Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokomotiva

Leko: Vorskla je slična Dinamu iz Tbilisija, dobro znam Ukrajince

21.02.2015., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb -  MAXtv, 1. HNL, 22. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Jerko Leko.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
28.07.2016.
u 13:15

Pravo nastupa imaju i bivši igrači Splita, vratar Danijel Zagorac te stoper Ante Majstorović koji su preko Dinama došli lokosima.

Dvije je stepenice Lokomotiva uspješno preskočila, stigla je do treće na putu do Europske lige. Nakon Santa Colome pa Rovaniemija, ukrajinska Vorskla Poltava znatno je teži suparnik. Ako netko u Lokomotivi zna ukrajinski nogomet, onda ga zna Jerko Leko, dugo je igrao u kijevskom Dinamu. Trenutačno je u stručnom stožeru Tomislava Ivkovića koji će danas protiv Vorskle prvi put voditi Lokomotivu nakon povratka na klupu. Zanimljivo, u mjesec dana Ivković je Lekin treći “šef”.

– Tako je ispalo, prvo profesor Barišić pa Tokić, sad Ivković. Ma, meni je bilo važno početi raditi, a puno mi je pomoglo to što sam igračku karijeru završio u Lokomotivi te odmah ovdje počeo raditi. Zato mi je taj prijelaz bio lakši i sretan sam što sam odmah počeo, volim biti uz teren – rekao nam je Jerko Leko i okrenuo se današnjem suparniku lokosa.

– Jučer smo imali videoanalizu, skupili smo nešto informacija o njima. Koliko mi se čini, slični su Dinamu iz Tbilisija, suparniku našeg Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka, momčad koja ima čvrstu igru, disciplinirana – kaže Leko, koji je ukrajinski nogomet upoznao igrajući u kijevskom Dinamu.

– Svi su protiv nas igrali isto, čvrsto, defenzivno i na kontranapade, ne znam hoće li nas Vorskla pokušati pritisnuti. Važno je u tom ispitivanju snaga ne primiti gol, završiti utakmicu u pozitivi, a u gostima uvijek možemo zabiti – kaže Leko.

Vorskla ima nešto vredniju momčad (12,5 milijuna eura) u odnosu na Lokomotivu (10,5).

Napomenimo da bivši igrači Splita, vratar Danijel Zagorac i stoper Ante Majstorović imaju pravo nastupa.

Komentara 1

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:23 28.07.2016.

Leko: Vorskla je slična Dinamu iz Tbilisija, dobro znam Ukrajince iz infomacija od strane vanskih suradnika i pravih hrvata brače Šapina iz Berlina koji nama određuju kvote, ekipu i rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije