Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U OTVORENOM

Mamić: Lažove, sudit će ti hrvatski narod! Ostojić: Ne želim slušati ovakve baljezgarije

Zdravko Mamić u Otvorenom
Foto: HRT.hr
1/3
02.07.2015.
u 23:05

- Naravno da se radi o laži i manipulaciji koja je plasirana od Ranka Ostojića. Kažem mu - Ranko, lažete! - rekao je Mamić.

Zdravko Mamić, koji se javio iz Slovenije, te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić gostovali su u HTV-ovoj emisiji Otvoreno. Tema je bila posljednji događaji oko braće Mamić, a u studiju su još sjedili član Dinamova Izvršnog odbora Tomislav Marčinko, bivši potpredsjednik HNS-a Ivan Brleković, odvjetnica Jadranka Sloković te novinar Borut Šips.

– Naravno da se radi o laži i manipulaciji koja je plasirana od Ranka Ostojića. Kažem mu – Ranko, lažete! Pokazao sam danas ispise telefona i da nisam imao komunikaciju ni s kim. On je rekao da je to bilo 15,20 minuta, a ja takvih poziva nemam. Moja supruga ni moja odvjetnica nemaju nikakav nalog da se sa mnom želi razgovarati. Budući da nemam nikakav nalog, ja ću u nedjelju sjesti u automobil i doći u Hrvatsku. Ili, neka mi ministar Ostojić kaže kome sutra da se javim i ja ću se javiti – rekao je Mamić iz Slovenije.

Na to je odgovorio Ostojić:

– Policija je jutros i u poslijepodnevnim satima zvala gospodina Mamića i on je odbio. Postoji poziv koji je upućen Mamiću da dođe na razgovor. Ja ne znam za što ga se tereti i tu mu je prilika da kaže sve što ima na tu temu. Skretanje na političku stranu je promašeno. Dođeš pred naše pravosudne institucije i kažeš što imaš.

Mamić se uključio:

'Idemo na detektor laži'

Lažete i manipulirate. Ne mogu ga slušati čitavog dana. Idemo na detektor laži!

Jadranka Sloković je na to dodala:

– Gospodine Ostojiću, nemam pojma odakle vam informacija da je netko uputio poziv na razgovor. Pitala sam gospodina Šestaka treba li se Mamić javiti u Zagreb, na što je on odgovorio da ne treba. Mamić mi sigurno ne laže.

Ostojić je odgovorio:

– Imate isti pristup kao gospodin Mamić, prekidate sugovornike. Nisam govorio ništa bez dokaza. Prema informacijama koje su mi dostavljeni, taj je poziv obavljen.

Istraga se navodno vodi zbog neplaćenog poreza na proviziju na transfere Luke Modrića i Milana Badelja.

– Ja nemam takvih saznanja. Mogu samo nagađati. Oni misle da sam ja financijer HDZ-a i pobočni stup Milana Bandića, što mi ne mogu oprostiti. Stalno se priča o mom uhićenju.

Zašto sada ne ode u Zagreb, a ne čeka nedjelju?

– Ne želim sudjelovati u namještaljci koja se događa. Meni je Dinamo najvažniji. Dva puta sam bio u pritvoru i oba puta sam oslobođen. Komunistička partija mi to radi i želi mi napraviti inkviziciju kao što su radili nakon '45.

'Operite usta'

Borut Šips je rekao:

– Mamićevi zelenaški ugovori s Eduardom su pali na sudu i ništa se nije dogodilo.

Sloković je reagirala:

– Tu nema pravomoćne presude. Ugovor nije ocijenjen zelenaškim. Mamićeva tužba je odbijena, ali pravomoćne presude nema.

Marčinko je rekao da nitko neće povjerovati Ostojiću da nije znao da se sprema akcija.

– Iz priopćenja USKOK-a se vidi da su samo oni to znali. Ja i dalje tvrdim da nemam ništa s tim. Neovisno pravosudno tijelo provodi istragu i Mamić neka se obrati njima, a neka ne pokušava sve skrenuti na politiku.

Ponovo se uključio Mamić.

– Godine 2009. predsjednik države rekao je da je u hrvatskom nogometu ''mala mafija''. Nakon toga je došla Milanovićeva Vlada i rekla da'' močvaru treba isušiti''. Zatim su Sabor i Vlada mijenjali zakone, sve ne bi li se meni naškodilo. Ministar Jovanović je prisiljavao Nadu Čavlović Smiljanec da do temelja uništi braću Mamić. Koristim priliku da kažem Jovanoviću i bivšem predsjedniku Josipoviću – operite svoja prljava usta prije nego što govorite o Mamiću. Još nema istrage. Danas je policija došla kod mene, cijela Hrvatska zna da sam u Sloveniji. Policija je došla u Dinamo i pitala gdje je ured Vrbanovića, a on nije u Dinamu već tri godine. Nakon toga su pitali njegovu mamu. Zatim su bili kod moje mame kod kuće, a ona je u Sloveniji. Kakva je to država?

Jadranka Sloković je opet reagirala.

– Tvrdim da je ova istraga tempirana baš u vrijeme kad njih nema u Hrvatskoj. Želi se stvoriti dojam da se Mamići nisu odazvali kako bi završili u pritvoru rekla je Sloković.

– Nisam znao da USKOK već mjesecima istražuje u Dinamu i zbog toga je pokrenuo hitne izvidne radnje. Ono što je istina jest da Mamić ne dolazi na razgovor. Da vam netko pretražuje stan, valjda biste došli u svoju kuću – rekao je Ostojić.

'Ostojić sluša konverzaciju'

Za kraj se još jednom obratio Mamić iz Slovenije.

– Naravno da bih se odazvao pozivu. Gledam i mislim da sanjam. Nikada me nitko nije pozvao, ali kako ministar Ostojić sluša svu našu konverzaciju, zna da sam više puta danas komunicirao s gospodinom Šestakom koji mi je rekao da dođem u pretres u Dinamu. Rekao sam da ću doći ako moram, no ako ne trebam da neću jer Dinamo ima utakmicu. Doći ću u ponedjeljak tamo gdje me se pozove, ali ne znam gdje jer me nisu pozvali.

Opet je replicirao Ostojić.

– Ne želim slušati ovakve baljezgarije. Ne znam policajca niti slušam bilo kakve razgovore.

Mamić je na to podignuo ton.

– Idemo sutra na detektor laži i vidjet će se da lažeš. Lažove jedan, sudit će ti hrvatski narod – rekao je Mamić, a na kraju emisije zaključio:

– Poručujem Milanović, Ostojiću, Jovanoviću i ostalima – nećete razbojnici!

>> Mamić: Ostojić je lažov i manipulator! Policiji sam omogućio da uđe u nekretnine

>> Počet ću se baviti politikom, mogao bih biti predsjednik ili premijer

>> Dinamo pregazio Vardar, policija otjerala navijače koji su vrijeđali Mamića

>> Mamić tvrdi da ga nitko nije tražio da se vrati u Hrvatsku, Ostojić ga demantira

Komentara 484

DU
Deleted user
22:33 02.07.2015.

Ostojiću se smrlzlo govno. Lažov teški.

Avatar Alea iacta est
Alea iacta est
22:35 02.07.2015.

Da, da, dobra ideja, neka ministar ide na detektor laži ako ima hrabrosti, trebalo bi mu postaviti pitanje vezano za svastiku na poljudu. :)

DU
Deleted user
22:30 02.07.2015.

drugovi ne vole detektor laži...kad pred drugove dođeš s činjenicama...jao siga činjenicama ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije