Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon napada u Splitu

Mamić: Imamo dojavu da će na prijateljskoj utakmici sa San Marinom biti nereda

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
31.05.2016.
u 19:15

Samo je pitanje kada će me metak pogoditi - izjavio je Mamić gostujući u RTL-ovom dnevniku

Zdravko Mamić jutros se pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu zbog sukoba s Ivom Begom na derbiju 2014. godine.

U trenutku kada je vozač parkirao automobil ispred suda, prema Mamiću i njegovu odvjetniku Čedi Prodanoviću poletjele su baklje i dimne bombe koje su bacili maskirani napadači.

Gostujući u RTL dnevniku Zdravko Mamić, savjetnik u GNK Dinamu je izjavio:

- Bilo mi je neugodno i strah. Već dugo se osjećam posve nesigurno i nezaštićeno, Na mene je otvoren lov kao u sezoni lova na veprove. Samo je pitanje kada će me metak pogoditi. Već sam nekoliko godina izložen teroru medija, huligana, političara... Apsolutno su mi uskraćena sva ljudska prava.

Mamić očekuje da će protiv njega biti podignuta i druga optužnica.

- Prvi puta je protiv mene podignuta optužnica. Svakim danom očekujem da će se podignuti i druga. Veselim se brzom suđenju u Osijeku. Nada se da će ono biti brzo i da ću dokazati svoju nevinost. To je moj put kojim sam krenuo.

Objasnio je i događaje u Splitu prije dvije godine zbog kojih je završio na sudu.

- Ja sam bio na svom radnom mjestu u loži Hajduka i gdje sam bio fizički napadnut, a ne da sam sudjelovao u nečem. Ali to je inverzija, koja je moguća samo u Hrvatskoj, kada od žrtve postaneš napadač i da ti se sudi. Moram putovati 800 kilometara u Split kao da u Zagrebu nema suca za prekršaje gdje se to može obaviti. I znalo se da dolazim u Split i trebala je biti nekakva zaštita.

Policija je brzo reagirala.

- To je tužno kad vidite mene da se vozim automobilom od svog Splita do svog Zagreba, a onda me svakih deset kilometara preuzima druga policijska patrola. Ali to nije slučaj samo sa mnom i kada igramo prvenstvene utakmice 1500 policajaca osigurava trasu od Zagreba do Splita i natrag, i troši se dva milijuna kuna po utakmici. To traje desetljećima i to nitko ništa ne mijenja.

Prokometirao je Mamić i posljednju Fifinu kaznu za reprezentaciju koja je kažnjena s dvije domaće utakmice bez gledatelja.

- Sve političke elite, i prije i sada, lijeve i desne, neka nestanu s lica zemlje i da se ovdje počne čestito živjeti. Zar je moguće da hrvatska reprezentacija koja je od 11 bila devet puta na Svjetskim i Europskim prvenstvima da sada u godinu dana pet utakmica u kvalifikacijama igra ili će igrati bez ijednog gledatelja. Što je normalno da se u 21. vijeku nacrta kukasti križ na terenu i da do danas to nije sankcionirano. Ni od ovoga što se dogodilo danas također neće biti ništa. Jučer sam bio na jednom, a sutra imam drugi sastanak s kolegama iz nogometa, jer imamo dojavu kako će se u Rijeci sve učiniti da navijači na utakmici protiv San Marina, zadnju utakmicu prije odlaska u Francusku, ponovno izazovu nerede i da Hrvatska bude sankcionirana i izbačena iz sljedećih kvalifikacija za SP.

Mamić se ponovno dotaknuo političara.

 - Političari su krivi za sve, pa i za situaciju u nogometu. Osjećam se jadno kad navijači viču "Za dom spremni", rekao sam i Šimuniću svoj stav o tom poviku. Razumijem ga, odrastao je u Australiji, a tamo nije imao priliku saznati što taj povik znači - rekao je Zdravko Mamić.

>>Incident u Splitu: Zdravka Mamića gađali bakljama i dimnim bombama!

Ključne riječi

Komentara 52

MI
Mimizo
20:01 31.05.2016.

da je ovako napadnut neki manjinac nevladine udruge bi vrištale a sada šute i valjda uživaju

DU
Deleted user
20:21 31.05.2016.

Jbg, Mamiću, problem je kaj si unio u državu milijardu i pol kuna, platio državi preko 300 milijuna kuna poreza i doprinosa, stvorio najjači klub u regiji koji je u Europi u TOP3 prozivođača mladih igrača i u koji europljani dolaze učiti kako se radi. Kad se pogleda radni kolektiv to je cca 300 ljudi zaposlenih u DInamu kojiima ne kasne plaće koji imaju iznad prosječne plaće, to ne paše uhljebima i parazitima političarskim! To treba uništiti. to je izvan dosega njihovih mozgova i nauka. oni su naučili živjeti na državnoj sisi, filozofirati, stvarati kaos i strah i ti Mamiću si im jednostavno trn u oku jer oni ne podnose uspjeh.

Avatar peet
peet
20:30 31.05.2016.

Šugavci napadaju, a ove srpske udruge šute. ma eba-lo vas poštenje. A mediji, jel ste sad sretni, tak i tak ste to vi zakuhali,,,,,. ne mogu vjerovati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije