Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi kola

Lovrenu svih 90 minuta, Liverpool sjajnim golovima pobijedio City!

Liverpool - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
01.03.2015.
u 15:06

Na posljednjih osam međusobnih susreta svaka je momčad zabila barem po jedan gol. Sve su utakmice završile s 'tri ili više golova'

U 27. kolu engleskog prvenstva u derbiju su se sastali Liverpoola i Manchester City, a domaća momčad pobijedila je sa 2:1. U susret su obje momčadi ušle nakon razočaravajućeg tjedna; Redsi su ispali iz Europske lige nakon ruleta jedanaesteraca od Bešiktaša (Lovren je zapucao nebu pod oblake odlučujući penal!), a Manchester City je pred svojim navijačima izgubio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka od Barcelone 2:1.

Utakmica je za ljubitelje nogometa krenula odlično, gol je pao vrlo rano, a odmah su uslijedile i velike prilike. Već u 11. minuti Henderson je fenomenalnim udarcem s ruba keznenog prostora pogodio za vodstvo Liverpoola i razveselio navijače na Anfieldu. Samo nekoliko minuta poslije Aguero je bio u sjajnoj situaciji da poništi vodstvo, ali je pogodio vratnicu. Ono što nije njemu pošlo za nogom učinio je Džeko u 25. minuti. Aguero je sjajno podvalio loptu iza leđa domaće obrane, a BiH reprezentativac 'probušio' Mignoleta.

Nakon toga bilo je prilika na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao sve do 75. minute kada je Coutinho gotovo kopirao gol Hendersona i sjajnim udarcem donio pobjedu i važna tri boda svojoj momčadi.

Dejan Lovren vrlo dobro je odigrao svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Liverpool i City tako su nastavili tradiciju da postižu pogotke u međusobnim srazovima. Na posljednjih osam međusobnih susreta svaka je momčad zabila barem po jedan gol. Sve su utakmice završile s 'tri ili više golova', Liverpool je slavio triput, City dvaput, a tri su utakmice završile remijem.

Liverpool se bodovno izjednačio s Arsenalom koji je na četvrtoj pozicij, dok je City drugi s pet bodova manje, ali i utakmicom više od Chelseaja.

Sastavi:

Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, Kolarov; Nasri, Yaya Toure, Fernandinho, Silva; Agüero, Džeko

Liverpool: Mignolet; Can, Škrtel, Lovren; Marković, Henderson, Allen, Moreno; Coutinho, Sterling, Lallana

>>Pogledajte kako je Lovren promašio penal i izbacio Liverpool

Komentara 1

Avatar martin.simunovic.1
martin.simunovic.1
16:54 01.03.2015.

ovime je lovren pljunuo u facu svim mrziteljima! naprijed deki :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije