Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravko mamić

Kad standardiziramo momčad bit ćemo pravi, sad smo na 50 posto

Zdravko Mamić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
02.10.2014.
u 13:55

- Igrači mi za 43. rođendan nisu ništa darovali, ali mi svaki dan daruju sjajan rad na treninzima - kaže Zoran Mamić.

Dinamov trener Zoran Mamić u startu je odbacio usporedbe o Dinamu i Celticu danas i iz 1998. godine.

– Usporedbe su bedaste, niti je Dinamo isti, niti je Celtic isti, to je sve bla-bla...

No, ugođaj na Celtic Parku ostao je isti.

– Ondje sam doživio jednu od najljepših atmosfera. No, to nas ne treba spriječiti da u Škotskoj postignemo dobar rezultat. Celtic je propustio Ligu prvaka kao i mi, a u Mariboru igrao je odlično i trebao uverljivo pobijediti, no sad je tu na popravnom. Ipak, nešto će se i nas pitati – kazao je mlađi Mamić i odbacio još jednu priču, onu o proljeću u Europi:

– Pa odigrali smo tek jednu utakmicu.

Bod velik kao kuća

Zoran Mamić proslavio je 43. rođendan.

– Nisu mi igrači ništa poklonili, ali mi svaki dan daruju dobar rad na treningu, a to je za trenera najveći dar.

Još bi ljepši poklon bila današnja pobjeda u Glasgowu, ali ni bod ne bi bio loš.

– Prije puta mogu reći da bih bio zadovoljan bodom, ali ovisi sve o tome kako će se utakmica razvijati – zaključio je mlađi Mamić.

Bodom bi bio zadovoljan i stariji brat Zdravko.

– Idemo s nadom jer imamo priliku za veliki rezultat. Ali ne sviđa mi se stvaranje dojma da smo favoriti. Celtic je jedan od najvećih svjetskih klubova, čeka nas 50.000 žestokih navijača. Bilo bi pretenciozno i bahato reći da ga idemo razbiti, a i bolje je rangiran od nas. Favorit je jer igra kod kuće, a da mi imamo 50.000 navijača u Maksimiru, ne bi favoriti u igri s nama bili ni Real ni Manchester United. Vjerujem u Dinamo, no pitanje je je li to baš ta utakmica. Uostalom, glupo je da se sve svodi na jednu utakmicu. Ako i pobijedimo, nećemo još proći skupinu, a ako izgubimo, nećemo odmah ispasti. Računi će se zbrajati na kraju, tada ćemo vidjeti jesmo li ostvarili cilj, proljeće u Europi – rekao je Zdravko Mamić i o planovima dodao:

Utakmica za muškarce

– Uvjeren sam da će Dinamo, možda ne sad, ali za godinu dana, ići na klubove poput Celtica kao favorit. Sad još nismo potpuno složena momčad, tek smo na 50 posto. Kad standardiziramo momčad, onda će to biti pravi Dinamo. Sad još nije najbolje, ali svatko može vidjeti da se stvara prava momčad.

Legia i Maribor pokazali su da se može sa Škotima.

– Istina, no ne stvaramo si alibi, teren će sve pokazati. Današnja je utakmica za muškarce, zauzme li Dinamo muški gard, šanse će nam rasti. Celtic ima srce, moral i ako mu u tome budemo ravni, a a tehnički smo bolji, bit će dobro. Mislim da će nam šanse rasti bude li u prvih 20 minuta sve dobro.

>>Idemo dinamovci, skinite plavo prokletstvo!

Ključne riječi

Komentara 6

NE
neki
19:28 02.10.2014.

Čak ni uobičajeni dežurni obožavatelji lika i djela gazde su ostali bez riječi (teksta) nakon još jednog "this time, next year..."

Avatar franioprvi
franioprvi
16:16 02.10.2014.

Zdravko , molim te , ovim majoretkinjama kupi neke druge sesire , ovi su grozni.

MI
Mingan
16:30 02.10.2014.

"Cilj nam je proći skupinu i prezimiti u Europi", najavio je Mamić." (27.08.2013. nakon ispadanja iz kvalif. LP). " Dakle, vjerujem da će Dinamo prezimiti u Europi." (30.08.2012) ; " Prezimiti u Europi !" (2011. 8 mj.) " - Zdravkoo Mamić je ostao vrlo miran nakon bolnog poraza Dinama ... Dinamo neće nakon 41 godine prezimiti u Europi, agonija se nastavlja." (16. pro 2010.) itd .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije