Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je sve teklo

Otkriveni detalji Kovačićeva transfera, nećete vjerovati što je Modrić rekao Perezu!

Mateo Kovačić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
20.08.2015.
u 10:03

- U posljednje vrijeme čuo sam puno lijepih stvari o Kovačiću, ali tek smo krajem srpnja odlučili da ga želimo u našem klubu

Mateo Kovačić ima tek 21 godinu, a već je ostvario transfer života. Jučer je potpisao šestogodišnji ugovor s Realom, a već danas stavit će se na raspolaganje treneru Rafi Benitezu i trenirati s novim suigračima. Španjolski mediji tvrde da će priliku za debi imati već u nedjelju u prvom kolu španjolskog prvenstva.

Real tada gostuje u Gijonu, a Kova bi prve minute mogao upisati protiv momčadi za koju bi danas trebao potpisati Alen Halilović koji je pristao u Sportingu odraditi jednogodišnju posudbu.

Kovačić ima odličnu situaciju, u klubu će mu društvo praviti i olakšati prilagodbu reprezentativni kolega i veliki prijatelj Luka Modrić, a naklonost trenera i predsjednika kluba ima već sada i to mora iskoristiti. Benitez ga poznaje iz talijanske lige i biranim riječima govori o njemu. Upravo je slavni trener dao zeleno svjetlo za taj transfer, a jučer su otkriveni novi detalji.

– Sve se dogodilo iznimno brzo, u tri ili četiri dana. Nisam puno razmišljao, ipak se radi o najvećem klubu na svijetu – rekao je Kovačić, a španjolski mediji otkrivaju kako je sve zapravo teklo.

S Kovačićevim talentom još u doba dok je igrao za Dinamo bili su upoznati brojni svjetski klubovi, pa tako i Real. Pratili su ga dugo, čak je i Ancelotti prošle sezone upravi dao do znanja da razmišlja o njegovu dovođenju, ali predsjednik Florentino Perez, koji je jučer nahvalio hrvatskog nogometaša, u druženju s novinarima tijekom prezentacije otkrio je neke zanimljivosti.

– U posljednje vrijeme čuo sam puno lijepih stvari o Kovačiću, ali tek smo krajem srpnja odlučili da ga želimo u našem klubu. Igrali smo protiv Intera prijateljsku utakmicu i oduševili se, prepričao je Perez pa otkrio još nešto:

– Naravno da sam pitao i Luku Modrića što misli o njemu, a on mi je odgovorio: "Predsjedniče, on će za dvije godine osvojiti Zlatnu loptu." Tada bilo jasno da krećemo u akciju.

U svakom slučaju, Kovačić uživa veliko povjerenje, ali ga ne smije iznevjeriti. Pred njim je puno rada i truda, a svi se nadamo da će njegov talent eksplodirati upravo u Madridu.

>>Modrić poželio dobrodošlicu Kovačiću: 'Sretan sam i ponosan'

>>'Mateo, Real Madrid zahtjeva veliku odgovornost i žrtvu'

>>'Znam da je Modrić učinio puno za ovaj transfer, a ja sam defenzivni veznjak'

Komentara 39

PA
Paket
10:26 20.08.2015.

Bravo Luka, tako se govori o suigraču

BL
Blender
10:30 20.08.2015.

Bravo Kova, sve najbolje u Realu!!

Avatar LaMer
LaMer
10:41 20.08.2015.

Treba kvalitetom izgurat Kroosa koji je bezveznjak i igrat s Lukom u sredini . Dobitna kombinacija i za Real i za hrvatsku repku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije