Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
derbi nije odigran

Mamić i HNS jučer su doživjeli svoj konačan slom!

Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
23.11.2014.
u 12:00

Mamić će ostati upamćen kao čovjek koji je uspio iz Maksimira otjerati publiku koja voli Dinamo, svog najvećeg rivala. I pokopati tradiciju staru 103 godine....

Subota, 22. studenoga 2014. godine, 15 sati i 15 minuta. Odajemo posljednju počast 103 godine starom derbiju Dinama i Hajduka. Nije bilo prekida zbog bakljade ili razbijenih glava, nije jedna od dvije momčadi na travnjaku završila sa sedam igrača i nije bio potopljen travnjak. Bio je to Hajdukov odgovor Hrvatskom nogometnom savezu i zagrebačkom Dinamu na sve što se ovdje događa posljednjih godina.

Nepopularan, nije u skladu s načelima sporta, ali potez koji će imati dalekosežne posljedice za hrvatski nogomet. Zdravko Mamić i Davor Šuker kao čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza doživjeli su konačan slom. Jer, kada drugi najveći ili prvi, kako se iz kojeg kuta gleda, hrvatski nogometni klub odbije u viteškom nadmetanju igrati protiv najvećeg rivala, to samo postavlja pitanje smisla postojanja Prve HNL i igranja nogometa na ovim prostorima.

Politika koju je vodio Mamić u Dinamu, a disperzirao je i na HNS u kojem je postavljao i smjenjivao predsjednike i nogometne izbornike polako dolazi k svome kraju. Vidjeli su to navijači, vidjeli su to i dužnosnici nekih klubova i kada su izgubili bilo kakvu mogućnost da iskažu svoj stav, odlučili su se na radikalizam koji osuđujem. Posebno kada Hajduk odustaje od nastupa zbog svojih navijača koji su u povijesti radili velike nerede.

Nema dvojbe da je već prije došlo vrijeme za “Mamić after party”. Njega sam pretkazao u svojim kolumnama “Točka na i” još 2008. i 2009. godine. I on će se dogoditi, a ova će subota u svakom slučaju biti jedan od ključnih datuma.

Direktor Svetina je apostrofirao jak utjecaj politike. Nije tajna da su Dinamo i HNS na strani HDZ-a i taj savez traje desetljećima. Na što je i ukazao predsjednik Josipović proteklog tjedna. No, ključno je, da je vrlo upitan model da jedna obitelj vodi klub za koji novac još uvijek izdvajaju porezni obveznici.

U proračunu za 2015. godinu nema više pustih milijuna koji je ovaj, kako ga Mamić voli nazvati, “napaćeni narod” izdvajao na Dinamov račun. Nema više ni zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je godinama igrao “dupli pas” s Dinamovim ključnim čovjekom. Za neke detalje odnosa u poslovanjima Grada i Dinama poseban interes pokazuju i pravosudni organi i posebno nakon akcije Agram.

Mamić će ostati upamćen kao čovjek koji je uspio iz Maksimira otjerati veliki dio publike koja voli Dinamo, otjerao je i svog najvećeg rivala. I pokopati tradiciju staru 103 godine....

>>Hajduk došao u Split, dočekalo ga šest tisuća navijača

>>Hajduk može biti izbačen čak i u drugu ligu!

>>Što mislite o potezu Hajduka, podržavate li ga ili osuđujete?

Ključne riječi

Komentara 254

D2
Dubravko_23
12:10 23.11.2014.

Za ovakvu situaciju kriv si i ti, Flak. I to jako.

LI
libagitor
12:17 23.11.2014.

Tako je, kriv si ti Flak, i svi novinari koji se ulizuju najobicnijim huliganima i kriminalcima koji bi ih prebili na ulici za 5 kn. Policija nije pustila huligane na stadion, sto je nešto što bi itko kome je stalo do HR nogometa trebao podržati. Nemam ti stvarno više ništa za reći jer mi se ovo tvoje licemjerno novinarstvo gadi.

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
12:13 23.11.2014.

Mamiću su neuspjeli klošari zavidni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije