Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvanserijski talent

Mali golman Mandić kojeg želi Dinamo trenirao u Barcinom kampu. Pomagala mu i Halilovićeva majka

11.05.2015., Sisak - Vratar kadetske momcadi petrinjske Mladosti Ivan Mandic (12) proveo je tjedan dana u kampu FC Barcelona FCBEscola.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
26.05.2015.
u 08:45

Dojmovi: Sporazumijevali smo se na engleskom. Sve mi je bilo super

Mladi vratar petrinjske NK Mladosti Ivan Mandić (12) proveo je tjedan dana u Barceloninu nogometnom kampu u Španjolskoj. Tjedan je dana zajedno s još dvadesetak mladih nogometaša iz Austrije, Slovenije, Srbije, BiH bio pod paskom Barceloninih trenera, a Ivan je bio jedini odabrani vratar za kamp.

Legendarni Camp Nou

Odlazak je izborio na izlučnom Barceloninu kampu u Zagrebu kada je, među 40 nogometnih talenata, proglašen najboljim i jedini otišao u Barcelonu, na legendarni stadion Camp Nou.

– Tamo smo trenirali svaki dan, po jedan sat. Bili smo i na utakmici Barcelona – Valencia. Sve mi je bilo super, sporazumijevali smo se na engleskom, a puno nam je pomagala majka Alena Halilovića s kojom smo se sprijateljili – kaže nam Ivan.

On je jedan od sedmero djece obitelji Mandić koja živi u Budičini, desetak kilometara od Petrinje. I stariji brat Josip bavio se nogometom, igrao je za TŠK iz Topolovca, a upravo ga je on i poveo na izlučni kamp u Zagrebu. Osim Ivana, u Barceloni su bila još dva mlada igrača iz Splita i Metkovića.

Otac Mato i majka Jela ističu da je Ivan i odličan učenik.

– Imamo potporu svih. U školi je odličan, nema ni izostanaka zbog nogometa. Zove ga već dvije godine i Dinamo, no išli smo mi u Zagreb, vozio sam ga na treninge i onda se doma vratimo u ponoć, a on ujutro mora u školu. Rano je još, naporno je i njemu i nama, a škola ipak mora biti prva. Vidjet ćemo opciju da upiše srednju školu u Zagrebu pa da tada uđe u Dinamo – kazuje otac Ivan koji se u Petrinju doselio 1995. godine iz Kotor Varoši, odakle je i poznati nogometaš Mateo Kovačić.

Rasadnik golmana

Petrinja je izgleda rasadnik odličnih golmana. Iz Petrinje je Marijan Vlak, a u Petrinji je iz obližnje Sunje trenirao i Marijan Mrmić. Ivan Mandić sada je na putu da nastavi tu tradiciju. U klubu kazuju da je Ivan izvanserijski talent, a za njegov razvoj zaslužni su mnogi treneri koji su ga od 2009. trenirali. Trenutačno su to Marko Cvetnić, Vedran Kovačević i Miroslav Jakovov. Nedavno je ušao i u županijsku reprezentaciju u svojoj dobnoj kategoriji.

>>Mali vratar Ivan Mandić oduševio Barcine trenere

Komentara 7

LO
lopine
09:15 26.05.2015.

Samo da roditelji budu trezveni i da nemaju prevelika očekivanja. Može mu se sve poklopit pa da jednog dana dio života živi od nogometa, a mogu se i ti snovi neispunit pa mali ne završit školu pa neće znati ništa radit pa ostat dezorijentiran dobar dio života. Samo naprijed, oprezno i biti svjesni da nije život bajka.

DA
dasdase
10:59 26.05.2015.

Bravo mali. Samo naprijed

ST
stjepanveliki
22:30 26.05.2015.

pokusavam ponuditi dva brata blizanca iz jednog splitskog vrtica koji su super talenti ,veci cak od modrica,halilovica,grgurevica ali ih niko ne zeli pogledati iz GNKG dinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije