Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petarda Bayerna

Costa izgubio živce i ugrizao suparnika za vrat! Lukaku s dva gola srušio Chelsea

Diego Costa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.03.2016.
u 20:27

Momčad sa Stamford Bridgea ostala bez prilike da ove sezone osvoji trofej.

Romelu Lukaku s dva je gola odveo Everton do pobjede 2:0 protiv Chelseaja u četvrtfinalu FA kupa i tako momčad sa Stamford Bridgea ostavio bez prilike da ove sezone osvoji neki trofej.

Everton je poveo u 77. minuti nakon sjajne solo akcije Lukakua. Dobio je belgijski napadač loptu na lijevu stranu i ostao se sjurio u šesnaesterac, lomio braniče i na kraju pogodio s osam, devet metara pokraj nemoćnog Courtoisa, piše Goal.

Samo pet minuta kasnije Lukaku se i drugi put upisao u strijelce, ovog puta izbjegao je zaleđe i iskosa s desne strane pogodio suprotni kut za 2:0.

Zaiskrilo je u 84. minuti između Diega Coste i Barryja. Veznjak Evertona je faulirao napadača Chelseaja, koji je preburno reagirao pa mu je sudac opravdao pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

Iako je Costa dobio za nasrtaj tek drugi žuti karton, kazna FA mogla bi biti žestoka jer čini se da je pritom pokušao ugristi veznjaka Evertona.

 

U 87. minuti i Everton je ostao s deset igrača. Barry je na centru srušio Fabregasa i dobio drugi žuti karton. Prvi je dobio samo tri minute ranije za prekršaj na Costi.

Statistiku utakmice pogledajte na portalu Goal.com.

Goodison Park tako je na kraju proslavio prolazak u polufinale FA kupa gdje je već ranije nastup osigurao Crystal Palace. Preostala dva putnika na Wembley saznat ćemo nakon utakmica Arsenala i Watforda te Manchester Uniteda i West Hama.

A Bayern München se nakon dva kola u kojima je uzeo samo jedan bod vratio pobjedama. Guardiolina momčad je sa sigurnih 5:0 svladala Werder, piše Goal.

Nakon devet minuta igre Bayern je imao rezultat na svojoj strani. Kingsley Coman je poslao ubačaj u kazneni prostor, a loptu je u mrežu glavom pospremio Thiago Alcantara. Španjolcu je to bio prvi pogodak u dresu bavarskog kluba nakon 748 dana u Bundesligi.

U 31. je minuti ponovno važan posao obavio Coman. Prošao je po desnoj strani, ubacio ponovno u protivnički kazneni prostor, a Thomas Müller je mirno zabio za 2:0.

Thiago Alcantara je mogao do drugog pogotka već u 48. minuti, ali zatresao je gredu. Priliku zato nije propustio sjajni Thomas Müller, ali velike zasluge za njegov pogodak idu i Francku Riberyju. Francuz je pucao iz voleja, ali je vratar Werdera blokirao. Spremno je čekao Müller i pospremio loptu u mrežu.

U strijelce se upisao i Robert Lewandowski koji je u 86. minuti igre zabio za 4:0. Zanimljivo je da je Poljak u igru ušao tek u 74. minuti umjesto Müllera.

Konačnih 5:0 je postavio Thiago Alcantara, a novom je asistencijom sjajnu večer zaokružio Kingsley Coman.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

>>Suigrač Krami nije dopustio da puca jedanaesterac! Kovač nakon debakla: Ne mogu kriviti momčad

Komentara 1

DH
dalibor.hren
08:15 13.03.2016.

Suareza su kaznili drakonski, kako će proći Costa!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije