Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super Mario

Mandžukić na osmom mjestu u utrci za Zlatnu kopačku!

Mandžukić vs Lewandowski
Foto: Press Association/Pixsell
10.03.2014.
u 17:23

U 22 odigrane utakmice postigao je 16 pogodaka, a kada se u obzir uzme da je odigrao 1522 minute, u prosjeku svakih 95 minuta postigao jedan pogodak

Mario Mandžukić u fantastičnoj je formi ove sezone, a to je dokazao i u subotu kada je ušao u nastavku utakmice protiv Wolfsburga te s dva pogotka pomogao Bayernu da dođe do uvjerljive pobjede.

Njemački mediji dali su mu visoke ocjene, a hrvatski napadač preuzeo je vodeće mjesto na ljestvici strijelaca Bundeslige. U 22 odigrane utakmice postigao je 16 pogodaka, a kada se u obzir uzme da je odigrao 1522 minute, u prosjeku je svakih 95 minuta postigao jedan pogodak. Usporedbe radi, drugi strijelac lige Robert Lewandowski, koji će mu sljedeće sezone biti konkurencija u klubu, odigrao je čak 400 minuta više od Mandže, a u prosjeku gol postiže svake 131 minute.

A Mandžo je s nova dva gola skočio i među prvih deset europskih strijelaca te se u utrci za europsku Zlatnu kopačku nalazi na osmom mjestu. S obzirom na to da igra u ligi koja ima jaki koeficijent, Mandžukić ima 32 boda.

Prvo mjesto na toj ljestvici drže Cristiano Ronaldo i Luis Suarez koji ima 48 bodova.

>>Mandžukić stranim medijima gotovo pa savršen

Ljestvica europskih strijelaca:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 48 bodova
1. Luis Suarez (Liverpool) 48
3. Diego Costa (Atletico Madrid) 42
4. Daniel Sturridge (Liverpool) 36
5. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) 34.5
5. Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg) 34.5
5. Alfred Finnbogason (Heerenveen) 34.5
8. Mario Mandžukić (Bayern) 32
8. Alexis Sanchez (Barcelona) 32
10. Alan (Red Bull Salzburg) 32

Komentara 4

19
-1-9-1-1-
22:34 10.03.2014.

@ vjecnikrojf: Nadam se da je to ironija... U nogometu nije sve statistika! A pogotovo ako se radi o igracu koji nije napadac... Mislim, treba doci na ideju i usporedjivati napadaca s centralno veznim igracem! xD P.S. Modric je jedanjedan od kljucnih igraca Reala.

VK
vječni krojf
22:00 10.03.2014.

A gdje je ostao Luka Modric kojeg nasi mediji dizu u nebesa,pisu Luka kljucni igrac Reala a na ljestvicama ga nema nigdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije