Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA DOMINACIJA

Bayern 'pregazio' Porto sa 6:1 i prošao u polufinale Lige prvaka!

Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/16
21.04.2015.
u 22:37

Porto je pobijedio u prvom susretu 3:1 i nadao se da može proći dalje, ali nakon 26 minuta bilo im je jasno da ništa od toga

Bayern je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Porta pokazao kolika je sila i pobijedio čak 5:1 te anulirao u stilu onih 1:3 otprije šest dana! Trebalo im je 'samo' 2:0 za prolaz, a to su imali već nakon 21 minute igre, da bi nakon 39 na semaforu sjajila 'petarda'! Sreća za Portugalce da su Bavarci odlučili spustiti tempo i poštedjeti ih u nastavku. Ova pobjeda ujedno znači da je Bayern ušao u polufinale Lige prvaka četvrtu sezonu zaredom!

Niti jedna prognoza nije išla u tom smjeru, svi su Portu davali ogromne šanse jer ove sezone nisu niti jednom izgubili u elitnom nogometnom natjecanju, a i u tri prethodna pokušaja si svaki put prošli dalje kad bi nakon prvog susreta imali vodstvo od 3:1. Također, na ruku im je išla činjenica da ne igraju Robben i Ribery, kao i Schweinsteiger. Uz to, sukobi na relaciji Guardiola - liječnička služba su eruptirali i činilo se da će se prvak Njemačke oprostiti od snova o tituli ove sezone. Ipak, ne ide to tako...

Pep Guardiola očito je "odigrao" odličnu utakmicu na psihološkom planu i jako dobro pripremio momčad za sve izazove koje je ispred njega mogao postaviti Julen Lopetegui. Uz to, shvatio je španjolski stručnjak da izostanak Danila i Alexa Sandra više škodi Portu nego svi izostanci Bayernu. Naime, spomenuti dvojac je u prvoj utakmici zaustavljao sve napade Bavaraca po krilu i time im znatno otupio oštricu.

Krenulo je žestoko, ali ništa nije sugeriralo ono što slijedi. Naime, Porto se odlično postavio i branio, ali vratnica Lewandowskog nakon sjajne akcije s Müllerom u desetoj minuti najavila je teških pola sata za Portugalce. Samo četiri minute kasnije glavom zabija Thiago nakon ubačaja Bernata. Pomalo naivan pogodak, zaspala je obrana. Baš kao i osam minuta kasnije kad je poslije kornera uslijedio glavomet Bavaraca i glavom potom poentirao Boateng. Lopta je sporo išla prema golu i ostaje dojam da je Fabiano ipak morao bolje reagirati.

Ništa pak nije mogao u 27. kad ga je "probušio" Lewandowski. Ali ponovno je obrana Porta samo gledala kako se Poljak namješta na desetak metara i puca, ovaj put preciznije nego 17 minuta ranije. Ipak, Fabiano je morao biti nešto bolji kod Müllerova gola u 36. minuti, bez obzira što je njegov udarac na putu do mreže dirao Martins i promijenio putanju. U tim trenucima Portugalci su već bili potpuno devastirani i pogodak Lewandowskog u 40. bio je očekivan.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Srećom za njih, golijada se usporila i Xabi Alonso je bio jedini strijelac za Bayern u nastavku, a bilo je to u 88. minuti. Čak je Porto uspio 'usporenom' bavarskom divu zabiti i počasni pogodak u 74. minuti te će se pamtiti da je strijelac Jackson Martinez. I da je zabio dvije minute kasnije, a bio je blizu, utakmica bi bila napeta do samog kraja. Ovako, već nakon 45 minuta znali su da će upisati prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, znali su da će doživjeti najveći poraz u europskim natjecanjima u klupskoj povijesti, znali su da ništa od polufinala koje čekaju 11 godina i znali su da po prvi put neće proći dalje nakon pobjede od 3:1 u prvom susretu. Nisu pak znali nakon 45 minuta koliko bi još mogli primiti u nastavku, a to je vjerojatno bila zastrašujuća spoznaja svakom igraču i navijaču.

Što se Bayerna tiče, kod njih je sve izgledalo drugačije i postali su prva momčad koja je nakon prvih 45 minuta u eliminacijskoj fazi zabila pet golova i po prvi put su prošli dalje nakon dva gola zaostatka u prvom susretu. Prethodna četiri puta bili su neuspješni.

Sad vjerojatno nitko više neće pričati o Guardioli i načinu na koji "tjera" svoje nogometaše da igraju, neće se pričati o njegovom sukobu s liječnicima, neće se plakati za Riberyjem i Robbenom. Ne, sad će se pričati o pohodu na titulu i protivniku u polufinalu.

BAYERN - PORTO 6:1 (Thiago 14', Boateng 22', Lewandowski 27', 40', Müller 36', Xabi Alonso 88'/Jackson Martinez 74')

BAYERN: Neuer, Rafinha (od 72. Rode), Boateng, Badstuber, Bernat, Lahm, Alonso, Thiago (od 90. Dante), Götze (od 86. Weiser), Müller, Lewandowski. Trener: Josep Guardiola.

PORTO: Fabiano, Martins Indi, Maicon, Marcano, Reyes (od 33. Pereira), Casemiro, Herrera, Torres, Torres, Quaresma (od 46. Neves), Brahimi (od 67. Evandro), Martinez. Trener: Julen Lopetegui.

>> Tijek susreta uživo pogledajte OVDJE

>> Barcelona pokazala moć i s pet komada izbacila PSG, Neymar ušao u povijest

>> Evo zašto je Bayern taktički posrnuo kod Porta

Ključne riječi

Komentara 27

II
iifever2
21:25 21.04.2015.

toliko o nenadoknadivih 3:1

Avatar xvalentinox
xvalentinox
22:48 21.04.2015.

MIA SAN MIA,patite luzeri :)

BU
bugatti
21:23 21.04.2015.

Tako im i treba - s....ivi Portugalci !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije