Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR SVJETOVA

Atletico i Real remizirali! Modrić pokazao da je konstanta, Mandžo se još traži

Mario Mandžukić
Foto: Pixsell
1/11
20.08.2014.
u 01:00

Sve će se riješiti za tri dana na Atleticovom terenu i ovih 1:1 svakako im je prednost.

Sudar svjetova na Santiago Bernabeu s hrvatskim okusom i mirisom. Luka Modrić je već odavno ikona Reala, a sada je Mario Mandžukić debitirao u dresu Atletico Madrida. Real i Atletico nastavili su tamo gdje su stali prošle sezone. U finalu Lige prvaka slavio je Real, sada je u prvoj utakmici španjolskog Superkupa na kraju ostalo 1:1 (0:0).

Zanimljivo, Carlo Ancelotti i Diego Simeone svoje prve zvijezde prijelaznog roka ostavili su na klupama. Dobili su prigodu u drugom dijelu, Kolumbijac James Rodriguez ušao je umjesto Cristiana Ronalda, a Antoine Griezmanna umjesto Saula. Valja priznati da je drugi dio utakmice bio življi, zanimljiviji, James je pokazao Ancelottiju da je on igrač za napadačke uloge, nikako za one u sredini terena. A u 81. minuti Bernabeu je eksplodirao, nova Realova "desetka" postigla je svoj prvi pogodak u kraljevskom dresu. Kakav početak sezone za Jamesa. Slavu mu je ukrao Raul Garcia u 88. minuti, petom je svladao Casillasa.

Atletico je pretrpio brojne promjene, više nema Diega Coste, Davida Ville, Felipe Luisa, Thibauta Courtoisa (Moya se pokazao kao dostojna zamjena), tek je šest igrača iz finala nastupilo u Super kupu. Real je, pak, imao sedam igrača iz finalne utakmice Lige prvaka, ali tek su Toni Kroos i James novaci. Unatoč brojim promjenama Simeone nije promijenio svoju filozofiju borbenosti, trke i agresivnosti. Kako li je samo Siqueira u početnim minutama ušao u Balea, odvalio ga je baš pošteno.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Mandžukić je pokazao da se može nositi s Pepeom i Ramosom, pobjegao je u par navrata, prštat će u tim dvobojima. Vidjelo se u 58. minuti što ga čeka, ušao je kao tenk u Sergija Ramosa, a ovaj mu je uzvratio šakom u glavu što sudac nije primjetio. Obojica su zaradili žute kartone. Nešto kasnije opet su bili u duelu, nešto su dobacivali jedan drugome.

- Samo ti igraj - kao da mu je rekao Mandžukić, koji je u 77. minuti igrao rukom i mogao je dobiti isključujući karton. Luka Modrić bio je konstanta Realove igre, na nivou prošle sezone.

- Utakmice Reala i Atletica same po sebi su spektakl. A sada imaju posebnu draž, nije baš da se svaki dan susreću naši nogometaši u takvim dvobojima. Bit će užitak pratiti Primeru ove sezone, Modrić u Realu, Mandžukić u Atleticu i Rakitić u Barceloni. Hrvatska može biti ponosna. A ova utakmica? Nisam ni očekivao ništa više, ipak je tek početak sezone, i Real i Atletico se traže, puno je novih igrača na ključnim mjestima. Atletico se još jednom pokazao kao neugodan rival za Real. Svidio mi se Mandžukić u vrhu napada, njegovi dvoboji s Realovom obranom bit će zanimljivi.

A Modrić je bio standardan, kao i uvijek. Jednostavno, on je nezamjenjivi, iznimno važan motor u igri Reala - kazao je Zoran Vulić, izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske, koji je dobar dio karijere proveo u Španjolskoj noseći dres Mallorce.

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1:1 (James Rodriguez 81'/Raul Garcia 88')

REAL MADRID: Casillas, Sergio Ramos, Pepe, Daniel Carvajal, Marcelo, Xabi Alonso, Modrić (od 78. Di Maria), Bale, Kroos, Cristiano Ronaldo (od 46. James Rodriguez), Benzema. Trener: Carlo Ancelotti.

ATLETICO MADRID: Moya, Miranda, Juanfran, Guilherme Siqueira (od 62. Ansaldi), Godin, Gabi, Mario Suarez, Raul Garcia, Saul (od 57. Griezmann), Koke, Mandžukić (od 78. Jimenez). Trener: Diego Simeone.

>> Sudar igrača od milijardu eura: Realovi vrijede 717, a Atleticovi 320 milijuna eura

Komentara 8

MI
mirsaanjac
00:56 20.08.2014.

Ovaj sudac je bio los

SV
sven222
13:55 20.08.2014.

kaže Vulić da je Modrić nezamjenjiv a zamijenili ga...ilil je on gledao neku drugu tekmu ili sam ja.???!!!

MU
muh
08:53 20.08.2014.

Lukica je standnardna nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije