Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravko mamić:

'Ne odobravam način na koji su se Vukojević, Eduardo i Pletikosa oprostili'

10.09.2012., Zagreb - Iz Zracne luke Zagreb Hrvatska nogometna reprezentacija poletjela je za Belgiju. Zdravko Mamic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.07.2014.
u 08:15

Nije lako igrati HNL kad smo već prvaci, kaže Dinamov gazda

Dinamo je otišao u Litvu, danas igra uzvratni susret sa Žalgirisom i traži put do trećeg pretkola Lige prvaka. Zagrebačkih 2:0 veliki je kapital, ali plavi ga nemaju namjeru samo braniti iako će biti bez svog prvog napadača Duje Čopa.

Čopu pocrnjela noga

– Zbog rane na nozi ne može igrati, stopalo izgleda grozno, poplavjelo je, pocrnjelo i ne izgleda dobro, ali do utakmice s Lokomotivom mogao bi biti u redu. Vjerojatno će Radonjić biti u napadu. Očekujem da će ova utakmica biti malo drukčija, Litavci imaju negativan rezultat i vjerujem da će igrati otvorenije – kazao je Zoran Mamić kojeg ne zabrinjava umjetna podloga.

– Sigurno da je to specifično, srećom imamo dobra iskustva s umjetnom travom i dan prije puta na njoj smo trenirali – zaključio je mlađi Mamić i odbio reći da je dolaskom Wilsona Eduarda za Dinamo gotov prijelazni rok.

– Još ima mjesec dana vremena, može se netko ozlijediti, a ako imaš pred sobom mjesec dana u kojem se može nešto napraviti, onda ne mogu reći da je već gotovo. Nikad se ne zna. Igrači koji su dosad došli dobro su se uklopili, treba još vremena za punu prilagodbu, no imamo odličnu atmosferu, svi igrači koji su došli dobri su dečki, vrlo pozitivni – kazao je mlađi Mamić, a stariji, Zdravko, također je s optimizmom otputovao u Vilnius.

– Diže nam se igra, drugo poluvrijeme sa Žalgirisom i većina utakmice sa Slavenom bili su dobri. Imamo dobre igrače, ozbiljno smo se pojačali, no još nemamo uigranu momčad. No za nekoliko utakmica i to bi trebalo puno bolje izgledati. Vjerujem da je Zoki sa suradnicima složio dobru taktiku za današnju utakmicu. Ovo je za nas izuzetno važna utakmica, prolaskom u treće pretkolo otvara nam se mogućnost da igramo dalje, da se borimo za Ligu prvaka ili Europsku ligu. Vjerujem da su igrači to ozbiljno shvatili – kazao je Zdravko Mamić.

O konkurenciji u HNL-u morao je malo razmisliti, nije želio odmah "ispaliti" mišljenje.

Hajduk sve više pada

– Teško je igrati prvenstva u kojima, čim počnu, Dinamo je odmah prvak. A ovo je jedno takvo prvenstvo. Samo se Rijeka profilirala u izvanredan klub, a Hajduk iz dana u dan sve više pada. Ne morate i znam da nećete vjerovati, ali kad je Hajduk odigrao samo 1:1 s Istrom, srce mi je bilo ranjeno.

Kako komentirate sve ono što je Eduardo da Silva rekao o reprezentaciji nakon što je objavio da više neće igrati za Hrvatsku?

– Kad je moj prijatelj Vukojević napustio reprezentaciju, rekao sam da to ne odobravam. Ako ne odobravam prijatelju, onda ne odobravan ni Eduardu i svima drugima. Pletikosa je to napravio na gospodski način iako, da sam na njihovu mjestu, ne bih takve stvari objavljivao preko pojedinih novinara, nego preko HNS-a, civilizirano. Dakle, to mi smeta, trebali su se prvo oprostiti sa savezom, s izbornikom. Što se Nike Kovača tiče, on ima vrijeme za rad, on je u komfornoj situaciji – zaključio je Zdravko Mamić.

>>Dinamo je bolji od Aalborga, no krene li se nadigravati, Danci bi ih mogli išamarati

>>'Srce me zaboljelo kad sam čuo da je Hajduk igrao 1:1 s Istrom'

>>Dinamo je na transfere potrošio više nego velikani Inter, Milan, Lazio, Lyon, Ajax...

Komentara 40

NA
nationalgeografic
09:21 22.07.2014.

Tko uopće prati hrvatski nogomet?

Avatar EU afrodita
EU afrodita
09:54 22.07.2014.

izgleda da u Hrvatskoj da bi bio "civilizirani gospodin" moraš šutjeti i svašta trpjeti...kako u poslu, tako i u nogometu...dali ovaj tip zna kakve intervjue daju igrači u civilizaciji nakon premještaja u druge klubove i repke i kakav je to spektakl po novinama... pa nogomet je danas dio show-businessa i igrači su showmeni, a ne poslušni vojnici u kasarnama

ĆA
ćaćaća
10:44 22.07.2014.

hnl ne prate ni djelatnici hnl.a osim onih koji moraju i onih kao mamić koji od njega imaju velike koristi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije