Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Torcida poručila: Gotovi ste!

Maltežani strahovali od naših navijača: Nekoliko uhićenih, imali su i kamenje

Italija - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.10.2015.
u 18:43

– Nikad nisam vidio takvo osiguranje. Ali nikad! Cijeli aerodrom je bio praktički zatvoren. Pokušao sam se fotografirati s Lukom Modrićem, ali tjelohranitelji su me odgurnuli

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je gostovala na Malti u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Pobjeda je bila imperativ za izabranike Ante Čačića.

No, ono što je mnoge brinulo više od same utakmice s Maltom jest ponašanje naših navijača koji su na Maltu stigli unatoč HNS-ovoj zabrani.

– Ne brinite, sutra ćete nas moći gledati na televiziji jer bit ćemo na stadionu, poručio je jedan od onih koji su došli na ovo gostovanje, a prema pisanju lokalnih medija Hrvati se snalaze na sve moguće načine kako bi nabavili ulaznice.

A to je moglo biti pogubno jer na društvenim mrežama moglo se pročitati kako je jedna manja skupina stigla na Maltu samo s jednim ciljem – izbacivanjem Hrvatske s Europskog prvenstva. Neki su već jučer započeli s tom namjerom pa su se potukli sa Srbima koji su radili kao zaštitari u jednom noćnom klubu. 

Malteški mediji javljaju kako je dosad privedeno 20-ak hrvatskih navijača. Šestorica nakon sinoćnjeg incidenta ispred noćnog kluba, a devetorica danas poslijepodne zbog provokativnih transparenata. Pritom je policija kod nekih pronašla i kamenje pa su im pretraženi apartmani. Neki navijači bili su u alkoholiziranom stanju.   

HNS je obavijestio domaćina da postoji mogućnost dolaska skupine huligana pa je povećan broj policajaca.

– Nikad nisam vidio takvo osiguranje. Ali nikad! Cijeli aerodrom je bio praktički zatvoren. Pokušao sam se fotografirati s Lukom Modrićem, ali tjelohranitelji su me odgurnuli – ispričao je Gianluca Lia, malteški novinar, za 24 sata.

Na Maltu je stigla i Torcida koja je na svojim stranicama objavila transparent na kojem piše: "Igrate se Bogova dok u ložama se krijete, uživajte smradovi, zadnje piće pijete". Objavljeno je to uz poruku: "Pozdrav s Malte. Gotovi ste, gotovi."

>>Dan kad su nas igrači razočarali, a navijači osramotili

>>Hrvatski navijači očajnički traže ulaznice na Malti: 'Bez brige, bit ćemo na stadionu'

>>Incident na Malti: Potukli se Hrvati i Srbi, ima i ozlijeđenih!

>>Malta je zadnja šansa za one koji žele prekid

 

Pozdrav s Malte. GOTOVI STE GOTOVI !!!

Posted by Torcida Split on 13. listopad 2015

Komentara 202

VP
VOX POPULI
13:54 13.10.2015.

sad je jasno da ovo nisu nikakvi navijači nego oryunaški plaćenici poslani na maltu s jedinim zadatkom izazivanja nereda i terora, pa ih prema tome treba tretirati kao teroriste! podrška malteškoj policiji da ih ispendreči što jače i strpa iza rešetaka!

ZO
zoom
13:57 13.10.2015.

znači iza ovoga stoji crvena torcida? sjećamo se i nedavnog transparenta s poljuda "broje se dani do vaše kapitulacije" nakon koje je osvanula svastika na poljud i kane za hrvatsku! sad se pokušava ponoviti scenarij kako bismo opet bili kažnjeni! ostojiću, zašto nisi priveo crtače svastike? zašto si pustio huligane da odu na maltu i prijete neredima? podržavate li ih vi to?!?!???

DI
dirižabl
13:39 13.10.2015.

Vecernji se uključio u Jovanović, Brbić koaliciju, sramotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije