Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Mamiću je pun džep opet važniji od Dinama

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
29.08.2016.
u 12:58

“Moramo prodavati da bismo preživjeli”, parola je koju izvuče Zdravko Mamić svaki put kada proda igrača kapitalca. No, ovog puta ta mu parola ne može proći jer prodajom Pjace u srpnju za 23 milijuna eura u Juventus plavi su mogli živjeti barem dvije godine.

Nakon što je sjajnim izmjenama protiv Red Bulla uveo Dinamo u LP, Zlatko Kranjčar je zavapio: “Neka momčad ostane na okupu i prezimit ćemo u Europi”. No, naivnog Cicu za samo tri dana otrijeznio je Zdravko Mamić prodavši mu glavnog igrača, kreatora i motora igre plavih Marka Roga.

Velika je to pljuska Cici, ali još više navijaču plavih. Jer, plavi bez Roga mogu biti samo promatrači u skupini s Juventusom, Sevillom i Lyonom. Dinamo je prodajom Roga opet pristao biti nogometni liliputanac, klub koji na proljeće u Europi čeka već 46 godina!

“Moramo prodavati da bismo preživjeli”, parola je koju izvuče Zdravko Mamić svaki put kada proda igrača kapitalca. No, ovog puta ta mu parola ne može proći jer prodajom Pjace u srpnju za 23 milijuna eura u Juventus plavi su mogli živjeti barem dvije godine.

Zdravka Mamića mnogi smatraju najvećim nogometnim menadžerom u ovom dijelu Europe koji bez problema može prodati igrača za 15 milijuna €. Ali, tezu možemo i obrnuti. Mamić je jedini menadžer u Europi koji je u klubu imao klase poput Modrića, Ćorluke, Eduarda, Lovrena, Vrsaljka, Kovačića, ali unatoč tome u 15 godina vladavine nije uspio prezimiti u Europi. Mogao je lupiti šakom o stol i u nekom od tih perioda zadržati tri godine momčad na okupu. Ali, očito nije želio.

A znate li kome je sve uspjelo prezimiti u tih 15 godina? Aalborgu, Artmediji, Esbjergu, Grazu, Mariboru, Unireji, Litexu, Cluju...

Šampion se očito može stvoriti i s puno manje novca od rivala bogataša. Dokaz za to su i naši proslavljeni sportaši Janica, Ivica, Sandra, Blanka, sada i Sara Kolak, braća Sinković, Damir Martin. Oni su imali barem 10 puta manje od svojih svjetskih konkurenata, no postali su šampioni. No, oni su iza sebe, osim talenta i volje, imali i šampionsko vodstvo – Joška Vlašića, Gipsa, Ivančića, Bralića...

Nažalost, Dinamov Zdravko Mamić šampione prodaje, no kako je radio, vidjet ćemo nakon svih istraga Uskoka. A navijač plavih sve to vrijeme i dalje naivno čeka europsko proljeće, i tako već 46 godina...

Komentara 186

BA
barkod
15:20 29.08.2016.

Sve što je Karlo napisao je točno i istina, a Maminjevi obožavatelji nek pizde.

LK
Lopovi_KRADEze
15:50 29.08.2016.

A sto je tu cudno? Kao da to sve vec nije odavno poznato, pa to znaju i "ptice na grani". Dinamo je mamicev privatni biznis, slicno kao sto je uzgoj i prodaja konja - tako mamic "uzgaja" igrace sa jedinim ciljem da ih proda i napuni svoje dzepove. A Dinamo, Dinamova blagajna i rezultati- to nema veze i nije uopce bitno

FA
faca99
22:17 29.08.2016.

Gospodin Karlo Ledinski u ovome članku je napisao pravu istinu, koja iskreno boli Mamićeve plaćenike koji o njemu stvaraju sliku nedodirljivoga šefa Hrv. nogometa, nažalost ne shvaćaju da je njemu Dinamo samo tvornica novca za njegov džep. Pravi ljubitelji nogometa,, naše reprezentacije, Dinama i drugih naših klubova čekaju nogometnu pravdu... Kad tad će ga dočekati Remetinec i imati će što čitati, pogotovo ovaj članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije