Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontra HNS-a

Malta je zadnja šansa za one koji žele prekid

Nikola Kalinić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
13.10.2015.
u 09:35

Bez navijača: 
HNS je napravio sve da navijači ne budu večeras na stadionu.

Noć na Malti uvijek je burna, tamo u Pacevillu, dijelu u kojem su brojni noćni klubovi, vlada prava "Sodoma i Gomora"... Alkohol teče u potocima, do ranih jutarnjih sati možeš doživjeti samo pijano "vješanje o vrat". Jutro je pak drugačije.

Mamurnost nestaje u trenutku, na Malti je usred listopada ljeto, ovaj otok hvali se sa svojih 300 sunčanih dana u godini, a plaže i brojni bazeni puni su kupača.

Nema opravdanja

Na malteškom suncu Hrvatska će tražiti pobjedu za drugo mjesto u skupini i izravan plasman na prvenstvo Europe u Francuskoj. Uz onaj sitni uvjet, u Rimu Italija ne smije izgubiti od Norveške. Budimo objektivni, sve osim pobjede Hrvatske bila bi prava senzacija. Ova Malta na svom je travnjaku poražena od Italije, Norveške i Bugarske, nije im ni gol zabila. A Hrvatska je pod vodstvom Ante Čačića protiv Bugarske pokazala da ima još dinamita u nogama. Nema veze što nema Marija Mandžukića, sada je tu Nikola Kalinić za kojeg će mnogi stručnjaci reći da je trenutačno ponajbolja špica u Seriji A. U dresu Fiorentine, vodeće momčadi Serije A, igra najbolji nogomet karijere.

Ne treba tražiti opravdanje ni u izostanku Luke Modrića, ako društvo predvođeno Rakitićem i Kovačićem ne može s lakoćom slaviti protiv trojice-četvorice Muscata i ostalih, onda ni ne trebamo na Euro. Oh da, ne smije Čačić zaboraviti Nigerijca Alfreda Effionga. Zabio je golčinu Azerbajdžanu, na Malti je dugo, promijenio je devet klubova od 2004., dobio državljanstvo.

Za vjerovati je da će se naši nakon utakmice naći u Pacevillu, smješteni su stotinjak metara od "lude noći", i da će slaviti odlazak u Francusku.

Paralelno s te dvije utakmice, na Olimpicu u Rimu i na Ta'Qaliju, igrat će se i treća utakmica, "final round". Ona u kojoj dio navijača iz najžešćih skupina želi prekinuti utakmicu s Maltom, natjerati Uefu da Hrvatsku eliminira s Eura. Nadaju se da će na taj način srušiti Davora Šukera i Zdravka Mamića. Malta im je posljednja prilika, toga su svjesni u oba tabora. HNS je poduzeo sve mjere da navijači ne dođu na stadion.

Bilić, Dudu, Modrić, Šuker...

Reprezentacija je na Maltu stigla dobro raspoložena. Na ulazu u hotel Westin bila su tek dva zaštitara, dva policajca, nekoliko novinara i zanimljiva obitelj s Malte. Tata Ronald, veliki navijač Milana, sa suprugom Rittom doveo je sina po autograme. Klinac je držao "kockasti" dres, na njemu potpisi Slavena Bilića i Eduarda.

– Skupio sam sada potpise Modrića, Olića i Šukera – hvalio se maleni Dejan.

– Veliki sam navijač Milana još iz vremena Zvonimira Bobana, tada sam postao veliki navijač Hrvatske. A sinu sam dao ime po Savičeviću. Bila je dvojba, Zvonimir ili Dejan, mama je presudila. Uh, kakvi su to bili igrači – objasnio je tata Ronald, podrijetlom Talijan.

>>Incident na Malti: Potukli se Hrvati i Srbi, ima i ozlijeđenih!

>>Proigrali su! Zato što im je Čačić našao prava mjesta na travnjaku!

Komentara 79

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
11:59 13.10.2015.

"Zadnja šanas".....uh dobro da si mi napomenuo Ozrene....uh evo ostavljam sve i hitam put Malte izbaciti svoju repku.....fakalijo jedna orjunaška!!

Avatar traktoraš
traktoraš
11:55 13.10.2015.

Ovaj naslov poziva te huligane da naprave nered, i sad bi netko rekao to torcida pravi nerede.Ne tu je rukopis Jovanovića i SDP-a,drugovi neka vam Bog oprosti jer ne znate što činite.

Avatar milidobrović
milidobrović
11:43 13.10.2015.

navijamo za maltešku policiju da izlomi kosti našim "navijačima" i da ih natrag pošalju u gumenom čamcu kao izbjeglice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije