Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANI START

Mandžukić debitirao za Atletico, a malo je nedostajalo da odmah zabije

Mario Mandžukić
Foto: Miho Dobrašin
1/2
23.07.2014.
u 22:00

Mislilo se da će još raditi s kondicijskim trenerima, ali Diego Simeone odmah ga je bacio u "vatru".

Hrvatski napadač Mario Mandžukić (28) odigrao je prve 32 minute za Atlético Madrid, neočekivano se našavši u početnoj postavi na gostovanju kod drugoligaša Numancije.

Trener Diego Simeone tradicionalno ne daje minute igračima dok ne prođu duži dio priprema, no Mandžukić je nakon pet dana uvjerio trenere da je fizički spreman. Drugo iznenađenje bio je broj 19 na njegovim leđima umjesto očekivane oznake 9.

Baš u devetoj minuti, nakon ubačaja Juanfrana s desne strane, Mandžukić je imao priliku dovesti momčad u vodstvo, no nakon udarca glavom lopta je otišla iznad gola. Iz igre je povučen u 32. minuti zajedno s urugvajskim braničem Godinom, koji je zbog svjetskog prvenstva također kasnije počeo s pripremama. Do tada nije bilo pravih prilika.

U nastavku je Atlético pobijedio 1:0 pogotkom napadača iz podmlatka Héctora Hérnandeza. U startnoj postavi su, pak, bili svi lanjski udarni igrači te Mandžukić, novi lijevi bek Guilhermo Siqueira te treći vratar Bounou.

Ujutro na dan utakmice odradili su trening u kampu Los Ángeles de San Rafael pa autobusom otišli na sjever u mjesto Burgo de Osma gdje su ručali pa istrčali protiv Numancije. Umor je bio primjetan. Mario Manžukić će sutra (četvrtak 24. srpnja) biti predstavljen u Madridu na stadionu Vicente Calderón. Preko internetske stranice klub poziva navijače da ga dođu pozdraviti.

Za razliku od predstavljanja slovenskog vratara Jana Oblaka, koje je organizirano u zadnji čas i kada je glasnogovornik slao novinarima poruke iza ponoći da dođu u 12.15 sati idući dan, Mandžukić je najavljen dva dana ranije.

U petak Atlético putuje na nastavak priprema u San Francisco pa u Meksiko. Mandžukić bi trebao ostati u sjeverozapadnom predgrađu Madrida, gdje igrači treniraju tijekom godine, i raditi po posebnom programu s kondicijskim trenerom.

Iduću prijateljsku utakmicu igrat će 6.kolovoza protiv Galatasaraya.

>> Spektakl na Vicente Calderonu: Predstavit će Costinog nasljednika Mandžukića

Komentara 4

VK
vk52
07:49 24.07.2014.

Zelim mu puno uspjeha.

MT
mladen.turcic
08:46 24.07.2014.

trpat ce mandzo bez brige i to puno

Avatar Hulk007
Hulk007
08:25 24.07.2014.

meni je malo nedostajalo da pogodim sedmicu na LOTU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije