Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
silni milijuni

Lovren drugi najskuplji hrvatski transfer!

Dejan Lovren
Foto: Sanjin Stukić/PIXSELL
28.07.2014.
u 09:00

Liverpool je hrvatskog stopera platio 24 milijuna eura. Ogroman novac, više je to nego što su plaćeni Šuker, Prosinečki, Boban, Bokšić, Mandžukić, Rakitić...

Dobro, ako je Barcelona mogla dati 20 milijuna eura za 30-godišnjeg stopera Jeremyja Mathieua, nije Liverpoolov grijeh iskrcati 24 milijuna za barem jednako dobrog stopera, koji je k tomu pet godina mlađi.

No, transfer Dejana Lovrena senzacionalan je, drugi najveći u povijesti nekog hrvatskog nogometaša, piše Goal. Samo je Luka Modrić ispred njega s 30 milijuna eura odštete koju je za njega Real platio Tottenhamu. A Lovren je preskočio i onaj prvi Lukin transfer, iz Dinama u Tottenham.

Malo višegodišnji ugovor koji je Lovren imao sa Southamptonom, malo njegova dob, malo potreba velikana da ojača obranu, i to velikana koji ima novca jer je baš prije koji tjedan prodao igrača za 80 milijuna eura... i eto mladića rođenog u Zenici, preko Karlovca i Dinama, do ponajvećeg svjetskog kluba. I drugog najvećeg transfera (gledajući odštetu) nekog hrvatskog nogometaša u povijesti!

Dakako, ovo je vrijeme luđe nego kad su harali vatreni, a Lovrenov prelazak u Liverpool izbacio je i posljednjeg iz "stare garde" iz top-10 hrvatskih transfera. Sada je Šimić 11. (iz Dinama u Inter za 11 milijuna eura), Šuker 12. (iz Seville u Real za 11 milijuna eura), Bokšić 13. (iz Marseillea u Lazio za 11 milijuna eura), Stanić 15. (iz Parme u Chelsea za 8,4 milijuna eura), R. Kovač 16. (iz Bayera u Bayern za 8,25 milijuna eura), Bišćan 17. (iz Dinama u Liverpool za 8,25 milijuna eura), Prosinečki 20. (iz C. zvezde u Real za 8 milijuna eura)...

>>Lovren i službeno u Liverpoolu: Ostvario mi se san

>>Dejan Lovren po visini transfera nadmašio čak i prijatelja Mandžukića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije