Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT PROTIV HAJDUKA

Lokica: Pušnik je osebujan, cijenim ga, ali pobjeđivao sam ga

24.07.2016., stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv Prva liga, 2. kolo, NK Lokomotiva - NK Split. Trener Vjekoslav Lokica.  Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
31.07.2016.
u 10:00

Hajduk stiže u goste. Bijeli na Park mladeži dolaze puni optimizma, iza njih su četiri službene utakmice bez poraza, trijumf u Ukrajini od 3:0 nad Oleksandrijom...

Malo je nedostajalo da budu u istom stožeru, Vjekoslav Lokica bio je slobodan i ozbiljan kandidat za trenera Hajdukove druge momčadi. No, nogometni život ima neke svoje tijekove, Goran Sablić je na klupi Splita ušao u sezonu porazom od Rijeke, braća Žužul nisu imala razumijevanja za nastavak niza bez gola i trener “crvenih” postao je Vjekoslav Lokica. Koji dan prije davao je savjete svom prijatelju sa slovenskih terena Marijanu Pušniku kako bi se Hajduk trebao sučeliti rumunjskom Iasiju u 2. pretkolu Europske lige (Lokica je prošle sezone vodio rumunjski Brasov).

– Hvala Vjeki Lokici na savjetima – govorio je Pušnik o treneru, koji će mu sada biti veliki rival u gradskom derbiju.

Hajduk stiže u goste. Bijeli na Park mladeži dolaze puni optimizma, iza njih su četiri službene utakmice bez poraza, trijumf u Ukrajini od 3:0 nad Oleksandrijom... U ovo doba već godinama Poljud živi u euforiji, tako je i sada, ali Pušnik pokušava stišati emocije.

– Imamo dobar rezultat u prvenstvu i Europi, startali smo super, ali to ništa neće značiti ako ne pobijedimo u dvoboju protiv Splita. Ne smije biti euforije, znam da se sve odmah ovdje zapali, ali to može biti velika opasnost. Moram spustiti igrače na zemlju. Neki se pale na Split, neki na Rijeku, neki na Dinamo, no svaka utakmica nosi tri boda. Split ima nekoliko opasnih igrača, pripremit ćemo se. Lokicu poznajem, zahvalio sam mu za podatke o Rumunjima, ali na terenu ga želim pobijediti – kazao je Pušnik.

U Parku mladeži neće moći računati na Tudora, Šimića i Jeffersona, ali nije to ništa prema brigama koje muče Vjeku Lokicu. Franjić je već otišao, nedostaje mu niz igrača, ali nije samo stvar u izostancima. Split u prvenstvenim utakmicama ima niz od jedanaest utakmica bez pobjede, deset utakmica nije postigao gol. To uoči dvoboja protiv Pušnika muči Lokicu. Rado se sjeća njihovih slovenskih dvoboja, tada je kao trener Primorja jednom pobijedio tadašnjeg trenera Rudara iz Velenja Marijana Pušnika. Obojica su žestoki, temperamentni na klupi, bit će zanimljivo vidjeti taj dvoboj.

– Prijatelji smo, igrali smo jedan protiv drugog. Pušnik je osebujan, iznimno ga cijenim – kazao je Lokica.

Naravno, popusta neće biti, Lokica je Hajduku dao ulogu favorita, što je i logično s obzirom na trenutačno stanje. Svjestan je Splitov trener da bez postignutog gola ne može ni bod tražiti jer Hajduk pod Pušnikom zabija.

– Radili smo na realizaciji, na protoku lopte, moramo doći do situacija za poentiranje. Kako smo ušli u ovu situaciju, tamo moramo i izaći iz nje – kazao je Vjekoslav Lokica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije