Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika pobjeda

Čop i Machado utišali Rumunje, Dinamo na korak do Europske lige

Dinamo
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
21.08.2014.
u 21:25

Velika je to pobjeda Dinama i uzvrat bi trebao potvrditi prolazak u skupine. No, ne smiju se momci Zorana Mamića opustiti, Aalborg im je bio dovoljno upozorenje

U prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu Dinamo je gostovao u Rumunjskoj i napravio odličan rezultat. Dvama pogocima Duje Čopa i jednim Machada pobijedio je Petrolul 3:1 i došao na korak do ulaska u skupine.

Zoran Mamić najavio je po dolasku u Ploieşti da će hrvatski prvak igrati na pobjedu i da je kvalitetnija momčad, što se na terenu i potvrdilo. Doduše, treba biti pošten i priznati da je imao i sreće, ali gostujućoj europskoj pobjedi ne smije se gledati u zube.

Mutu skrivio penal

Prvu priliku na utakmici imali su domaćini, u osmoj minuti odigrali su dobru kombinaciju iz kornera, a Eduardo je sjajno obranio udarac Teixeire. U 21. je i Dinamo imao izglednu situaciju, ali je Wilson katastrofalno pucao.

Samo osam minuta kasnije Dinamo je poveo! Mutu je u kaznenom prostoru igrao rukom, sudac pokazao na bijelu točku, a Čop je bio siguran realizator. Taj pogodak šokirao je Rumunje i Dinamo je u tim trenucima izgledao kao da kontrolira susret te da će lako zadržati prednost. No, kad su svi već čekali odmor, Toto Tamuz primio je loptu, prevario Šimunovića i Šimunića te matirao Eduarda.

U nastavku je Dinamo teško živio, Rumunji su pritisnuli i imali nekoliko izvrsnih prilika. Tamuz je stvarao velike probleme braničima 'modrih', ali srećom po nas, Teixeira i Mutu promašivali su velike prilike koje im je namještao.

I baš kad je bilo najopasnije, Dinamo je uzvratio, Pinto je odlično povukao po desnoj strani i ubacio, a Duje Čop samo se naklonio i zabio svoj drugi pogodak te potvrdio odličnu formu.

Nema opuštanja

Hrvatski klub tada je mirno privodio utakmicu kraju, ali je duboko u sudačkoj nadoknadi Pinto još jednom povukao kontru, a Alves ga pokosio. Sudac mu je za to dao crveni karton, a slobodan udarac odlučio je izvesti Machado. Fenomenalnim projektilom zabio je gol za pobjedu 3:1, a sudac je odmah označio kraj susreta.

Velika je to pobjeda Dinama i uzvrat bi trebao potvrditi prolazak u skupine. No, ne smiju se momci Zorana Mamića opustiti, Aalborg im je bio dovoljno upozorenje. A valjda će i zagrebačka publika shvatiti da Dinamu treba još veća podrška s tribina.

Europska liga, doigravanje

Petrolul - Dinamo 1:3 (Tamuz 45'/ Čop 29', 80', Machado 90+4')

>>Mamić: Ništa nije gotovo, a da mi imamo ovakvu atmosferu, stalno bismo igrali LP

Komentara 61

TU
tukinjo
21:48 21.08.2014.

Nevjerovatno koliko ima mrzitelja Hrvata i svega sto je Hrvatsko... Umjesto da smo ponosni da imamo Dinamo .. Hajduk ... Rijeku i Split... Nismo ni zasluzili od dragog Boga da nam bude bolje.. Pa jedan Manchester United ne igra ove godine u Europi... Svaka vam cast Hrvati...!!! Al i tome ce jednom doci kraj... Volim zemlju u kojoj dam roden... volim sve sto je Hrvatsko... A najvise Zagreb i Dinamo!!!!!!

L0
luena 01
20:58 21.08.2014.

Sveti Duje,Cop gooooooooool

ST
stefj
21:31 21.08.2014.

Na isti način su Danci pobijedili Dinamo u Zagrebu - Dinamo je gradio šanse i polušanse i promašivao, a Danci su zabili 2 gola. 2. poluvrijeme je ovdje bilo isto takvo, samo je Dinamo zabijao. Nisam vjerovao da ću dočekati da Dinamo nekoga tako pobijedi, obično zna izgubiti radi gluposti, ali pobijediti tako da iskoristi skoro sve svoje šanse, to se rijetko vidi od njih... Ajd svaka čast, jednom da se i to desi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije