Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispali Villarreal i Šahtar

Lovrenov Liverpool i Sevilla u finalu Europske lige! Eduardo zabio, ali ispao

Liverpool
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
05.05.2016.
u 22:55

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta, bio je vrlo dobar i nekoliko puta zaista je odlično reagirao i otklonio opasnost.

U finalu Europske lige igrat će Sevilla i Liverpool. Branitelj naslova u uzvratnoj utakmici polufinala Europske lige pobijedio je na domaćem terenu Šahtar s 3:1, dok su redsi na Anfieldu bez problema pobijedili Villarreal s 3:0.

Dejan Lovren ponovno je zaigrao u početnoj postavi, a pravi su zaprijetili gosti. Prvo je Mignolet sjajno obranio udarac Gaspara, a minutu poslije zaprijetio je i Dos Santos. No, već u sedmoj minuti Liverpool je poveo. Nakon gužve u kaznenom prostoru pucao je Sturridge, lopta se odbila od Soriana i završila u mreži. I nakon toga domaćin je pritiskao, ali do odmora se rezultat nije mijenjao.

U nastavku je Kloppova momčad zaigrala još bolje, počela sve jače pritiskati, a žuta podmornica popustila je u 63. minuti. Firmino je dao za Sturridgea, a ovaj od stative zabio za veliko slavlje. Osam minuta kasnije Ruiz je dobio drugi žuti karton i tu je priča bila gotova. Liverpool se razigrao, napadao iz svih oružja, a konačnu potvrdu finala donio je Lallana u 81. minuti.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta, bio je vrlo dobar i nekoliko puta zaista je odlično reagirao i otklonio opasnost.

U drugoj utakmici Sevilla je slavila protiv Šahtara s 3:1 i izborila svoj treći finale zaredom. Poveo je andaluzijski klub preko Gameira u devetoj minuti, a izjednačio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo minutu prije odlaska na odmor. U nastavku je Sevilla ubacila u brzinu više te je preko Gameira i Mariana već do 59. vodila s 3:1 i prelomila utakmicu. Eduardo je odigrao do 85. minute, a Srna do kraja. Obojica su dobila i žute kartone.

Finale Europske lige igrat će se 18. svibnja na St. Jakob Parku u Baselu.

Europska liga, polufinale

Liverpool - Villarreal 3.0 (0:1)

Sevilla - Šahtar 3:1 (2:2)

Komentara 17

MA
mađar
20:47 05.05.2016.

To je odlična vijest za protivničku ekipu. Naduvenko ce opet hvatati baterije po terenu. Uh što ču uživati kad opet zakuha kod gola, pa neka se onda prijavi za reprezentaciju Gibraltara.

TM
Tim_Minchin
21:57 05.05.2016.

eduardo doktor... cacicu i ostali komentatori ajmo ne diskutirati tko je najbolji hrv napadac, mozemo se samo sloziti tko je u najboljoj formi...

Avatar germanikus
germanikus
21:56 05.05.2016.

orlando...vidiš razliku između kulturne i civilizirane Hrvatske i Srbije da za Hrvatsku igraju ili su igrali i Švicarci,Australci,Nijemci pa čak i majstoriiz Brazila a za Srbiju se čak srame igrati i Domorodci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije