Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOBAN STOJI IZA SVEGA

Zdravko Mamić: Nikada neću otići iz Dinama!

Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/17
24.03.2014.
u 10:50

– Nitko mi se nije ispričao i to je tragedija. Jadne tete koje tamo rade, nisu dobile plaću šest mjeseci. Rastočili smo ih na proste faktore. Da smo bili mirniji, zabili bi im osam komada – kaže Mamić.

– Nikada neću otići iz Dinama! Mogu otići samo ako to legalno odluče organi kluba, ako se provede privatizacija, ali sumnjam da će uspjeti – rekao ja Zdravko Mamić na konferenciji za medije u Maksimiru.

Osvrnuo se i na plan bivših igrača koji žele njegov odlazak.

– To je ideja Zvonimira Bobana. Sastaju se u njegovoj slastičarnici. Oni će u privatizaciji će moći sudjelovati s desecima milijuna eura koje su iznijeli iz Hrvatske da nisu platili ni lipu poreza na njih. Moći će onda lijepo uložiti taj novac, 'oprati' ga u privatizaciji te vratiti klubu što su odnijeli. – kaže Mamić.

Komentirao je i događaje na derbiju u Splitu.

– Možete li zamisliti da je predsjednik Barcelone, Reala, Bayerna napadnut šakama i nogama u drugom gradu u svečanoj loži? Kakvi smo ljudi? Što sam krivo napravio? To što sam ponosan digao ruke u znak pobjede svojeg kluba? Zamislite da sam u samoobrani nokautirao tog čovjeka, što se teoretski moglo dogoditi, da sam se branio. Ja sam tamo dvaput napadnut i mene treba procesuirati i zabraniti mi dolazak na stadion. Tragedija je da nam se nitko osim par djelatnika, čuvara i teta kuharica, kasnije nije niti ispričao – kaže Mamić.

Tvrdi da su u Hajduku ljubomorni na Dinamo.

- Proporcionalno njihovom neuspjehu, a proporcionalno našem uspjehu njihove su metode sve brutalnije. Oni ne mogu podnijeti Dinamov uspjeh koji je zapravo njihov neuspjeh. Znate koliko je do sad bilo velikih predsjednika, direktora i trenera Hajduka, a kad bi izgubili jednu utakmicu bili bi smijenjeni? Ovdje nema potresa i smjena jer se ne može Torcida sama smijeniti kad je predsjednik Torcida, predsjednik Nadzornog odbora je isto Torcida odnosno udruga Naš Hajduk. Treba prikriti da jadni ljudi, oružari, kuharice i pralje ne dobiju po godinu dana plaću, da se reketari grad Split i porezni obveznici, kaže se 'Dajte kredit - vraćamo za godinu dana' i onda nakon godinu dana nema povrata kredita. Treba prikriti treće, četvrto, peto mjesto, isto kao i to da su ispali od Dile gori i da su ispali u četvrtfinalu Kupa. Treba prikriti da su sad treći i da im Dinamo i Zoran Mamić nabijaju komplekse jer su u par mjeseci dobili devet komada. Mi smo se ovdje pozdravljali s 'Give me 5', sad ćemo sa 'Give me 9' - rekao je Mamić pa prokomentirao subotnji derbi.

- Nikad u 50 godina utakmica Dinama i Hajduka koje sam odgledao, bez obzira na slavne generacije, Dinamo nije napravio takvu demonstraciju moći kao u subotu. Bez jedne sporne situacije rastočili smo ih na proste faktore, nisu niti došli do našeg gola, a da su uvjeti za igru bili pripremljeni dobili bi naših osam komada. Jasno mi je da su tamo frustracija i nemoć, i to je klasična venecijanska zamjena teza.

>> Na Poljudu su nas vrijeđali, gađali, fizički napali... Hajduk mora biti sankcioniran

>> 'Tražimo izbore! Dinamo je teško bolestan, to je klub jedne obitelji'

Komentara 69

SM
smithjohn
12:20 24.03.2014.

Kao hajdukovac kažem da je Mamić legenda i da i nama treba netko takav, kod njih se barem jedan namiruje i nešto ostane, a dok se kod nas namiri 63 vođe...

BA
balic
11:53 24.03.2014.

Uskoro opsirnije ,znaci presica Zdravkeca. :)

Avatar kajimaveze
kajimaveze
13:56 24.03.2014.

:D bar imamo kaj gledat kad ljudi vec ne gledaju nogomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije