa skoro 50 prektšaja i jedva dvije gol prilike. Apsolutno negledljivo.

KN
knin95
00:41 02.10.2014.

Ubise talijani po obicaju.

MT
mladen.turcic
10:34 02.10.2014.

atletico igra najbolju obranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije