Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Real – Atletico

Mandžo bi rušio Olu i Žutog, ali pita se Luku i Raketu

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.09.2014.
u 15:01

Mario Mandžukić danas je po broju trofeja izjednačen s Ivicom Olićem i Robertom Prosinečkim. Ola je osvajao naslove u Hrvatskoj (Dinamo), Rusiji (CSKA) i Njemačkoj (Bayern), a Žuti u bivšoj SFRJ (Zvezda), Španjolskoj (Real), Hrvatskoj (Dinamo) i Sloveniji (Olimpija).

Današnji sraz Reala i Atletica (20 sati, Sportklub 3) nema nikakvu rezultatsku važnost, jer u Primeri je tek 3. kolo, i jedini podražaj kod nas može izazvati novi sraz Luke Modrića i Marija Mandžukića. Hrvati prvi put ove sezone imaju svoj mali privatni madridski Clasico, u kojem Mandžo pokušava barem ublažiti svoj katastrofalni skor protiv prijatelja iz reprezentacije.

Ima čak i Dvoransko

Mario je tek nedavno u Superkupu ostvario i prvu pobjedu nad Lukom u devetom pokušaju, a sebi priskrbio prvi trofej na španjolskom tlu. Uz taj prestižni naslov, gotovo nezapaženo, stigla je i brojka od čak 14 klupskih trofeja u Marijevoj vitrini, što ga je svrstalo na podjelu drugog mjesta najtrofejnijih hrvatskih reprezentativaca, iza nedostižnog Srne. Mandžo je pet naslova osvojio s Dinamom, čak osam s Bayernom i jedan s Atleticom. Računali smo mu samo trofeje "na otvorenom" jer je sa Zagrebom osvojio i Dvoransko prvenstvo.

Mario Mandžukić danas je po broju trofeja izjednačen s Ivicom Olićem i Robertom Prosinečkim. Ola je osvajao naslove u Hrvatskoj (Dinamo), Rusiji (CSKA) i Njemačkoj (Bayern), a Žuti u bivšoj SFRJ (Zvezda), Španjolskoj (Real), Hrvatskoj (Dinamo) i Sloveniji (Olimpija). Ono što ipak briljantnog Mandžu razlikuje od svih ostalih jest raznolikost sve te silne srebrnine. Naime, Mandžo je jedini Hrvat koji je s istim klubom osvojio nacionalno prvenstvo, kup, domaći i europski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Barca najveći favorit

U tom nizu približava mu se Modrić, čiji je niz s Realom također impresivan, ali nedostaju mu ipak još dvije karike: još nema naslov prvaka Španjolske, a u prosincu će u Maroku ići po svjetsku titulu. Modrić je zasad na deset trofeja i još uvijek ih je više osvojio s Dinamom nego s kraljevskim klubom (6-4). Dakako da će se o Mandžinu mogućem 15. trofeju ove sezone najviše pitati baš Modrića, ali i Ivana Rakitića, čija Barcelona figurira kao najveći favorit španjolske lige.

Raketa-Iniesta-Messi-Suarez ipak zvuči uvjerljivije nego Modrić-Kroos-James-Ronaldo, dok novi predvodnik Atletica Mandžukić ni izbliza nema tako jaku logistiku. Usto, Mandžin trener Simeone mora odraditi još sedam utakmica suspenzije. Ne smije ni blizu klupi...

Dok će se Real i Atletico tući u gradskom derbiju, Barcelona će od 16 sati dočekati Athletic Bilbao, sudionika Lige prvaka, prvog suparnika Srnina Šahtara.

Darija smo namjerno ostavili za kraj, hrvatskog rekordera s impozantnom kolekcijom od 21 klupskog trofeja u karijeri: dva u Hajduku i čak 19 u Šahtaru. Isto toliko naslova ima i Lionel Messi s Barcelonom.

Inače, kada bismo popis naših najtrofejnijih igrača proširili i na nereprezentativce, onda prvi do Srne ne bi bili ni Mandžo, ni Žuti, ni Ola, nego – Mihael Mikić! Dečko iz Bistre ima čak 16 naslova: 13 u Hrvatskoj i tri u Japanu. Na žalost, hrvatski izbornici nikad nisu imali sluha za Mikinu brzinu...

Komentara 3

PC
pavek.cacic
16:15 13.09.2014.

Svaka utakmica je vazna , a zbog ovakvog razmisljanja i kalkulacija nikad ne doguramo daleko.Treba svaku utakmicu dat najbolje, dokaz je prosla godina gdje se odlucivalo u zadnjem kolu.

OL
olama
16:50 13.09.2014.

"Ola je osvajao naslove u Hrvatskoj (Dinamo)". Nećeš vjerovati jer površno pratiš nogomet da je prije toga osvojio naslov i sa Zagrebom

CA
carpediem
22:21 13.09.2014.

Mislim dalleko je teze biti prvak Spanjolske ili Njemacke nego prvak Rusije , Japana ili Ukrajine mada trofej je trofej i to se racuna i priznaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije