Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trosatni sastanak HNS-a

Vrbanović: Ovo je udar na nogomet, ova hajka na Savez nema smisla

Damir Vrbanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
25.11.2014.
u 14:32

– Moguće je da postoji nezadovoljstvo, moguć je propust na ulazu na stadion, ali to nije razlog da se utakmica ne igra. Sjećate se Heysela, unatoč tragediji, utakmica se igrala

Danas je u Zagrebu održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a, a sastanak je trajao tri sata. Glavnu riječ vodili su izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i prvi potpredsjednik Zdravko Mamić jer predsjednika HNS-a Davora Šukera nije bilo. Nakon sjednice pred novinare je izašao Vrbanović koji je prvo objasnio gdje je Šuker.

– Davor Šuker otputovao je u četvrtak na poziv Uefe. U svakodnevnom smo kontaktu. Ima službene obveze u Komisiji za profesionalni nogomet.

Nakon toga osvrnuo se na neodigrani derbi i iznio stavove Saveza.

– Nismo slučajno danas sazvali konferenciju. Stav je HNS-a da omogućimo svima onima koji su relevantni faktori za neodigravanje utakmice da donesu pisana izvješća. Jako je bitan dodatni pismeni stav Ravnateljstva policije koji objašnjava što se dogodilo u Maksimiru. Sada je jasno da je policija napravila posao sukladno zakonu.

– Neshvatljiv mi je potez Hajduka da se solidarizira s dijelom navijača. Hajduk je pokušao odgoditi utakmicu za 15 minuta, pa za sat vremena... Nigdje nisam vidio da netko radi nešto ovakvo, odgađa utakmicu jer navijači nisu ušli na stadion. A još manje da ne igraju zbog toga. Nije postojao nikakav pravni okvir da Hajduk odgodi utakmicu. Možda je bilo propusta, ali to ne znam, nisam vidio liste.

– Sad kreće procedura o sankcijama. Stav Izvršnog odbora HNS-a je da smo ogorčeni Hajdukovim potezom. Ne možemo vjerovati da je vodstvo Hajduka izabralo ovaj put...

– Moguće je da postoji nezadovoljstvo, moguć je propust na ulazu na stadion, ali to nije razlog da se utakmica ne igra. Sjećate se Heysela, unatoč tragediji, utakmica se igrala. Derbi je interes svih nas, vas novinara, ljudi koji nisu navijači. Duboko cijenim tradiciju Hajduka i sve ono što su u prošlosti napravili za nogomet. Hajduk se morao ispričati zbog neodigravanja utakmice.

– Ovo je udar na hrvatski nogomet. Tražimo sastanak s Hajdukom već sutra. Prihvaćamo činjenicu da nešto možda nismo dobro napravili, želimo spustiti loptu na zemlju. Idemo okrenuti novu stranu, ovo je otišlo predaleko. Želimo komunikaciju s Hajdukom, ali s konstruktivnim prijedlozima, ne s buntom i ultimatumima. Bilo je i pogrešaka s naše strane, ali mi smo uređeni Savez i ova hajka na nas nema smisla...

Još jednom vratio se na nerede u Milanu.

– Evo, stigla nam je kazna za Bugarsku, 60.000 eura. Za Italiju će biti još veća, ali još čekamo, Još ne mogu vjerovati što su naši navijači ondje napravili. Dno dna.

Zaključci IO-a:

1. Najstrože osuđujemo nepropisno ponašanje navijača, posebno incident u Milanu. Osuđujemo i nezabilježeno solidariziranje Hajduka s navijačima koji nisu mogli na stadion pod zakonskom odlukom. Napravljena je velika šteta ugledu hrvatskog nogometa.

2. Pozdravljamo djelovanje policije i pozivamo druge institucije da slijede taj primjer. Organizator je dužan provoditi zakon.

3. Podrška disciplinskim tijelima Hrvatskog nogometnog saveza da svoje odluke donesu sukladno propisima i bez emocija.

4. Naglašavamo da je Hajduk član HNL-a, što znači da mora poštovati propise. Ovo je velika opasnost za nogometnu organizaciju. Krajnje je vrijeme za razgovor kako ne bismo ugrozili natjecanje.

5. HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu. 

Tijek događanja prije konferencije:

13.45 – Još uvijek se čeka dolazak čelnika HNS-a na konferenciju...

13.12 – Sjednica IO-a Hrvatskog nogometnog saveza još uvijek traje, novinari čekaju da završi jer će nakon toga biti održana konferencija. Kao što smo već pisali, Davor Šuker, predsjednik HNS-a,  na putu je...

13.05 – U Splitu je osvanuo grafit protiv Zdravka Mamića i HNS-a, a navijači diljem Hrvatske pale svijeće za spas nogometa...

12.45 – Očekuje se da će sjednica, koja je zatvorena za javnost, trajati do 13 sati, a onda bi trebala biti održana konferencija za novinare na kojoj će čelnici Saveza objaviti što se raspravljalo iza zatvorenih vrata i koji su zaključci doneseni.

12.10 – U Splitu je stanka, rasprave su iznimno burne.

– Hajduk je uvijek vruća tema. Dogovorili smo se da projekt ''Naš Hajduk'' ima rok od dvije godine. Prošla je godina dana, sada smo ovdje da vidimo gdje se nalazimo. Danas želimo razmišljati i o mogućem prijenosu prava na udrugu ''Naš Hajduk''. U prvom dijelu ćemo govoriti o neodigravanju utakmice Dinamo – Hajduk, a onda i o prijedlozima. Moramo izbjeći sukobe na širim relacijama, riječ je o sportu i zadržimo se na sportu, ne želimo dolijevati ulje na vatru – rekao je jutros gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, a nakon toga razvila se burna rasprava o kojoj više možete pročitati na portalu 24 sata.

11.15 - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je na putu i neće biti na sastanku pa će tako izvršni predsjednik Damir Vrbanović i prvi potpredsjednik Zdravko Mamić voditi glavnu riječ.

11.00 – U 11 sati počela je izvanredna sjednica Izvršnog odbora HNS-a u hotelu Hilton, oko kojeg je raspoređena policija.

10.00 – Povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio je odluku vezanu uz neodigrani derbi između Dinama i Hajduka, a više o tome pročitajte OVDJE!

>>Nevjerojatno! Danas sjednica IO-a HNS-a, a Šuker zbrisao iz grada!

>>Povjerenik za natjecanje HNL-a donio odluku o derbiju Dinama i Hajduka!

Komentara 236

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:19 25.11.2014.

a tko bi trebao voditi glavnu riječ možda oni koju mlate studente na Savi ili oni što rade pizdar... u Italiji

HO
Hotspot
12:44 25.11.2014.

nevjerojatna je negativna uloga medija tj. pojedinih novinara u cijeloj ovoj priči. što oni vide kad se pogledaju u ogledalo? vjerojatno se zlurado smješkaju i ponosni su na uspješno raspiriviranje mržnje između 2 najveća hrvatska kluba? podilaze najnižim strastima navijačaa među kojima ih je puno bez posla, s niskim obrazovanjem, frustrirani su itd. i onda novinar svjesno potpiruje vatru i veliča huligane.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:22 25.11.2014.

Dinamo je treća omladinska škola u EU .Možda je Mamić kriv što Hajduk ne zna stvoriti dva igrača u 10 godina .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije