Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
L'Equipe:

Šef Dinama Mamić u srcu je skandala pronevjere i utaje poreza

Zdravko Mamić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
27.11.2015.
u 11:26

L'Equipe navodi da je Dinamo Lovrenu uplatio 3,4 milijuna eura od kojih je branič zadržao 200.000, a ostatak novca vratio na račun obitelji Mamić.

Ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe donosi priču o Zdravku Mamiću kojega se sumnjiči za pronevjeru i pranje novca.

Francuzima je Mamić zanimljiv i zbog transfera Dejana Lovrena koji je 2010. potpisao za Lyon za devet milijuna eura. L'Equipe navodi da je Dinamo Lovrenu uplatio 3,4 milijuna eura od kojih je branič zadržao 200.000, a ostatak novca vratio na račun obitelji Mamić.

"Zdravko Mamić, središnja ličnost hrvatskog nogometa i šef Dinama, spava u istražnom zatvoru tjedan dana. U srcu je skandala pronevjere i utaje poreza", piše L'Equipe, a prenose 24sata.

Francuzi Mamićev stil vladanja opisuju kao mafijaški.

"Autoritativan i frenetičan, Mamić je rastao u divljem kapitalizmu ratnih godina (1992. – 1995.) nakon raspada bivše Jugoslavije. Bio je navijač Dinama koji se pridružio upravljačkom tijelu kluba 2001. prije nego što je došao na samo čelo dvije godine poslije. Pod njegovom vladavinom, sportski izlog hrvatskog nacionalizma osvojio je deset naslova prvaka i pritom promijenio 15 trenera", navodi L'Equipe te napominje da je Mamić najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu te da je za predsjednika HNS-a postavio svoga čovjeka Davora Šukera.

L'Equipe podsjeća i da će navijači Dinama danas održati prosvjed ispred zgrade Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te da će tražiti ostavke čelništva Dinama.

>> Boysi grad oblijepili pozivom na prosvjed: "Stop okupaciji Dinama"

>> Offshore tvrtke osnivali su za dvije funte pa preko njih okretali milijune

Komentara 49

DI
dinol
13:50 27.11.2015.

Strani mediji prenose navedeno u nasim medijima i nista drugo. Ova medijska hajka kontra GNK dinama se nastavlja. Pitam kako je moguce iznositi detaljen informacije jednog pravnog postupka koji je u fazi istrazivanja ? Ali fenomenalan uspjeh juniora dinama, koji je plod ozbiljnog i profesionalnog rada kluba GNK dinamo, spominje se tek marginalno. O klubu se pise kao o nekom klubu koji je u totalnom raspadanju a klub i dalje, bez Mamica, funkcionira besprijekorno jel klub je postavljen na principu modernog euroskog kluba gdje svako radi svoj posao .

BO
bojuki1
16:03 27.11.2015.

Sve ove gluposti L'Equipe je kopirao iz naših medija ili su im dežurni novinarski mrzitelji Mamića iz Hrvatske dostavili članke koje su ovi uredno kopirali. Nime, "nevladine" udruge, pojedini hrvatski novinari dostavljaju stranim medijima svoje uratke kada nekoga žele uništiti koje stranci kopiraju i objavljuju te takvi članci u stranim medijma samo služe tome da se potvrdi njihova hajka koju oni provode u Hrvatskoj. Zanima me da li novinari poznaju Rezoluciju 1003 Vijeće Europe o etici u novinarstvu. Naime točka 22 govori o tome da informacija i mišljenje mora poštovati pretpostavku nevinosti (presumption of innocence) i suzdržati se od pro/presuđivanja - bez obzira o kom se radi... dakle, jedna od pretpostavki neovisnog novinarstva.

LI
Lisabon
13:09 27.11.2015.

Imam manju primjedbu,ali znacajnu:.......nece navijaci Dinama odrzati prosvijed nego DIO NAVIJACA DINAMA.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije