Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se model rastanka

Machadov srednji prst težak je više od tri milijuna eura

Machado
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
30.07.2015.
u 09:45

Da je Machado srednji prst pokazao navijačima Porta, Olympiacosa ili Hajduka, teško da bi mirno spavao, danas bi se već odselio.

Paulo Machado više ne može ostati u Dinamu, tu nikakve dvojbe ne bi smjelo biti. I za mnogo manje incidente iz klubova su tjerani igrači, a kad igrač publici s terena pokaže srednji prst pa onda to ponovi objema rukama, može biti sretan što je to napravio u Zagrebu. U nekim sredinama Paulo Machado bi za takvu svinjariju morao strahovati za svoj fizički integritet, ne bi se smio pojaviti u gradu, možda ni prespavati u svom stanu. Možemo samo zamisliti što bi se dogodilo da je to napravio pred navijačima Olympiacosa, ili kao igrač Hajduka, pa čak ni u svom Portu ne bi mogao mirno spavati, već dan nakon tog incidenta morao bi se nekamo odseliti.

Udaljen iz momčadi

Ovako, koliko znamo, ostaje samo riješiti način rastanka Paula Machada i Dinama. Maksimirski klub mora ga otjerati, on više nikada ne smije obući plavi dres. A i on je svjestan da za njega ovdje više nema sreće.

Plavi su ga već i službeno udaljili iz prve momčadi, a sad se čeka rasplet.

Vodit će se tu pravna bitka oko raskida, odštete, kazne, na kraju će se sve to 'iznivelirati'. I Dinamo će dobro proći. Naime, Machado ionako ne donosi nekakvu kvalitetu plavima, zbog svoje veteranske igre i dobio je zvižduke 9000 ljudi u utorak navečer. K tome, Machado ima jako težak ugovor, mjesečnu plaću od oko 550.000 eura, a ima ugovor još dvije godine. Pa se može očekivati da će, kad mu plavi odrape novčanu kaznu za takvo kretensko ponašanje, ispratiti Portugalca s kojom stoticom tisuća eura i riješiti ga se za sva vremena.

Kako je igrao, samo je uzimao mjesto Anti Ćoriću i Marku Rogu.

Ima svog PR menadžera

Machadov menadžer je Danko Đikić, no nije želio komentirati ovaj incident.

– Bez komentara – rekao je kad se javio.

Machado ima i svog PR menadžera.

– Znam što se dogodilo, ali još ne mogu o tome govoriti, moram se čuti s još nekim ljudima – kazao je Ivo Loureiro, Machadov čovjek za odnose s javnosti.

Sad se tek vidi kakva je šteta što zimus Machado nije otišao u Kinu, a postojala je mogućnost za to, no onda je iz Getafea tamo otišao bivši igrač Dinama Sammir.

Kako prijelazni rok traje do kraja kolovoza, Machado će si već pronaći novi klub. Ni prvi ni zadnji put, taj se već naseljakao i nigdje nisu za njim plakali, od Porta, St. Etiennea, Toulousea. U ovoj priči opet gubi samo Dinamo. Platio ga je 1,8 milijuna eura Olympiacosu, a za njega očito neće dobiti ništa. Ili će možda plavi naći neku drugu taktiku, naći kupca na brzinu pa spasiti barem dio potrošenog novca.

Ovo je još jedno upozorenje Dinamu, morao bi malo bolje paziti ne samo na igračke kvalitete nogometaša koje dovodi već i na njihov karakter. Ovako, srednji Machadov prst plave košta oko četiri milijuna eura – 1,8 milijuna bila je odšteta, dosad je dobio oko 600.000 eura, i još ima ugovora za 1,1 milijuna. Skup srednji prst.

Machado je pak jučer na svom facebook profilu poručio: "Jako mi je žao, nikada u karijeri nisam napravio ovakvu glupost. Žao mi je što sam loš primjer svojoj i tuđoj djeci. Uz to, protiv Moldea sam želio pobijediti za oca, kojemu je bio rođendan.

>> Da su u svlačionici bili Goca ili Zajec, Machado bi dobio takvu šamarčinu...

>> 'Machado, ti si jedini igrač Dinama koji je nešto pokazao'

>> 'Nisam mogao spavati! Želio sam pobjedu zbog oca, a bio sam loš primjer...'

>> Dinamo isključio Machada iz prve momčadi!

Komentara 19

SI
simeeee
10:04 30.07.2015.

Sta je ovo? Pozivanje na linc igraca? Sto je normalno to što bi mu napravili navijaci Olimpijakosa, a ovo kako su reagirali u zagrebu nije? Pa neka ga se adekvatno novcano kazni ili ga se izbaci na iz kluba, a ne pisati kako bi se treba bojati za svoj fizički integritet.

Avatar cluesblues
cluesblues
11:21 30.07.2015.

nevjerojatno da jedan novinar koristi medij i javno poziva na linc igraca - ovo nije clanak nego kazneno djelo - machada ce se dinamo vec rijesit i sigurno vise nece obuci plavi dres, ali napisati ovakvu gadost je isti nivo primitivizma koji je pokazal i machado…sramota da novine zaposljavaju ovakve nazovi novinare...

PI
pipinic81
12:12 30.07.2015.

Gospodine Junaci, Vi svojim tekstom pozivate doslovno na pokušaj ubojstva, a kada predsjednik Dinama, bilo kome od Vas kaže kako imate izvitoperen mozak ili da ste ljudski talog ( što nažalost svojim tekstovima sve više potvrđujete) onda tražite pomoć "državnihih službi" ili odvjetnika. Ukoliko se tom Machadu nešto dogodi u Zagrebu ili ne dao Bog njegovoj obitelji, da li ste voljni snositi posljedice na Sudu RH kao poticatelj i suučesnik u teškom fizičkom napadu ili još gore, pokušaju ubojstva. Zanima me,kako bi Vaša supruga i djeca ( ukoliko imate obitelj) reagirali da netko na ovaj način, Vama dira u privatnost ili još gore, prijeti Vašoj obitelji ( i to javno , kao što to Vi sada radite) Razmislite malo o svojim člancima, iako nažalost , niste Vi krivi, već oni koji Vam dopuštaju pisati ovakve tekstove. I sad jedva čekam slijedeći Vaš tekst ( ukoliko nećete biti suspendirani) da pokažete konačno Vaše licemjerje ( novinarsko, a i Vaše osobno) jer ste svojim načinom pisanja, debelo ispod nivoa , pa čak i onoga impulzivnog, kojeg stalno optužujete ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije