Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziva navijače

Mamić: Atmosfera na stadionu nije onakva kakvu ovaj klub zaslužuje

Zoran Mamić i Duje Čop
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
17.09.2014.
u 14:05

- Maksimalno ih respektiramo, jako puno smo ih analizirali, znamo njihove kvalitete i slabosti tako da ih izuzetno cijenimo, ali mislim da smo bolja momčad i da ćemo to potvrditi na terenu

Nogometaše Dinama u četvrtak čeka europski ispit protiv Astre. Modri igraju kod kuće i imaju priliku s tri boda krenuti u natjecanje. Na konferenciji za novinare bili su trener Zoran Mamića i napadač Duje Čop koji je bio upitan zbog viroze, ali ipak će nastupiti.

- Čeka nas teška utakmica i kvalitetan protivnik na otvaranju Europske lige. Znate što želimo: krenuti s pobjedom i učinit ćemo sve kako bismo u tome uspjeli. Spremni smo, vjerujemo u našu snagu i kvalitetu, a pokazali smo već ove sezone da se možemo nositi s dobrim momčadima – rekao je trener Mamić na početku pa nastavio o Astri:

- Maksimalno ih respektiramo, jako puno smo ih analizirali, znamo njihove kvalitete i slabosti tako da ih izuzetno cijenimo, ali mislim da smo bolja momčad i da ćemo to potvrditi na terenu. Mislim da je Enache najopasniji, ali imaju puno dobrih pojedinaca. Posebno u ofenzivnom dijelu gdje su im igrači jako brzi; općenito sam rijetko kada vidio momčad s toliko brzih igrača kao što ih ima Astra.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Čop je u odličnoj formi, a ove sezone svojim pogocima već je presudio Rumunjima - Petrolulu je zabio tri gola.

- Tako je ispalo, a nadam se da će mi ići i protiv Škota i Austrijanaca. Prije toga nas čeka Astra, nadamo se tri boda koji bi bili odlični na početku i usmjerili bi grupu kako želimo. Idemo na pobjedu, ne razmišljamo ni o čemu drugome. Mala prehlada me ne može izbaciti iz ovakve utakmice koju svi jedva čekamo.

Trener Mamić osvrnuo se na navijače.

- Naravno, nadamo se i velikom broju gledatelja jer ova momčad to zaslužuje. Imamo problem Maksimira koji se nadam da smo riješili pobjedom protiv Petrolula, ali stadion i atmosfera nisu kakvi ovaj klub i momčad zaslužuju. Želim da navijači dođu u velikom broju, stvore pozitivnu atmosferu i klimu jer je to jako važno za igrače; bez toga nije lako. Uz sve te probleme koje imamo stalno govorim igračima da nemamo alternativu i momčad će znati odgovoriti na pravi način.

Za kraj je istaknuo kako vjeruje u svoju momčad.

- Proljeće? To ćemo vidjeti na kraju, ali ja mislim da Dinamo dugo nije imao bolju momčad, a na meni i mojem stručnom stožeru je da to potvrdimo na terenu. Svjestan sam da ovime stavljam pritisak na sebe, ali ovdje sam deset godina i po meni je ovo najbolja momčad koju smo ikada imali. Želimo pravi rezultat i iskorak, a to bi bio prolazak skupine

>>Zdravko Mamić: Moramo razmišljati 
i o privatizaciji kluba

Komentara 28

GI
gismund
14:19 17.09.2014.

sretno i Dinamu i Rijeci sutra!

DI
dinamojavolim1
14:35 17.09.2014.

diskasting ne navija se za upravu...navija se za klub i igrace a nitko pa cak ni ti mi nemoze reci da se ovi igraci ne bore za sto bolji rezultat volio bi da sutra dode sto vise ljudi(i ovih sta mrze ovu upravu)i neka pomognu dinamu u europi

BU
budagigo
15:16 17.09.2014.

Ide na kisu,a da malo smanjite cijene ulaznica?npr.ne moze zapad kostati vise od 50 kn to je tribina bez krova na koju dolaze umirovljenici,obitelji i na koju je nekada dolazio srednji gradjanski sloj.srednji sloj je u danasnjoj hrvatskoj na niskim granama,umirovljenici na jos nizim,a vi ih drapate godinama sa najskupljim kartama iako je taj "tihi" zapad redovno naj ispunjeniji.psovace,galamdjije,agresivce,razbijace glava i najvjernije nabijace klupskih kazni pak uredno castite sa najjeftinijim kartama i u svakoj prilici im se na sve nacine uvlacite u guicu i zato imate to sto imate prazan stadion.vec bi i tele shvatilo da navijaci dinama nisu bbb vec hrvati u svim krajevima gdje hrvat zivi,zagrepcanci i purgeri.penzici,radni ljudi,oni bez posla u ovim teskim vremenima,mala djeca....ali na zalost u nasemu klubu neki jos iz glave nemogu izbaciti pokoji primitivan kliker koji njihovome mozgu neda da vidi dalje od onih nekulturnih primitivcina koji su srecom za sada uzeli predah od dolaska na maksimir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije