Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše loših zamisli

Zoran Mamić najveći krivac, potpuno je promašio sustav!

Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
30.07.2015.
u 14:15


Pjaca je bio ugušen na sredini terena, a sustav s trojicom iza nije funkcionirao.

Od šest službenih utakmica od početka sezone (12. srpnja) Dinamo je čak četiri puta odigrao 1:1! Uz pobjede protiv Fole (3:0) i Intera (5:1), plavi su spomenutim rezultatom remizirali s Hajdukom, Folom, Osijekom i Moldeom. U sva su četiri dvoboja plavi razočarali pa, ako je dosad i bilo okolnosti koje su mogle opravdati lošije izvedbe, sad je sve manje prostora za opravdanja.

Sigali kao Beckenbauer

Uzvrat s Norvežanima bit će pravi ispit. Iako će se igrati na umjetnoj travi (brza i ravna podloga), trener plavih Zoran Mamić ne krije optimizam i vjeruje u prolaz. Možemo se složiti, poglavito stoga što je ostalo mnogo, mnogo prostora za poboljšanja, pogotovo na taktičkom planu.

Plavi su, naime, dočekali Molde u posve promašenom 3-4-1-2 sustavu igre, u kojem su sami sebi limitirali mogućnosti! Tri srednja braniča bila su zadužena za jednog napadača – već je u startu to bio barem čovjek manje u igri za Dinamo. A Šimunović (kriv za pogodak) i Taravel svojom su užasnom igrom zapravo bili najveća opasnost za vratara Eduarda pa je sigurni Sigali u odnosu na njih izgledao poput Franza Beckenbauera u svojim najboljim danima.

Vezni je red također bio ispod razine. Ademi je izvan forme, Machado je iritirao svojom veteranskom šetnjom i lošim dodavanjima, a užasnuo je huliganskim ponašanjem! Pjaca je opet besmisleno gurnut u sredinu, iza dvojice napadača, na poziciju koja mu nikako ne odgovara i na kojoj ne može dati ni 50 posto svojih golemih mogućnosti. Pjaci treba prostor, a prostora ima samo na bokovima. Tu je opasan poput poskoka, tu se prometnuo u igrača o kojem bruji nogometni svijet. A u sredini je samo "jedan od mnogih"...

Norvežani su pak u Zagreb došli s mnogo respekta prema Dinamu. Stalno igraju u 4-4-2 sustavu, no trener Tor Ole Skullerud u Maksimiru je izveo defenzivnu 4-5-1 formaciju (ali s, kako bi košarkaši rekli, "munjevitom tranzicijom"), s jednim napadačem, "ugušio" je sredinu travnjaka...

– Dinamo je očekivao da ćemo igrati s dvojicom napadača pa je postavio tri srednja braniča. Nije to bilo iznenađenje, igrali su tako u Luksemburgu – otkrio je Skullerud da se Molde dobro pripremio za plave.

Potratio 64 minute

Za razliku od Dinama koji se loše pripremio za Norvežane. Vidjelo se to i po podatku da su samo u nekoliko navrata plavi udarcima iz daljine pokušali ugroziti vratara Horvatha, koji je neprijeporno slaba karika norveškog lanca. No dinamovci nisu ništa napravili da bi te slabosti došle do izražaja!

Čudi da trener Mamić nije reagirao više od sat vremena, praktički je protratio 64 minute i tek je onda, uvođenjem Roga, te deset minuta kasnije i Fernandesa, promijenio igru i prenio je pred norveška vrata. Da je tako bilo od početka, bilo bi zasigurno i više opasnih situacija ispred Horvatha.

Srećom, ništa još nije izgubljeno. Plavi sigurno imaju kvalitetnije pojedince, ali moraju biti i bolja momčad! Dinamo definitivno može u gostima odigrati bolju utakmicu nego što je odigrao u Maksimiru. I mora. Ali svi moraju biti u boljoj formi, počevši od trenera...

>> Machado nije jedini: Marković i Krstanović pokazivali 'bosanski grb', Jeličić bacio dres Dinama...

>> Dinamo je na današnji dan pregazio Partizan sa 5:0

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije