Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVOSTUPANJSKA ODLUKA

Licenca za Prvu ligu odbijena Hajduku, Splitu, Osijeku...

Rijeka Hajduk
Goran Kovacic/pixsell
24.04.2014.
u 16:14

Pravo igranja u Prvoj HNL, prema prvostupanjskoj odluci, tek su dobili: Dinamo, Inter, Istra, Lokomotiva, Rijeka i Slaven Belupo.

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za Uefa klupska natjecanja, natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL za natjecateljsku 2014/15. godinu.

Pravo igranja u Prvoj HNL, prema prvostupanjskoj odluci, tek su dobili: Dinamo, Inter, Istra, Lokomotiva, Rijeka i Slaven Belupo.

Licenca za prvu ligu tako je odbijena Hajduku, Hrvatskom dragovoljcu, Osijeku, Splitu, Zadru, a i trenutno prvoplasiranoj momčadi Druge HNL Zagrebu.

- Za dobivanje licence za UEFA klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski- stoji na službenim stranicama HNS-a.

- Komisija za licenciranje HNS obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija, te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama.

Protiv odluka Komisije za licenciranje, klubovi imaju pravo na žalbu u roku od osam dana od primitka odluke. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja 2014 - zaključak je komisije za licenciranje.

Izdane UEFA Licence za natjecateljsku 2014/15 godinu:

1. GNK Dinamo, Zagreb
2. NK Istra 1961 š.d.d., Pula
3. NK Lokomotiva, Zagreb
4. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
5. NK Slaven Belupo, Koprivnica

Izdane Licence za I. HNL za natjecateljsku 2014/15. godinu:

1. GNK Dinamo, Zagreb
2. NK Inter, Zaprešić**
3. NK Istra 1961 š.d.d., Pula
4. NK Lokomotiva, Zagreb
5. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
6. NK Slaven Belupo, Koprivnica

Izdane Licence za II. HNL za natjecateljsku 2014/15. godinu:

1. HNK Gorica, Velika Gorica
2. NK Imotski, Imotski***
3. NK Inter, Zaprešić
4. NK Istra 1961 š.d.d., Pula*
5. HNK Mosor, Žrnovnica***
6. NK Pomorac, Kostrena
7. HNK Segesta, Sisak
8. NK Solin, Solin

* Klub se natječe u I. HNL
** Klub se natječe u II. HNL
** * Klub se natječe u III. HNL

>> Čak 34 reprezentativca, Hajduk na -177 bodova

Komentara 27

DA
dalmatinsin
20:18 24.04.2014.

oprostite na tipfeleru, za licencu je potrebno 1000 natkrivenih mijesta,ali svatko s dobrim vidom je valjda shvatio da je mamićeva glava veličine 1000 prosječnih hrvatskih glava, a ne 100.. Usvakom slučaju pardončekk..

RA
rasimcanaj
17:27 24.04.2014.

Ovo je sramota za Hajduk ali isto tako za Osijek ,Split i Zadar

Avatar mohito
mohito
16:56 24.04.2014.

nadam se da ce hns komisija xa licenciranje i dalje bit dosljedna, uostalom upravo hajduk stalno kmeci i zali se svima i svakome da se dosljedno postuju propisi za licenciranje koje je izdala uefa, a po tim propisima oni koji ne ispunjavaju te uvjete (npr. duzni su ko grcka svima ili sl) ne smiju dobit licencu dok ne ispostuju sve uvjete…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije