Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije trenera

Mamić: Moram igrače osloboditi grča; Nielsen: Očekuje nas težak posao

Zoran Mamić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
30.07.2014.
u 23:35

Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć, naglasio je trener Dinama

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan nakon utakmice i pobjede nad Aalborgom (1:0) u Danskoj.

Zadovoljan sam pobjedom, ali imam pomiješane osjećaje – rekao je trener nakon utakmice pa nastavio:

Najvažnija stvar koju moramo dešifrirati je kako osloboditi momčad pritiska. Takav grč kakav smo imali u prvom poluvremenu je nemoguć. Igrači koji su takvi tehničari griješe u predaji, treba im puno dodira da smire loptu i slično; to je pravi upitnik za nas koji vodimo momčad.

Ipak, modri su u nastavku bili puno bolji, a Brozović je u 49. minuti zabio pobjednički pogodak.

Jako sam sretan reakcijom u nastavku nakon što smo pričali na poluvremenu. Naravno, treba naglasiti da se u nogometu pita i protivnika, a mi smo dobili jako dobru momčad koja dugo igra zajedno, imaju puno uigranih stvari i morat ćemo se jako pomučiti u Zagrebu da bismo prošli u play-off.

Na kraju su modri mogli i do uvjerljivije pobjede.

Nudili su se na kraju, da. To je opet taj grč i nedostatak mirnoće u završnici jer da smo to imali, danas bismo dobili četiri razlike. Razlog? Kažem, stvarno ne znam. Možda važnost utakmice, ali čim prije to riješimo, bit ćemo još puno bolji – kazao je Mamić za službenu stranicu Dinama pa zaključio:

Mislim da je ovo odlična pozivnica navijačima da nas dođu bodriti jer će nam trebati njihova podrška. Ova momčad zaslužuje podršku i čeka nas još težak posao da osiguramo europsku jesen.

A trener Aalborga, Kent Nielsen za TV3+ ovako je komentirao utakmicu:

Dobro smo kontrolirali igru u prvom poluvremenu i došli do nekih dobrih šansi, ali trebalo ih je i iskoristiti. U drugom poluvremenu više smo išli na posjed lopte, ali smo opet imali više dobrih prilika i toga smo svjesni. Ipak, rezultat je loš, dali smo si teško polazište za uzvrat zaključio je 52-godišnji trener koji Aalborg vodi od 2010. godine.

>>Dinamo slavio remek-djelom maestra Brozovića i stekao lijepu prednost

Komentara 11

DU
Deleted user
08:09 31.07.2014.

ovaj dinamo počinje ličiti na nešto. i kada ne igra odlično-dobiva. to znaju samo prave momčadi!

ST
stefj
01:41 31.07.2014.

Obrana je poprilično neuigrana, zato toliko propusta. Kod prekida se još ne zna gdje tko stoji, a lijeva strana je rupa. Pivarić često odlazi u prazno, a Antolić koji bi morao pomoći je prespor i loš u bloku... Aalbor je jako dobro blokirao krila, tu se isto vidi neuigranost Dinama, fali dupli pas, povratne lopte idu u prazno i sl... Dinamo ima bolje igrače od Danaca, te bi individualna kvaliteta trebala biti dovoljna za prolaz, ali već slijedeće kolo kada dolazi jači protivnik trebat će više od toga...

Avatar mohito
mohito
01:01 31.07.2014.

treba uigravat obranu pod hitno - pusta na sve stane i da nema simunica svasta bi se dogadjalo - napad ce prije ili kasnije doc na svoje, ali obrana je daleko od kvalitete za europu jer igramo prakticki s jednim kvalitetnim stopero, svaki centarsut je panika a cak se ni ovaj eduardo ne snalazi na ubacene lopte…ali danas smo imali dosta srece i nadam se da ce za tjedan dana bit bolje doma...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije