Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj od Dinama

Mamić odlaskom u Al Nassr ne bježi od zakona, S. Arabija ga može izručiti

Zlatko Kranjčar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
26.06.2016.
u 09:00

– Uh... Jako mi je teško, ali procijenio sam da je sad to najbolje rješenje za moju obitelj i mene. Posljednji događaj oko moje kćeri prelio je čašu i odlučio sam otići – rekao je Zoran Mamić

Na kraju je podlegao emocijama. Na oproštajnom druženju s novinarima u Maksimiru, prije odlaska u Al Nassr, nije mu bilo lako.

– Uh... Jako mi je teško, ali procijenio sam da je sad to najbolje rješenje za moju obitelj i mene. Posljednji događaj oko moje kćeri prelio je čašu i odlučio sam otići – rekao je Zoran Mamić i dodao:

– Imao sam tešku godinu, ali uspio sam, zajedno sa sjajnim stručnim stožerom, sve “izgurati” na vrlo dobar način. Ne mislim da ne bih mogao nastaviti dobro raditi, ali zbog svega što se događalo s mojom obitelji, posebno zadnjih tjedan dana, ne bih bio miran “u glavi” i zato sam odlučio otići – ponudio je Mamić razlog odlaska iz Maksimira.

Međunarodna tjeralica

Podsjetimo: kći Zorana Mamića, Nina (23), završila je u pritvoru nakon što je bila prijavljena policiji zbog prijetećih poruka bivšem dečku i njegovoj majci. To su objavili gotovo svi mediji, a Udruga za ženska prava B.a.B.e ocijenila je kako je novinarska etika zakazala.

“Ovdje je čitav sustav pokazao svoje manjkavosti, a svi sudionici u procesu su pretjerali. Ovakvo izricanje sankcija šalje poruku da je u ovom društvu i dalje važno tko si i čiji si”, kaže se, uz ostalo, u priopćenju koje aludira na to da neka druga djevojka, zbog toga, ne bi završila u pritvoru.

Sve to postalo prevelik uteg Zoranu Mamiću i pokušat će mir potražiti izvan Hrvatske. I odmah naglasimo: po hrvatskim zakonima, Mamić može otići na rad u inozemstvo iako je protiv njega podignuta optužnica. I sve dok se bude pridržavao uvjeta pod kojima je, uz jamčevinu, pušten iz istražnog zatvora, može živjeti i raditi gdje želi. Pozove li ga sud na raspravu, mora se odazvati, odnosno opravdati nedolazak.

Ne opravda li izostanak ili se neopravdano ne odazove na sudsku raspravu, tada se jamstvo može ukinuti. U tom slučaju iznos jamstva uplaćuje se državi, a okrivljeniku se određuje istražni zatvor i raspisuje se međunarodna tjeralica. Pa iako Hrvatska nema potpisan ugovor sa Saudijskom Arabijom o izručenju, to se izručenje može tražiti (u načelu se i prihvaća) na osnovi potpisanog Protokola o uspostavi diplomatskih odnosa. Dakle, Mamić nije u Saudijsku Arabiju pobjegao pred pravosuđem, jer postoje instrumenti za njegovo izručenje.

Inače, jučer ujutro Mamić je stigao u Rijad, a na aerodromu ga je dočekalo nekoliko stotina glasnih navijača. Već je dobio ovacije.

Plavi su na prekretnici

Zoranov odlazak nedvojbeno označava kraj najuspješnijeg razdoblja u klupskoj povijesti. Kao trener je u posljednje tri sezone na plavoj klupi osvojio šest trofeja, vodio je Dinamo dva puta u skupini Europske lige, jednom i u LP-a. Mamić je u Dinamu, kao igrač, sportski direktor i trener, osvojio ukupno 22 trofeja, a posljednjih 11 nedodirljivih godina u Prvoj HNL dovoljno govori o uspješnosti...

– Došao sam nastaviti tamo gdje je Zoran stao – rekao je na predstavljanju Mamićev nasljednik Zlatko Kranjčar.

Trebat će Cici mnogo znanja, ali i sreće, da nastavi tom stazom. Jer, Dinamo je sad na prekretnici, ništa više nije kao prije, a i Zdravko Mamić, u ulozi savjetnika, više nije “unutra” kao prijašnjih godina i vidjet ćemo što donosi nova sezona u Maksimiru.

Komentara 13

CI
cika123
13:02 26.06.2016.

Ono što se dogodilo sa Mamićevom kćeri je sramotno. Nisam nikakav simpatizer braće Mamić ali źelim bit realna. Djevojku pritvorit i tražit milijun kuna jamčevine za običnu glupost je van svake pameti. Fuuuj

AO
admini_obrišite_si_mami
18:58 26.06.2016.

Sretno mu bilo...

PA
pappmisi
12:40 26.06.2016.

Zdravko molim te ostani u Dinamu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije