Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometaš godine

Leko: Tudor će biti veliki trener, a Kovač mi se sviđa jer gura svoj film

Igor Tudor
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
22.12.2014.
u 13:25

Ivan Leko je trener drugoligaša Leuvena koji je preuzeo u bezizlaznoj situaciji, ali sada se ponovno bori za ekspresni povratak

Zanimljiva su ta druženja kada se za istim stolom nađu Igor Tudor, Jurica Vučko, Ivan Jurić, Stipe Pletikosa, Vik Lalić i Ivan Leko. Nekoć je ta generacije igrača rođenih krajem 70-ih bila nerazdvojna, svi su ostavili trag u prvoj momčadi Hajduka, a danas su, osim Stipe Pletikose, svi u trenerskim vodama. Leko je danas trener belgijskog Leuvena.

Uživam u poslu

– Meni je to nekako normalno, svi smo mi toliko zaraženi nogometom da nije bilo šanse da ne odemo tim putem – kaže nam Leko, nekadašnji reprezentativac, koji je igračku karijeru prekinuo početkom godine i preuzeo Leuven.

Nogomet mu je doručak, ručak i večera. Nije svoj klub uspio spasiti od ispadanja, preuzeo ga je u bezizlaznoj situaciji, ali sada opet gleda prema prvoj ligi.

– To je cilj, već smo sada osigurali ulazak u doigravanje. Iskreno, uživam u svakom trenutku ovog posla, u svakom treningu. Sretan sam što radim ono što volim, a u Belgiji se osjećam kao kod kuće – kaže Leko.

O povratku u hrvatski nogomet za sada ne razmišlja. Možda jednog dana.

– Obitelj je tu, za sada su mi svi planovi vezani za Belgiju. A jednog dana, kada budem malo stariji, tko zna – rekao je Leko.

Pozorno prati zbivanja u hrvatskom nogometu. Nije ni trebao reći da je na svakodnevnoj liniji s Igorom Tudorom.

– Igor radi odličan posao u uvjetima koji nisu normalno. Izvlači maksimum iz onog što ima, za sve nas hajdukovce tužno je da Hajduk ne može biti među prve dvije momčadi. No to je realnost, u ovom trenutku Dinamo i Rijeka su ispred Hajduka – kazao je Leko.

Komentirao je i ono što Niko Kovač radi s Hrvatskom.

– Bilo je stresa nakon SP-a, nismo ostvarili rezultat koji smo priželjkivali. Ali sada Niko ide pravim putem, isforsirao je svoje ideje, u hodu pomladio reprezentaciju, našao je pravi balans među igračima - kaže Leko.

Luka važan u Realu!

A o najboljem hrvatskom igraču Leko nije imao dvojbi, za njega je to Luka Modrić.

– Zar tu uopće može biti dvojbi. Luka je neupitni broj jedan. Nametnuo se u Realu, postao jedan od tri ključna igrača u jednom od najboljih svjetskih klubova.

Poredak za nogometaša godine:

1. Luka Modrić (Real) 10

2. Ivan Rakitić (Barcelona) 9

3. Mario Mandžukić (Atletico) 8

4. Ivan Perišić (Wolfsburg) 7

5. Dejan Lovren (Liverpool) 6

6. Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 5

7. Andrej Kramarić (Rijeka) 4

8. Danijel Subašić (Monaco) 3

9. Mateo Kovačić (Inter) 2

10. Darijo Srna (Šahtar) 1

Poredak za nadu godine:

1. Nikola Vlašić (Hajduk) 5

2. Ivan Močinić (Rijeka) 4

3. Marcelo Brozović (Dinamo) 3

4. Tin Jedvaj (Bayer) 2

5. Alen Halilović (Barcelona B) 1

Sljedeći bira: Snješko Cerin

>> Belin: Modrić je najbolji jer od svih naših igrača najviše upotrebljava mozak

Komentara 5

HR
HR4ever
13:58 22.12.2014.

Jos malo pa je Tudor u Realu....

BJ
Bjelovar112
14:01 22.12.2014.

nikad ne ce biti velik iz razloga jer ne raste vise

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
14:13 22.12.2014.

Tudor je več sada veliki trener jer trenira drugi najbolji klub Dalmatinske regije a Kovač ako postane odličan trener mogel bi se vratiti doma u Berlin i preuzeti Hertu BSC ili čak Elf gdje če se osječati kao svoj među svojima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije