Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆNI ATLETICO

Simeone očitao lekciju Guardioli i slavio zahvaljujući genijalnosti Saula!

Diego Simeone i Pep Guardiola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
27.04.2016.
u 22:37

Bila je to utakmica dvaju suprostavljenih stilova igre, a pobijedio je onaj "čvrsti" Simeonov i Atletico je pobijedio 1:0

Atletico Madrid je u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka na svom stadionu dočekao njemačkog prvaka Bayern i pobijedio u svom stilu 1:0 (Saul 11')! Diego Simeone i njegov čvrsti, "razarački" nogomet suprostavio se "skladnom", kakav njeguje Pep Guardiola, a Argentinac se ipak pokazao lukavijim.

Pokušao je Španjolac ostavljanjem Thomasa Müllera na klupi iznenaditi, ali time si je samo naštetio, Bayern u takvom izdanju nije se nametnuo na travnjaku i Atletico Madrid je bez problema vodio igru kako to i inače radi. Uz to, Simeone se odlučio napasti od samog početka te su šokirani Bavarci prvih sedam minuta bili samo na svojoj polovici. Panika gostiju u tim trenucima bila je izražena.

Valjda je to i pomoglo Saulu da izvede čudesne poteze, od centra igrališta naniza kompletnu veznu i zadnju liniju Bayerna te zabije u desni kut gola Manuela Neuera. Igrala se 11. minuta i Atletico je već uspio što je htio - rano povesti te pustiti protivnika da se otvori. Tako je i bilo, a osim prijetnji svega dvije minute poslije primljenog gola, od večeras sterilnog Bayerna se ništa nije vidjelo. Sigurno se Franck Ribery grizao na klupi zajedno s Müllerom, a Robert Lewandowski molio Boga da Pep popusti i uvede te virtuoze u igru pa da se njemu malo olabavi pritisak čvrste, agresivne i pokretljive domaće obrane.

Načekao se Poljak za taj trenutak jer tek u 64. minuti ulazi Ribery, a u 70. Müller. Daleko prekasno, ali opet dovoljno da se vidi koliko Bayern izgleda moćnije u takvom sastavu. Istina, David Alaba je s nekih 35 metara silovito pucao u 54. minuti i pogodio gredu. Samo koji centimetar niže i ne bismo morali razmišljati u siječnju 2017. o najboljem pogotku 2017. Oslobodilo je to pomalo goste, a i bili su pokretljiviji prelaskom Lahma u sredinu. Uz takvo stanje na terenu Lewandowski je imao sve više prostora pa u 63. prijeti, loptu koju je prizemno uputio na drugu stativu nitko nije pratio, a bila je idealna.

Simeone to nije mogao trpiti, počeo je tjerati svoje nogometaše prema naprijed i umalo mu se isplatilo jer Fernando Torres u 75. ostaje sam ispred Neuera i pogađa stativu! Da je zabio, Vicente del Bosque bi mu vjerojatno odmah nakon susreta predao pozivnicu za Europsko prvenstvo.

Ovako ćemo ipak morati pričekati uzvrat 3. svibnja, a u Münchenu će Guardiola ići na sve ili ništa. Jer, ako ostane bez finala i titule prvaka Europe nitko u njemačkom nogometu neće ga pamtiti kao pobjednika...

ATLETICO MADRID: Oblak; Juanfran, Giménez, Savić, Filipe Luís; Augusto, Gabi, Koke, Saúl (od 85. Thomas); Griezmann, Torres. Trener: Diego Simeone.

BAYERN: Neuer, Lahm, Martínez, Alaba, Bernat (od 77. Benatia); Thiago (od 70. Müller), Alonso, Vidal, Coman (od 64. Ribery), Costa, Lewandowski. Trener: Pep Guardiola.

Komentara 25

CU
cungalunga
21:04 27.04.2016.

"Nepristrani" sportski novinari VL-a na aparatima hahahahaha

Avatar Glina74
Glina74
10:03 28.04.2016.

Dežaliću opet pišeš gluposti u čemu je Atletiko očitao lekciju Bayernu samo zato što je zabio 1 gol pa Bayern je napadao 70% utakmice se je Atletiko branio i ti pričaš o neko lekciji mora da smo nas dvoje gledalioje gledali 2 različite utakmice.Ako si sportski novinar to ne znači da se ti RAZUMIJEŠ u nogomet ili uopće u sport

Avatar feudalac
feudalac
10:06 28.04.2016.

...jel ove "sportske" novinare birate po kriteriju, tko manje zna, izgleda da je Vanja za vrijeme utakmice bio na zahodu? Možeš ti navijati za Atletico ali činjenice govore da je Bayern imao posjed lopte 69:31, da se drugo poluvrijeme igraloo na jedan gol, da Atletico praktički nije prelazio polovicu terena. Antinogomet s parkiranim autobusom hvaliti kao genijalnu Simeoneovu taktiku je degutantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije