Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaradio je ovacije

Priča koja je dirnula svijet: Odgodio eutanaziju da pogleda posljednju utakmicu!

Lorenzo Schoonbaert
Foto: Screenshot
1/2
04.03.2015.
u 20:34

"You'll never walk alone, Loro", pisalo je na transparentu, a on je održao kratak, ali dirljiv govor

Dirljiva priča dolazi nam iz Belgije. Lorenzo Schoonbaert, 41-godišnjak koji se borio s neizlječivom bolešću i koji je imao na desetke operacija, odgodio je eutanaziju kako bi ostvario svoju posljednju želju.

Naime, Lorenzu je odobrena eutanazija i trebao je dobiti injekciju u nedjelju, ali je poželio još jednom pogledati utakmicu voljenog Club Brugeea.

"Moja je najveća želja da prije smrti još jednom pogledam svoju momčad", napisao je na Facebooku, a želja mu je ispunjena.

Na utakmicu protiv Mouscrona došao je u pratnji sedmogodišnje kćeri. Prije utakmice izašao je na travnjak i dobio ovacije, a navijači su mu izradili transparent.

"You'll never walk alone, Loro", pisalo je na transparentu, a on je održao kratak, ali dirljiv govor.

– Nevjerojatno sam sretan, ovo će biti dragocjena uspomena za moju kćer. Ispunio se moj posljednji san i sada mogu mirno umrijeti, a slavit ću na nebu – rekao je Lorenzo.

Nakon utakmice u kojoj je njegov klub slavio sa 3:0, susreo se i s igračima, a onda se uputio kući. Drugi dan njegova je obitelj na Facebooku napisala kako je preselio na drugi svijet...

>>Djevojčica moli predsjednicu da joj dopusti umrijeti

Komentara 56

GA
galico
08:29 05.03.2015.

Moj otac je izdržao dvije i pol godine u uzdržavanju majke koja je polagano umirala... Osobno nisam tada živio s njim, odselio sam kao i brat...Imao sam 27 godina, brat 24 godine. Posjećivali smo ih kada god smo mogli. U U kući sa ocem je živjela sestra koja je tada imala 17 godina. Majka je oboljela od ALS-a(to vam je ono zbog čega su se polijevali po glavama, izuzetno rijetka bolest ,nitko je nikada nije imao u obitelji). Majka se stvarno pretvorila u biljku ali ocu nikada nije palo na pamet i kada bi imao mogućnost bilo što drugo osim da bude uz nju... Neću ja toliko ovog lika osuđivati,ali znam da ne bih išao njegovim stopama....

NE
nevals
09:31 05.03.2015.

Nadam se da oni koji podržavaju ovakav čin nisu izrekli niti će izreći "U dobru i zlu, u zdravlju i bolesti..." jer čemu biti licemjer i lagati samog sebe i supružnika.

FA
Fake
22:31 04.03.2015.

Tužna priča od koje steže u grlu.R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije