Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA VRHU

Liga prvaka došla je do polufinala, a evo tko se dosad pokazao kao najbolji

Real Madrid - Barcelona
Reuters/PIXSELL
24.04.2015.
u 23:55

Ove sezone je Lionel Messi najbolji s osam pogodaka, a ujedno je i najbolji asistent. Također, samo se Barcelona nije previše namučila da stigne tu gdje jest

Liga prvaka stigla je do polufinala i u 'bitku' za veliko finale u Berlinu 6. lipnja ići će branitelj naslova Real Madrid, prošlogodišnji polufinalisti Barcelona i Bayern te Juventus, koji je čekao na ovakav uspjeh 12 godina.

Naravno da se na putu do najboljih četiri moralo napraviti mnogo, odigralo se okruglo deset utakmica i nekima je bilo napeto, nekima nešto manje napeto. Primjerice, Barcelona niti u jednom trenutku ove sezone niti o čemu nije imala za brinuti. U skupini su bili dominantni, a potom u osmini finala i četvrtfinalu.

Juventus se u skupini namučio i da Olympiakos nije kiksao kod Malmöa (0:2) ne bi talijanski prvak i drugu sezonu zaredom vidio završnicu Ligu prvaka. Ali hrabre prati sreća i Juve je to iskoristio te dominantno svladao Borussiju i Monaco. Protiv francuskog predstavnika nije to rezultatski djelovalo toliko moćno, ali činjenica je da im Monaco nije u 180 minuta ništa mogao.

Real Madrid je baš kao i Barcelona lako prošao kroz skupinu, ali ona nije ni bila preteška. Istina, bio je Liverpool vrlo zvučno ime, ali samo ime je ostalo, nisu na razini koja bi mogla konkurirati jednom Realu. Uz njih su tamo bili Basel i Ludogorec. A kad su u osmini finala izvukli Schalke, bilo je jasno da im kuglice ove sezone donose sreću. Atletico Madrid su uspjeli dobiti teškom mukom, ali to je izniman uspjeh jer su sedam utakmica zaredom bili bez pobjede protiv gradskog rivala. A sad u polufinalu Juventus pa će mnogi reći da ih ponovno mazi sreća.

Bayern nije imao većih problema u deset utakmica i demolira je Romu (7:1), Šahtar (7:0) i Porto (6:1). Samo, u gostima nisu tako uvjerljivi pa im se dogodio poraz od CSKA (0:1), 'nula' sa Šahtarom i poraz 1:3 protiv Porta. S Barcelonom nemaju pravo na takav kiks.

Naravno, kad se odigra toliko utakmica i padne toliko golova, zanimljivo je vidjet što Liga prvaka nudi kad su u pitanju najbolji od najboljih. Primjerice, ove sezone je Lionel Messi najbolji s osam pogodaka, a protekle tri sezone rušili su se rekordi pa je u prošloj Ronaldo bio na 17, prije tog na 12, tri godine ranije Messi je bio na 14 i prije četiri godine na 12. Posljednji je put osam bilo najviše prije pet godina, a to je također bio Messi. Zapravo, posljednji put da je netko drugi osim Messija (4) i Ronalda (3) bio najbolji strijelac Lige prvaka jest Kaka prije osam godina kad je zabio deset golova, a Milan je osvojio titulu.

>> Pogledajte koliko Lionel Messi ima asistencija, tko je najviše pucao i tko je najviše dodavao na Goal.com

>> Evo kako su Hrvati igrali u Ligi prvaka ove sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije