Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suspendiran i u juniorima

Mamić u panici: Murić izgubljen, na talentima milijuni u vjetar

Robert Murić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
12.02.2014.
u 15:00

U Dinamu su uvjereni da imaju pravno zaleđe po kojem mogu zadržati Murića. Riječ je, naravno, o ugovoru koji je on, a supotpisali su ga roditelji, potpisao s plavima

Igrač na odlasku iz Dinama Robert Murić (17) ne samo da je izbačen iz prve momčadi Dinama i vraćen u juniore nego je i u juniorima suspendiran! Smije trenirati, ne smije igrati. Samim time, neće biti ‘u izlogu’ kada će hrvatska reprezentacija do 19 godina (izbornik Vulić) 3. i 5. ožujka igrati dvije utakmice protiv Engleske u Newcastleu.

Tko je sljedeći?

Tako će dečko iz Bednje ući u Dinamovu povijest kao prvi igrač koji je iz Maksimira u naponu snage otišao bez milijunske odštete. Ili se može dogoditi čudo pa da vojska Mamićevih odvjetnika sruši Fifin statut? Koeficijent je 100,00...

Murić je aktualan sada i do ljeta će se taj slučaj rasplesti, ali Mamićeva noćna mora više nije već otpisani Zagorec nego – tko je sljedeći? Prijetnja masovnim odlascima talenata nadvila se nad Dinamo, a zna se da je gazda najosjetljiviji kada mu novac nepovratno curi kroz prste. Zamislite kako se osjeća predsjednik kluba kada 17-godišnjemu dečku (primjerice Muriću) ponudi 200.000 eura po sezoni, a on ga hladno, ne trepnuvši, odbije. Iako, možda i ne bi bilo tako da nije bilo prijetnje “čupanjem grkljana”...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Kako god, Dinamo je suočen s masovnim odljevom talenata pa onda i ne treba čuditi kada Mamić sumanuto dovodi sumnjive Bjelokošćane, Čileance, Francuze, Brazilce... i radi od Dinama Bennetonovu reklamu. Uskoro iz svoje škole neće imati nikoga...

Inače, u Dinamu su uvjereni da imaju pravno zaleđe po kojem mogu zadržati Murića. Riječ je, naravno, o ugovoru koji je on, a supotpisali su ga roditelji, potpisao s plavima.

Obitelj Murić tvrdi da je mladić slobodan na ljeto, u Dinamu tvrde drukčije.

– Murić ima ugovor još godinu i “nešto” dana – nedavno nam je rekao glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

I iz izvora bliskih klubu doznali smo da dečko doista ima dva ugovora, profesionalni i stipendijski, i jedan od njih traje do 2015. godine.

Možda i na redovni sud

K tome, ne treba čuditi krenu li plavi i na redovni sud jer su se Robert i obitelj obvezali da će nakon isteka prvog profesionalnog ugovora potpisati do 2019.

Kako god završilo, Dinamo će morati dobro razmisliti kako će dalje raditi s mladim igračima, sigurno mu se više ne isplati ulagati u klinca, plaćati ga, promovirati, gurati u prvu momčad, da bi onda otišao iz kluba bez odštete. Bit će štete i za mlade igrače, teško da će im klub nuditi dobre ugovore prije punoljetnosti jer to mu se baš više i ne isplati. Plavi su se dosad štitili potpisujući profesionalne ugovore sa 16-godišnjacima, tako da su bar do 18. ili 19. godine bili zaštićeni od “pljačke” velikana.

>> Murić vraćen u juniore! Mamić ga kažnjava jer je potpisao za Ajax?
>> Nismo još ništa potpisali s Murićem, njega prati cijela Europa

Ključne riječi

Komentara 50

MI
misho32
16:32 12.02.2014.

Dinamo odnosno Zagreb ima sreću što ima jednog tako sposobnog menađera kao što je Mamić, koji je uspio od Dinama , u ova luda vremena , načiniti jedan stabilan i respektabilan klub. Međutim u Zagrebu sa na djelu te raznene grupe i udruge , najčešće financirane i od hrvatske države , koje su protiv svega što se u Zagrebu poduzima i što bi moglo biti dobro za Zagreb i njegove građane . Evo i ovaj Murić je primjer te bolesne i pakosne mržnje na Mamića odnosno na Zagreb i Dinamo. Žalosno je da veliki broj poštenih i iskrenih navijača Dinama i Zagrepčanke zaveden od tih navodnih zaštitnika interesa Dinama , grada Zagreba a i hrvatske države . Tu je na djelu klasična peta kolona.

DU
Deleted user
15:54 12.02.2014.

Bravo Dasoviću koja je kataklizma sljedeća u Maksimiru !? Čim sam vidio naslov , odmah sam znao tko je Autor . Na tvoju veliku žalost Dinamo će biti moćan i jak i bez Murića , a trebao bi pravi novinar i znati da ze u cijelo svijetu na igračima gubi ali i dobiva . Dinamo je u velikom plusu , a ti ćeš uvijek biti loš novinar koji mrzi Dinamo !

PR
propatria1990
08:46 13.02.2014.

Prvo ce iz Ajaxa na posudbu u Nac Bredu,tamo ce odigrati 2 utakmice...onda ce mu pocet falit mama i zavrsit ce u Primorcu iz Kostrene kao BIVSI vanserijski talenat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije