Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Verbalni rat

Lokomotiva oštro odgovorila Hajduku: 'A kakvi su vaši rezultati protiv Dinama?'

Hajduk - Lokomotiva
Ivo Cagalj/PIXSELL
26.05.2015.
u 19:25

"Ostajemo sportski suparnici, ali – ostavite se NK Lokomotive!"

Na jučerašnjem sastanku na kojem su sudjelovali predstavnici HNS-a i Hajduka,  iz splitskog kluba su, između ostalog, još jednom upozorili na odnos između Lokomotive i Dinama. Žalili su se na veliki broj posuđenih igrača te upozorili na negativan niz koji 'lokosi' imaju s prvakom države.

Nije dugo trebalo čekati odgovor kluba s Kajzerice koji je odgovorio priopćenjem koje vam prenosimo u cijelosti.

"Na jučer održanom sastanku čelnika HNS-a i predstavnika HNK Hajduk, sudeći prema medijskim izvještajima, središnja tema, ponovo, po tko zna koji put, bila je NKLokomotiva. Iako elementarna pristojnost nalaže da se bez predstavnika svih strana ne razgovara o onom kojeg nema, nitko, ni HNS, niti HNK Hajduk, nisu osjetili potrebu da na sastanak kojim dominira tema „Lokomotive“, pozovu predstavnike kluba koji je prošle godine proslavio stotu obljetnicu rada.

U sportskom je svijetu nezapamćena haranga koju HNK Hajduk provodi nad našim klubom, medijski teror kojim, nažalost uspješno, ucjenjuje čak i službena tijela HNS-a da prihvaćaju i vode „razgovore o Lokomotivi“. Iako je potpuno jasno, te kroz bezbroj kontrola i inspekcija potvrđeno da NK Lokomotiva posluje zakonito, da u sportskom pogonu postupa sukladno svim pozitivnim propisima koje je donijela zajednička krovna organizacija, HNS, izjava predsjednika HNK Hajduk, Marina Brbića, da se mi „pokrivamo propisima“ i usporedba s „pokrivanjem“ progona Židova njemačkim rasnim zakonima, do te je mjere skandalozna da bi nadležna tijela HNS-a, prije svega, trebala preispitati s kim uopće razgovaraju i je li gospodinu Brbiću mjesto u sportu. Nažalost, gospodin Brbić javno se pohvalio svojom izjavom, pa nam je nejasno kako su predstavnici HNS-a nakon toga nastavili sastanak.

Između klubova NK Lokomotiva i GNK Dinamo postoji suradnja. Kao što postoji suradnja između GNK Dinamo i gotovo svih klubova Prve lige, ili kao što postoji, primjerice, suradnja između NK Lokomotiva i NK Lučko. Ona je regulirana propisima, zakonima. Propisi i zakoni ne služe za „pokrivanje“, već za poštivanje. To čini NK Lokomotiva. HNK Hajduk ima potpuno pravo tražiti promjenu propisa, ukoliko drže da nisu dobri, ali nema baš nikakvo pravo ultimativno zahtijevati izbacivanje NK Lokomotiva iz Prve lige. Niti HNS ima bilo kakvo pravo prihvatiti takve zahtjeve.

HNK Hajduk izvrgava ruglu rezultate NK Lokomotive protiv GNK Dinama u pet sezona koliko je NK Lokomotiva u prvoj ligi. Točno, mali klub iz Novog Zagreba, do sada je odigrao 17 utakmica protiv GNK Dinamo u Prvoj ligi i ima 16 poraza ( 9 sa samo pogotkom razlike ), i jedan neriješeni rezultat. Kako je bilo igrati te utakmice i s kolikim angažmanom GNK Dinamo igra upravo protiv NK Lokomotive, to znaju naši treneri i igrači.

No, u isto vrijeme, u tih istih pet sezona, veliki i slavni HNK Hajduk je odigrao 15 utakmica protiv GNK Dinama ( nećemo brojati poraz iz ove sezone kada veliki i slavni klub nije istrčao na teren ) i bilježi 9 poraza, pet neriješenih ishoda i samo jednu pobjedu. To što veliki i moćni gube protiv Dinama, to ih ne smeta, ali smeta ih Lokomotiva. Mnogo iskusniji ligaš, NK Slaven Belupo, u istom je razdoblju odigrao također 16 utakmica protiv Dinama i upisao 13 poraza i 3 neriješena ishoda. Nije li i to pomalo sumnjivo, gospodine Brbiću?

NK Lokomotiva želi postati središnji nogometni klub Novog Zagreba, urbanog središta s više od 110.000 stanovnika. Vlastitim novcem uređujemo nogometni kamp na nekada zapuštenom zemljištu na Kajzerici, pripremamo se za gradnju stadiona. U nogometnoj školi NK Lokomotiva svakodnevno trenira preko 350 djece, u 14 dobnih kategorija. Ponosni smo na činjenicu da su kadeti Lokomotive drugi u prvenstvu Hrvatske i da su neki od njih već debitirali za prvu momčad.

S velikim smo zadovoljstvom proteklih godina u klub primali i hajdučku „dicu“, nažalost, najčešće odbačenu – Mate MalešDinko TrebotićFranko Andrijašević. Svi su oni prihvatili priliku i odužili se Lokomotivi koja je bila stepenica za oživljavanje i nastavak njihovih karijera.

HNK Hajduk, njihove igrače bilo kojeg uzrasta, NK Lokomotiva je uvijek dočekivala gostoljubivo i prijateljski, a na terenu smo pokušavali, i uspijevali, parirati jednom odnajvećih hrvatskih klubova, sjajne i bogate prošlosti. Potezi aktualne uprave nisu dostojni te prošlosti i tradicije.

NK Lokomotiva izričito zahtjeva od HNS da ne prihvaća nikakve ultimatume, te da, ukoliko želi razgovarati o NK Lokomotiva, to ne čini bez nazočnosti ljudi iz NKLokomotiva.

Iako je to bespredmetno, pozivamo još jednom sva tijela HNS (svoje su već učinile sportska, financijska i sve ostale državne kontrole ), da jednom zauvijek, a svakako prije početka nove sezone, donesu pravorijek o postupcima i sportskom radu NKLokomotiva, da taj pravorijek objave javno i da „temu“ NK Lokomotiva skinu s dnevnog reda.

Pozivamo javno i HNK Hajduk, sve njihove prijatelje i navijače, da se založe za promjene pravila koja drže lošima. Vjerojatno će ih u tome podržati i NK Lokomotiva. No, budući da vrlo često čelnici Hajduka rabe rečenicu – „pustite nas da sami uredimo svoje dvorište“, a pritom neprekidno pokušavaju urediti tuđa, vrijeme je da i ta haranga prestane.

Ostajemo sportski suparnici, ali – ostavite se NK Lokomotive!",  stoji u priopćenju iz Lokomotive. 

>>Sastanak iza zatvorenih vrata: Evo što Hajduk zahtjeva od HNS-a

Komentara 55

DU
Deleted user
21:11 26.05.2015.

Pa zar je to stvarno moguće da je Hajduk u 16 utakmica protiv Dinama pobjedio samo jedan jedini put. A jednom je čak odbio i igrati. Koji luzeri.

DU
Deleted user
20:34 26.05.2015.

Sve su im tako lijepo napisali.Dok god vode tuđu politiku nebu im bolje. Bravo Lokosi. Tito im nije smetao ,ali sad im sve smeta. Još malo ,pa će tražiti od Hns-a da im Tita vrati.

ZO
zoom
21:21 26.05.2015.

hahaha, bravo lokosi! oprali ste s njima pod tako da sam se odvalio od smjeha! :-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije