Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozoravajuće brojke

Može li Hrvatska bez Luke Modrića i Vedrana Ćorluke protiv Italije?

Vedran Ćorluka, Luka Modrić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
10.06.2015.
u 22:15

Kovač: Pokazali smo u Milanu da možemo bez Luke, a Schifo će biti za Ćorluku prava zamjena.

Brojke su neumoljive, jasne, upozoravajuće... Otkako su za Hrvatsku u natjecateljskim utakmicama (kvalifikacije i igranja na velikim natjecanjima) u rujnu 2006. u Moskvi u tandemu startali Luka Modrić i Vedran Ćorluka dvoboj s Italijom bit će treća utakmica u kojoj njih dvojice neće biti u momčadi.

U Londonu je bilo 1:5

Brojke kažu da je Hrvatska izgubila od Engleske u rujnu 2009. Bila je to ona katastrofa u Londonu, tih 1:5 najveći je i najbolniji poraz Hrvatske. Slaven Bilić nije uspio naći rješenje kako nadomjestiti Ćorluku i Modrića. "Kemijao" je s Nikolom Pokrivačem, na klupi je ostavio Ivana Rakitića...

Četiri godine kasnije, u lipnju 2013. Igor Štimac je čekao Škotsku u Maksimiru. Trebao je to biti lagan posao, Škoti su već bili prežaljeni, otpali iz utrke za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Jedini Štimčev problem bio je to što nema Modrića i Ćorluke. Pokušao je Modrića nadomjestiti Sammirom, priča je završila porazom. I sada stiže Italija...

Vratimo se brojkama, od te Moskve 2006. Hrvatska je odigrala 61 natjecateljsku utakmicu. Dva puta bila je bez tandema Modrić – Ćorluka, dva puta je izgubila.

Niko Kovač će izostanak Ćorluke nadomjestiti Schildenfeldom, a Modrića mora zamijeniti Mateo Kovačić. Taj detalj s Kovačićem, koji spada u red najpotentnijih hrvatskih igrača, Kovačev je plus u odnosu na Bilića i Štimca, koji nisu mogli imati takvu kombinaciju već su morali posezati za Pokrivačem ili Sammirom. Usto, Kovač u reprezentaciji ima Ivana Rakitića, važnog igrača Barcelone, najbolje momčadi današnjice. Istina, Rakitića su imali i Bilić i Štimac, ali današnji Rakitić je sazrio, pretvorio se u genijalnog vezista bez kojeg je Barcelonina prva momčadi nezamisliva.

- Neće biti jednostavno nadomjestiti neigranje Modrića i Ćorluke. Ali, već u Milanu protiv Italije, kada se Luka ozlijedio, pokazali smo da možemo bez njega. A Schifo će biti prava zamjena za Ćorluka - rekao je Kovač.

Imamo i Rakitića

Jedini problem kojeg je Kovač svjestan jest to što neće imati obojicu na raspolaganju.

- Siguran sam da će naš stožer naći način da nadomjesti izostanak Modrića i Ćorluke. Znam za tu statistiku o porazima bez njih, ali pustite brojke. One su točne, ali ništa ne znače. Igrom ćemo nadomjestiti njihovo neigranje. I nemojte zaboraviti da imamo Rakitića, iznimnog igrača, koji daje veliki doprinos, nekad i nevidljiv običnom gledatelju - kazao nam je nekadašnji izbornik Hrvatske Stanko Poklepović.

>>Rakitić otkrio što ga je uvrijedilo na finalu LP-a te hoće li karijeru završiti u Hajduku

>>Mandžukić propustio trening zbog ozljede mišića, Jedvaj ne igra protiv Italije

Komentara 12

Avatar jebb
jebb
23:58 10.06.2015.

Moze, zasto ne? Koliko se sjecam, Modric nikad nije pruzio neku blistavu partiju za reprezentaciju, pa se pobjedjivalo. A ni Corluka nije neka klasa od igraca bez kojeg se ne moze.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:31 11.06.2015.

opet marsic...kuzi on nogomet...imamo Raketu, veznjaka najboljeg kluba u Evropi, I Kovacu treba objasniti da trener Barce zna neusporedivo vise od njega o nogometu I da Raketu stavi na poziciju na kojoj je u Barci. Corli I tako I tako vec dugo nije nista posebno.

Avatar nula
nula
22:49 10.06.2015.

UDBA je nas protivnik , ne Italija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije