Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLAZ SE PAMTI

Dinamo nakon drame u Norveškoj ipak osigurao jesen u Europi!

Dinamo
Foto: GNK Dinamo
1/5
04.08.2015.
u 20:53

U prvom susretu bilo je 1:1 i zato je ovih 3:3 za Dinamo bilo dovoljno

Dinamo je uspio u Norveškoj stići do zacrtanog cilja i proći u četvrto pretkolo Lige prvaka, ali kad znamo da je završilo 3:3 nakon vodstva od 3:0 i nakon što je protivnik zapucao dva jedanaesterca te imao igrača manje 23 minute, onda situacija nije toliko lijepa.

Ali kakva je to bila utakmica! Krenulo je odlično za domaće, koji su namočili umjetni teren kako bi dodatno otežali tehnički potkovanim modrima situaciju. I djelovalo je kao da se hrvatski prvak ne snalazi jer domaći su kontrolirali igru, a nakon nepostojećeg kaznenog udarca dosuđenog od strane Martina Olivera u sedmoj minuti. Naime, Goncalo je prvo izbio loptu, a tek onda rušio Kamaru i pravda je zbog toga zapravo pobijedila jer upravo je Kamara odlučio izvesti udarac i zapucao ga. Otišla je lopta visoko preko gola.

Nakon toga nije se Dinamo probudio, Soudani i Henriquez bili su u nekom svom svijetu, a Molde napadao, očito mnogo fizički pripremljeniji što se može zahvaliti činjenici da im sezona traje od sredine travnja. I baš kad su domaći mislili da kontroliraju igru dogodila se 17. minuta i velika pogreška Linnesa. Htio je dodati loptu do vratara Horvatha, to je učinio jako loše i ponudio Pjaci priliku kakvu takav kalibar nogometaša ne propušta. Poveo je Dinamo 1:0!

Nisu se gosti niti snašli, a samo četiri minute kasnije bilo je 2:0, a zabio je Ademi nakon što se Horvath bacao na sve strane i branio udarce Henriquezu i Soudaniju. Onaj Ademijev nije mogao. Slomilo je to Molde jer na sličan način zabija Rog već u 22. minuti susreta. Prošao je Pjaca, najbolji pojedinac u redovima Dinama, po lijevoj strani i ponovno Henriquez nije zabio, ali zato je uspio Rog. Bilo je to 3:0 i dokaz da Pjaca mora igrati na svojoj poziciji, a iza napadača nekad budu Soudani i Rog.

Foto: GNK Dinamo

Izgledalo je kao da povratka za domaće nema, visokih 3:0, morali bi zabiti četiri da prođu dalje. Ali tko zna Dinamo, zna što su sve u stanju napraviti. Zahvaljujući nedisciplini u igri, za što je kriv trener, opustili su se i krenuli u nepotrebne driblinge. Nisu se od toga "odviknuli" ni nakon što je Elyounoussi izbio sam pred Eduarda u 30. minuti. Morala je uslijediti kazna i dogodila se u 43. minuti kad je jednu polukontru povukao Hussain i pucao s nekih 25 metara. Vijugava lopta zbunila je Eduarda i bilo je to 3:1. A samo dvije minute kasnije vratar Dinama čini novu grešku, skrivio je kazneni udarac! Ovaj put pucao je Singh, ali Portugalac se iskupio odličnom obranom, koja je olakšala prolaz dalje. Jer, ne bi bilo dobro otići na poluvrijeme sa 3:2. Uostalom, pokazalo se to...

U drugi dio Molde je krenuo žestoko, držali su loptu i strpljivo pleli mrežu, kao da im je trener Tor Ole Skullerud rekao da se ovih 0:3 dogodilo slučajno i da moraju samo igrati svoju igru da ostvare cilj. I već u 51. Eduardo ruši Linnesa, a zabija Elyounoussi. Panika je službeno mogla početi! Zoran Mamić u 54. vadi nevidljivog Henriqueza i uvodi Antolića kako bi ojačao sredinu, što nije baš uspio, ali modri su počeli prijetiti iz kontri, a samo Horvath je spriječio nalete Dinama u nekoliko navrata. Svaki put sudjelovao je Pjaca, nogometaš koji se itekako ističe iznad svih ostalih.

Te kontre malo su otupile oštricu domaćih pa je Dinamo mogao odahnuti, baš kao i Eduardo kojem obrana na čelu sa Šimunovićem, ali i Sigalijem, nije baš ulijevala povjerenje. Također, Goncalo je poprilično "plivao" u sredini, a sve greške ispravljao je Ademi. Zbog toga nitko ne bi pogriješio kad bi rekao da su stranci podbacili i potvrdili da ne treba bacati novac na nekoga tko nije bolji od onoga što je u tvom "dvorištu". Tek su Eduardo i Pinto bili vrijedni Dinamova dresa, a Sigali je to pokazivao na trenutke. Nedovoljno.

Koliko te riječi vrijede bilo je jasno nakon Forrenova drugog žutog kartona u 72. minuti. Uspio je jedan od najiskusnijih u redovima domaćih dobiti dva kartona zbog prigovora i otežati svojoj momčadi prolaz. Bio je na rubu suza na kraju utakmice i to s razlogom jer u 75. Kamara zabija za 3:3 i nada je postojala. Iako je i s tim igračem manje Molde fizički bio dominantniji od neuigranog i lošeg Mamićevog Dinama, nije imao snage za potpuni preokret. Bilo je previše zapucati dva kaznena udarca i dobiti amaterski crveni karton.

Te poklone u Maksimiru moraju cijeniti, skupiti glave i vidjeti u čemu se toliko griješi jer deset minuta u kojima su modri stigli do 3:0 bili su nogometna majstorija, ono što se traži i kako bi se trebalo igrati. Što se događalo preostalih 80 minuta, s povremenim pozitivnim bljeskovima, teško je reći i treba spriječiti da se tako nešto ponovi jer protivnik koji će se saznati u petak 7. kolovoza sigurno će biti moćniji nego što je to aktualni prvak Norveške i trenutno šesta momčad tamošnjeg prvenstva.

MOLDE - DINAMO 3:3 (Hussain 43', Elyounoussi (p) 51', Kamara 75'/Pjaca 17', Ademi 20', Rog 22')

MOLDE: Horvath - Linnes, Toivio, Forren, Rindarøy - Moström (od 75. Svendsen), Hussain (od 87. D. Hestad), Singh, E. Hestad (od 77. Gabrielsen), Elyounoussi - Kamara. Trener: Tor Ole Skullerud

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Sigali, Pivarić - Ademi, Gonçalo - Soudani (od 62. Hodžić), Rog (od 75. Ćorić), Pjaca - Henríquez (od 54. Antolić). Trener: Zoran Mamić.

>> Tijek susreta uživo pogledajte OVDJE

>> Luda utakmica, neka ovako bude i u četvrtom pretkolu!

>> Evo tko sve stoji Dinamu na putu do ulaska u Ligu prvaka

>> Uvede li Dinamo u Ligu prvaka, vrijedit će mnogo više od 12 milijuna koliko nudi Milan!

Komentara 135

CA
canajrasim-
18:56 04.08.2015.

Naprijed plavi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
19:21 04.08.2015.

Idemooooooo !!!

DI
dinamojavolim1
19:16 04.08.2015.

ajmoooooo dinamoooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije