Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Bayer pobijedio Atletico sa 1:0, Mandžukić spriječio i veći poraz!

Bayer- Atletico
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
25.02.2015.
u 22:40

U drugoj utakmici večeras Arsenal će dočekati Monaco, a za goste će braniti Danijel Subašić

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na prepunoj BayAreni u Leverkusenu Bayer je pobijedio Atletico sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Çalhanoglu u 57. minuti.

Atletico Madrid bio je favorit uoči utakmice, ali večeras se to se baš i nije vidjelo, pogotovo u prvih pola sata. 'Apotekari' su pritisnuli od samog početka i nisu dali disati momčadi Diega Simeonea. Imali su u tom razdoblju inicijativu, puno veći posjed lopte, a i dvije sjajne situacije. Prvu u 13. minuti kada je nakon kornera pucao Spahić, ali je na crti izbacio Mario Mandžukić i spasio svoju momčad. U 25. minuti ponovno je Spahić bio u središtu pozornosti, sjajno je opalio iz daljine, ali je pogodio spojnicu.

Çalhanoglu 'rasparao mrežu'

Atletico se malo oslobodio tek pred kraj prvog dijela, a najbolju priliku imao je u sudačkoj nadoknadi. Nakon kornera lopta je došla do Tiaga koji atraktivno puca, ali Leno fenomenalno brani. Bila je to i posljednja akcija prije odlaska na odmor.

A nastavak je krenuo slično kao prvo poluvrijeme - dominacijom Bayera, ali razlika je bila u tome što je uspio zatresti mrežu. U 57. minuti Bellarabi je primio loptu u kaznenom prostoru, navukao na sebe četvoricu igrača i dao loptu za Çalhanoglua koji fantastičnim udarcem zabija za vodstvo 'apotekara'. Bio mu je to drugi pogodak u Ligi prvaka ove sezone, a ukupno deveti u svim natjecanjima. Atletico je, pak, primio gol u Ligi prvaka nakon čak 524 minute!

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Simeone je nakon nekoliko minuta reagirao te ubacio u igru Torresa umjesto Arde, ali ni to mu nije puno pomoglo. Doduše, španjolski nogometaš u 75. minuti zatresao je mrežu, ali pogodak nije priznat jer je lopta prilikom ubačaja iz kornera prešla granicu igrališta.

Prvi crveni karton ikad

A dvije minute nakon toga Tiago je zasluženo dobio drugi žuti karton (sudac mu je nekoliko minuta ranije progledao kroz prste) pa je Atletico do kraja utakmice igrao s igračem manje. Zanimljivo, bio je to prvi crveni karton Atletica u povijesti Lige prvaka. Bio im je to 42. susret i prvi puta da im je isključen igrač. Samo je Celtic imao više utakmica (49) bez crvenog kartona u ovom natjecanju.

Do kraja susreta domaćin je pritisnuo, ali nije bilo velikih prilika i rezultat se nije mijenjao.

Bio je ovo treći susret ovih dviju momčadi te prva pobjeda Bayera. Prve dvije utakmice odigrali su prije četiri godine u skupini Europske lige, a obje su završile 1:1. 'Apotekari' su također i osvijetlili obraz njemačkog nogometa, jedini su od njihove četiri momčadi u osmini finala slavili u prvom susretu. Bayern je remizirao sa Šahtarom, a Schalke i Borussia su poraženi.

Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta, borio se kao lav, iako u napadačkom segmentu nije bio opasan. No, spasio je na gol-liniji, izborio žuti karton i nekoliko prekršaja domaće momčadi.

>>Tijek utakmice možete pročitati OVDJE!

>>Monaco i Subašić šokirali Arsenal u Londonu

Bayer - Atletico 1:0 (Çalhanoglu 57')

Moyá; Juanfran, Godín, Miranda, Siqueira (Gamez); Gabi, Tiago, Saúl (Raul Garcia), Arda (Torres); Griezmann, Mandžukić

Leno; Hilbert, Spahić, Papadopoulos, Wendell; Castro, Lars Bender (Rolfes); Bellarabi, Çalhanoglu, Son; Drmić (Kießling)

Komentara 2

FU
fullmax
14:42 26.02.2015.

Ni rijeci o losem sucu. Sramota kako se izvjestava

UZ
uzor10
22:56 25.02.2015.

Najgori igrač na terenu mandzо.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije