Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

I Atletico ima Luku: Učinit ću sve da uspijem na Vicente Calderonu!

Luka Mauer
Foto: Obiteljski album
1/5
20.04.2015.
u 14:47

– Siguran sam u to i vjerujem da bi još neki moji bivši suigrači iz Cibalije bez problema mogli biti dio momčadi Atlética. Mislim da smo mi dvostruko talentiraniji, ali oni sve to nadoknade radom - rekao je mladi Luka Mauer za Max!.

Iako nogometna Hrvatska već gotovo sve zna o talentu Halilovića, Murića, Ćorića, Balića ili Vlašića, malo tko zna da u madridskom Atléticu možda stasava i jedan novi Niko Kovač. Njegovo ime je Luka Mauer i za nekoliko dana napunit će 18 godina. Igra na poziciji zadnjeg veznog, a u Madrid je došao iz vinkovačke Cibalije gdje je igrao za mlađe kategorije, piše sportski tjednik Max!.

– Zaista ne znam kako je došlo do toga da se Atlético zainteresirao za mene. Jednom su me roditelji nazvali poslije treninga i rekli da požurim kući. Kad sam došao, pitali su me bih li želio zaigrati za Atlético, o čemu nisam dvojio niti sekunde – kaže Luka koji je već osam mjeseci u Madridu.

Talentiraniji smo od njih

Kako zasad nema dozvolu u aktualnom španjolskom prvaku, samo trenira, s tim da je sve bliži dan kada će i igrati u crveno-bijelom dresu madridskog kluba.

– Treniram s mlađim juniorima s tim da mi je rečeno da je trener Javi Rodríguez dao zeleno svjetlo za moj daljnji ostanak u Madridu. Sada je na Upravi Atlética i Cibalije da se dogovore oko toga s obzirom na to da sam ja u Madridu na posudbi – pojašnjava Luka svoj status.

Kada do toga dođe, Luka će postati dio momčadi starijih juniora i s njima će igrati utakmice Lige prvaka mlađih uzrasta. Uz tu kategoriju u klubu, uz najbolju momčad, postoje C i B ekipa.

– Zaista bih volio ostati u Madridu jer ovo je nešto sasvim drukčije od onoga što sam imao u Vinkovcima. Treniramo u trening-kampu, zajedno sa svim ostalim momčadima kluba, gdje imamo doslovno sve. Tu je pet terena, dvije teretane... Na nama je samo da treniramo i razmišljamo o nogometu – kaže Luka koji je imao prilike vidjeti Mandžukića, Griezmanna, trenera Simeonea i ostale zvijezde seniorske momčadi.

Govoreći o razlikama u treninzima, kaže da se u Atléticu puno više radi individualno i na poboljšavanju uočenih nedostataka. Tako je do sada znatno popravio igru lijevom nogom, dobio na eksplozivnosti, a mnogo se radi i na taktici. Ipak, mišljenja je da u Vinkovcima i Slavoniji ima više talenata nego u Madridu.

– Siguran sam u to i vjerujem da bi još neki moji bivši suigrači iz Cibalije bez problema mogli biti dio momčadi Atlética. Mislim da smo mi dvostruko talentiraniji, ali oni sve to nadoknade radom.

Nada se da će mu se ispuniti još jedna velika želja, a to je nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Cimer s Markom Alvirom

Zanimljivo je i da su njegov talent uočili u Madridu, dok domaći stručnjaci nisu, iako je s kadetima Cibalije igrao prvenstvo i finale Kupa s Dinamom koje su izgubili na jedanaesterce. Prije odlaska u Madrid prošao je i cijele pripreme sa seniorskom momčadi Cibalije.

I dok čeka dan kada će konačno moći igrati za Atlético, Luka vrijeme u Madridu, uz treninge, provodi učeći španjolski jezik. Smješten je u jednoj od kuća koje je klub zakupio, a sobu dijeli s još jednim mladim hrvatskim igračem u ovome madridskom klubu, Markom Alvirom iz Zagreba.

Kaže da ondje imaju sve, da je prezadovoljan svime, ali i da mu najviše nedostaju obitelj, djevojka i prijatelji. Nostalgiju će malo ublažiti za nekoliko dana kada mu, za rođendan, u posjet dolaze mama i sestre. Kako je radi odlaska u Madrid prekinuo školovanje, vrijeme provodi i učeći jer će, kad dođe u Vinkovce sredinom godine, polagati ispite u Poljoprivrednoj školi u Vinkovcima.

– To moram napraviti radi sebe, ali, iskreno, sve sam podredio tome da uspijem u nogometu. Mislim da sam na dobrome putu, a sada samo od mene ovisi. Želja mi je da dvije godine igram za mlađe kategorije kluba, a onda da igram i za prvu momčad. Učinit ću sve da uspijem – ističe Luka Mauer.

>> Komplimenti Modriću stigli i iz Barcelone! Suarez i Enrique govorili o Luki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije