Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKAJU 22 GODINE

Probudio se nogometni kralj, Argentina na korak do naslova

Lionel Messi
Press Association/Pixsell
02.07.2015.
u 08:00

Messi je imao tri asistencije, sudjelovao je u akcijama za još dva pogotka Argentine, prolazio je kako je htio...

Probudio se "kralj", bila je to večer za dugo pamćenje. Po mišljenju mnogih najbolji svjetski nogometaš, Lionel Messi maestralno je odveo Argentinu u finale Kupa Amerike, bio je najbolji igrač svoje momčadi u polufinalnom demoliranju Paragvaja 6:1 (2:1). Messi opet nije zabio gol za nacionalnu vrstu, ali je tri puta asistirao i sudjelovao u akcijama za još dva pogotka Argentine.

Svaki put kad je imao loptu - a to je bilo često, imao je maksimalnu slobodu u igri - obrana Paragvaja bila je "na aparatima", nerijetko je s lakoćom prolazio i kroz trojicu igrača, gurajući suigrače u velike šanse. Dva je pogotka za Argentinu postigao Di Maria, po jedan Rojo, Pastore, Agüero i Higuain, dok je Lucas Barrios bio strijelac za Paragvaj. Ovom su fantastičnom izvedbom i visokom pobjedom Argentinci poslali jasnu poruku Čileu uoči subotnjeg finala u Santiagu...

- Ma nije važno što nisam zabio gol, igrali smo sjajno, a podatak da su petorica igrača bili strijelci jasno govori da smo odlična momčad. Sad smo korak do sna, osvajanje Kupa Amerike za mene bi bilo spektakularno, silno želim osvojiti trofej s reprezentacijom – govorio je nakon utakmice Messi.

Vitrina klupskih trofeja mu je prepuna, ali su zato prazne police s reprezentativnim peharima. Jedini trofej koji je osvojio s Argentinom je zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, zabio je tada pet golova. Dosad je na Kupu Amerike samo jednom bio strijelac, ali bude li ponovo igrao kao protiv Čilea, domaćinu se gadno piše.

- Čekamo 22 godine, vrijeme je za slavlje – kaže iskusni srednji branič Argentine Martin Demichelis.

>> Argentina zabila šest komada Paragvaju i prošla u finale, Messi opet bez pogotka

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije